TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Втора етапна победа за Јејтс

TopSport - 21.07.2019

Велосипедистот на Мичелтон-Скот, Британецот Сајмон Јејтс ја освои 15 етапа на Тур д’Франс која во должина од 185 се возеше од Лиму до Фо Прат д’Алби. Јејтс до втората етапна победа на годинешното издание на трката околу Франција стигна со време од ...

Етапна победа за Пино по пауза од четири години

Макфакс - 20.07.2019

Францускиот велосипедист, возач на тимот Групам, ја освои 14 етапа на Тур д’Франс. Најкратката етапа на трката (117,5 километри) ги однесе возачите од Тарб до врвот на Пиринеите на надморска височина од 2.115 метри.

Втора етапна победа за Јејтс

Макфакс - 21.07.2019

Велосипедистот на Мичелтон-Скот, Британецот Сајмон Јејтс ја освои 15 етапа на Тур д’Франс која во должина од 185 се возеше од Лиму до Фо Прат д’Алби. Јејтс до втората етапна победа на годинешното издание на трката околу Франција стигна со време од ...