TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Радев: Без решени меѓусоседски односи нема безрезервна поддршка за Македонија

Алсат-М - 19.09.2019

Бугарскиот претседател Румен Радев пред бугарската комисија задолжена за решавање на историските прашања со нашата земја, порачал дека Бугарија не може да биде безрезервен поддржувач на евроинтеграциските процеси на Македонија ако Комисијата не е ...

Радев: Евроинтеграцијата на Македонија не може да биде на сметка на бугарската историја

Фокус - 19.09.2019

Бугарија треба да ја поддржува Северна Македонија во евроинтеграцијата, но не на сметка на бугарската историја и идентитет, кажал претседателот Румен Радев на средба со бугарските претставници во Комисијата за историски образовни.

(Видео) Радев: Поддршката на Северна Македонија не е безусловна

Телма - 19.09.2019

Бугарија треба да ја поддржува Северна Македонија во евроинтеграцијата, но не на сметка на бугарската историја и идентитет, кажал претседателот Румен Радев на средба со бугарските претставници во Мешовитата мултидисциплинарна експертска комисија за ...

Радев со бугарските експерти: Поддршката за Северна Македонија не е безусловна

Нова ТВ - 19.09.2019

Бугарија треба да ја поддржува Северна Македонија во евроинтеграцијата, но не на сметка на бугарската историја и идентитет, кажал претседателот Румен Радев на средба со бугарските претставници во Мешовитата мултидисциплинарна експертска комисија за ...

Радев: Следниот месец клучен за односите меѓу Бугарија и Македонија

Канал5 - 19.09.2019

Бугарскиот претседател Румен Радев очекува Скопје и Софија преку заедничката експертска комисија во рок од еден месец да дадат уверување дека ќе бидат решени сите контроверзни историско образовни прашања.

Радев: Поддршката на Северна Македонија не е безусловна

24 Вести - 19.09.2019

Бугарија треба да ја поддржува Северна Македонија во евроинтеграцијата, но не на сметка на бугарската историја и идентитет, кажал претседателот Румен Радев на средба со бугарските претставници во Мешовитата мултидисциплинарна експертска комисија за ...

Радев: Поддршката на Македонија не е безусловна

Точка - 19.09.2019

Бугарија треба да ја поддржува Македонија во евроинтеграцијата, но не на сметка на бугарската историја и идентитет, кажал претседателот Румен Радев на средба со бугарските претставници во Мешовитата мултидисциплинарна експертска комисија за ...

И покрај потпишаните договори, Бугарија и Грција ја условуваат поддршката на Македонија за влез во ЕУ ?

Магазин - 19.09.2019

Бугарија треба да ја поддржува Северна Македонија во евроинтеграцијата, но не на сметка на бугарската историја и идентитет, кажал претседателот Румен Радев на средба со бугарските претставници во Мешовитата мултидисциплинарна експертска комисија за ...

Радев: Поддршката за Северна Македонија, не може да е на сметка на бугарската историја и идентитет

Слободен Печат - 19.09.2019

Бугарскиот претседател вели дека поддршката на Македонија не е безусловна. Бугарија треба да ја поддржува Северна Македонија во евроинтеграцијата, но не на сметка на бугарската историја и идентитет, кажал претседателот Румен Радев на средба со ...

Радев: Поддршката на Македонија не е безусловна

Нетпрес - 19.09.2019

Бугарија треба да ја поддржува Македонија во евроинтеграцијата, но не на сметка на бугарската историја и идентитет, кажал претседателот Румен Радев на средба со бугарските претставници во Мешовитата мултидисциплинарна експертска комисија за ...

РАДЕВ: Бугарија ќе го поддржи патувањето на С. Македонија кон Брисел, но не и евроинтеграција на сметка на бугарската ...

Денешен - 19.09.2019

Бугарија треба да ја поддржува С. Македонија во евроинтеграцијата, но не на сметка на бугарската историја и идентитет, изјавил бугарскиот претседател Румен Радев на средба со бугарските претставници во Мешовитата мултидисциплинарна експертска ...

Радев: Нема да допуштиме нерешени меѓусоседски проблеми да бидат внесени во нашето европско семејство

PressingTV - 19.09.2019

Бугарија треба да ја поддржува Северна Македонија во евроинтеграцијата, но не на сметка на бугарската историја и идентитет, кажал претседателот Румен Радев на средба со бугарските претставници во Мешовитата мултидисциплинарна експертска комисија за ...

(ВИДЕО) Радев се сретна со бугарските историчари: Ако не гарантирате промена на ставот кај Македонците, Бугарија ќе ...

Фактор - 19.09.2019

Претседателот на Бугарија, Румен Радев се сретна со бугарските претставници од Мешовитата мултидисциплинарна експертска комисија за историски образовни прашања и им порача дека следните месец дена ќе бидат клучни во преговорите со експертите од ...

Радев: Поддршката за Северна Македонија не е безусловна

Република - 19.09.2019

Бугарија треба да ја поддржува Северна Македонија во евроинтеграцијата, но не на сметка на бугарската историја и идентитет, кажал претседателот Румен Радев на средба со бугарските претставници во Мешовитата мултидисциплинарна експертска комисија за ...

Радев: Следниот месец клучен за односите меѓу Бугарија и Северна Македонија

Р.С.Европа - 18.09.2019

Бугарскиот претседател Румен Радев денеска се сретна со бугарските претставници во Заедничката експертска комисија за историски и образовни прашања меѓу Бугарија и Северна Македонија. Радев вели дека доколу во рок од еден месец членовите дадат ...

Румен Радев: Поддршката за Македонија во ЕУ ќе продолжи ако…

Expres - 18.09.2019

Доколку во рок од еден месец членовите на Заедничката експертска Комисијата дадат уверување дека сите контроверзни прашања ќе бидат решени – настани, личности, корекција на учебници, натписи во музеи, плакети и позиции на јавни медиуми – тогаш ...

Софија не треба да дава безусловна поддршка, ако Скопје не прифаќа решение за спорните прашања

360 степени - 19.09.2019

Бугарија треба да ја поддржува Северна Македонија во евроинтеграцијата, но не на сметка на бугарската историја и идентитет, кажал претседателот Румен Радев на средба со бугарските претставници во Комисијата за историски образовни.

Радев: Без решени меѓусоседски односи нема безрезервна поддршка за Македонија

Алфа - 19.09.2019

Бугарскиот претседател Румен Радев пред бугарската комисија задолжена за решавање на историските прашања со нашата земја, порачал дека Бугарија не може да биде безрезервен поддржувач на евроинтеграциските процеси на Македонија ако Комисијата не е ...

Радев: Без решени меѓусоседски односи нема безрезервна поддршка за Македонија

Курир - 19.09.2019

Бугарскиот претседател Румен Радев пред бугарската комисија задолжена за решавање на историските прашања со нашата земја, порачал дека Бугарија не може да биде безрезервен поддржувач на евроинтеграциските процеси на Македонија ако Комисијата не е ...

Радев: Поддршката на Северна Македонија не е безусловна

MTM - 19.09.2019

Бугарија треба да ја поддржува Северна Македонија во евроинтеграцијата, но не на сметка на бугарската историја и идентитет, кажал претседателот Румен Радев на средба со бугарските претставници во Мешовитата мултидисциплинарна експертска комисија за ...

Радев: Поддршката на Северна Македонија не е безусловна

Либертас - 19.09.2019

Бугарија треба да ја поддржува Северна Македонија во евроинтеграцијата, но не на сметка на бугарската историја и идентитет, кажал претседателот Румен Радев на средба со бугарските претставници во Мешовитата мултидисциплинарна експертска комисија за ...

Радев: Поддршката на Северна Македонија не е безусловна

iPortal - 19.09.2019

Бугарија треба да ја поддржува Северна Македонија во евроинтеграцијата, но не на сметка на бугарската историја и идентитет, кажал претседателот Румен Радев на средба со бугарските претставници во Мешовитата мултидисциплинарна експертска комисија за ...

Радев: Поддршката на Северна Македонија не е безусловна

CivilMedia - 19.09.2019

Бугарија треба да ја поддржува Северна Македонија во евроинтеграцијата, но не на сметка на бугарската историја и идентитет, кажал претседателот Румен Радев на средба со бугарските претставници во Мешовитата мултидисциплинарна експертска комисија за ...

Бугарија ќе има нови услови за поддршка на Македонија ако сакаме преговори со ЕУ

Скопје1 - 19.09.2019

Бугарија треба да ја поддржува Северна Македонија во евроинтеграцијата, но не на сметка на бугарската историја и идентитет, кажал претседателот Румен Радев на средба со бугарските претставници во Мешовитата мултидисциплинарна експертска комисија за ...

Радев: Бугарија да ја преиспита поддршката кон Македонија доколку за еден месец не се решат историските прашања

еМагазин - 19.09.2019

Бугарија треба да ја поддржува Северна Македонија во евроинтеграцијата, но не на сметка на бугарската историја и идентитет, кажал претседателот Румен Радев на средба со бугарските претставници во Мешовитата мултидисциплинарна експертска комисија за ...

Румен Радев: Поддршката на Северна Македонија не е безусловна

ММС - 19.09.2019

Бугарија треба да ја поддржува Северна Македонија во евроинтеграцијата, но не на сметка на бугарската историја и идентитет, кажал претседателот Румен Радев на средба со бугарските претставници во Мешовитата мултидисциплинарна експертска комисија за ...

Радев: Поддршката на Северна Македонија не е безусловна

Независен - 19.09.2019

Бугарија треба да ја поддржува Северна Македонија во евроинтеграцијата, но не на сметка на бугарската историја и идентитет, кажал претседателот Румен Радев на средба со бугарските претставници во Мешовитата мултидисциплинарна експертска комисија за ...

Радев: Поддршката за Северна Македонија не е безусловна

Press24 - 19.09.2019

Бугарија треба да ја поддржува Северна Македонија во евроинтеграцијата, но не на сметка на бугарската историја и идентитет, кажал претседателот Румен Радев на средба со бугарските претставници во Мешовитата мултидисциплинарна експертска комисија за ...

Радев: Поддршката на Северна Македонија не е безусловна

24Инфо - 19.09.2019

Бугарија треба да ја поддржува Северна Македонија во евроинтеграцијата, но не на сметка на бугарската историја и идентитет, кажал претседателот Румен Радев на средба со бугарските претставници во Мешовитата мултидисциплинарна експертска комисија за ...

Радев: Поддршката на Северна Македонија не е безусловна

+инфо - 19.09.2019

Бугарија треба да ја поддржува Северна Македонија во евроинтеграцијата, но не на сметка на бугарската историја и идентитет, кажал претседателот Румен Радев на средба со бугарските претставници во Мешовитата мултидисциплинарна експертска комисија за ...

Радев: Поддршката на Северна Македонија не е безусловна

Опсервер - 19.09.2019

Бугарија треба да ја поддржува Северна Македонија во евроинтеграцијата, но не на сметка на бугарската историја и идентитет, кажал претседателот Румен Радев на средба со бугарските претставници во Мешовитата мултидисциплинарна експертска комисија за ...