TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Маск тврди дека Тесла ќе биде профитабилна во втората половина на годината

Н.Македонија - 16.04.2018

Основачот на Тесла Илон Маск денеска најави дека компанијата специјализирана за производство на електрични автомобили ќе биде профитабилна во третиот и четвртиот квартал од годината, и веќе нема да има потреба да бара дополнителни инвеститори.

SpaceX сака да ги однесе луѓето уште подалеку од Марс – во друга галаксија

Иновативност - 16.04.2018

Планот на Илон Маск да ги однесе луѓето на Марс до 2024 година падна во втор план кога претседателката на SpaceX, Гвини Шотвел изјави дека нема да застане додека не освои некоја друга галаксија и не пронајде уште планети на кои може да се преселат ...

Спејс Екс сака да испрати луѓе подалеку од Марс – во друга галаксија

Канал5 - 16.04.2018

На овогодишната TED конференција во Ванкувер, претседателката на Спејс Екс, Гвин Шотвел за прв пат во јавноста ја претстави уште поамбициозната визија на компанијата од испраќање луѓе на Марс.

Space X сака да испраќа луѓе и подалеку од Марс - Во друга галаксија

Кајгана - 16.04.2018

На овогодинешната TED конференција во Ванкувер, претседателот на Space X, Гвин Шотвел, за прв пат на јавноста им ја претстави новата уште поамбициозна визија на оваа компанија од праќање на луѓе на Марс.

Илон Маск: Пробни летови на Марс наредната година

Шеталиште - 16.04.2018

Пробни летови на Марс ќе бидат организирани наредната година, тврди еден од најинтригантните бизнисмени од Силиконската долина Илон Маск. Мислам дека ќе успееме да организираме куси летови до Марс и од Марс во првата половина од наредната година, ...

Space X сака да испраќа луѓе и подалеку од Марс – во друга галаксија

Локално - 16.04.2018

На овогодинешната TED конференција во Ванкувер, претседателот на Space X, Гвин Шотвел, за прв пат на јавноста им ја претстави новата уште поамбициозна визија на оваа компанија од праќање на луѓе на Марс.