TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сонцето го испушти најголемиот блесок од 2017 година, дали нашата ѕвезда се буди?

МКД - 02.06.2020

Сонцето можеби конечно се буди од својата дремка, вели НАСА. Во петокот наутро (29 мај) нашата ѕвезда го испушти својот најсилен блесок од октомври 2017 година, ерупција забележана од Опсерваторијата за соларна динамика (СДО), која го набљудува ...

Забележано моќно сјаење на Сонцето

Нетпрес - 01.06.2020

Опсерваторијата за соларна динимика (SDO) го регистрирало најмоќното исјајување односно сончев пламен од октомври 2017 година, објави американската агенција за вселенски истражувања NASA на својата веб-страница.