TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Банките контра Народна банка

Сител - 26.02.2021

Незадоволни од времената забрана за делење дивиденди, банките не ја исклучуваат можноста да поднесат иницијатива пред Уставниот Суд за одлуката на Народна Банка. Иако се работи за привремена забрана, банките се затечени, бидејќи и покрај кризата тие ...

Забраната за исплата на дивиденда ги „потопи“ акциите на банките на Берзата

Независен

Забрани за банките да делат дивиденди, препорака и за осигурителните компании

24 Вести

НБРМ им забрани на банките да исплаќаат дивиденда

Сител

Гошев: Нема добри прогнози за излез од кризата, Народна банка е само претпазлива

+инфо

Забрани банките и осигурителните компании да делат дивиденди

Телма

ДИВИДЕНДИТЕ НАЈАВУВААТ ВОЈНА: Банките ќе бараат Уставен суд да ја испитува одлуката на Народната банка

Фактор

Фактор Денар Пари Банкарство.мк Бриф Р.С.Европа Мак. Весник

Коронавирусот ја “стопи” добивката на Охридска банка АД Скопје

Банкарство.мк - 26.02.2021

Билансот на состојба на Охридска банка АД Скопје на крајот од 2020 година изнесува 45.302 милиони денари и споредено со крајот на 2019 година, е на повисоко ниво за 2.968 милиони денари или за 7,0% со остварување на планот од 108%, со најголем ...

Охридска банка со добивка над 1,1 милиони евра во 2020

Пари

Народна банка привремено ја забрани исплатата на дивиденда на банките

+инфо - 26.02.2021

Мерката ќе важи до крајот на годината и е од привремен карактер. Советот на Народната банка одлучи денеска привремено да ја ограничи распределбата и исплатата на дивиденда на акционерите на банките.

ДО 30 СЕПТЕМВРИ НЕМА ИСПЛАТА НА ДИВИДЕНДИТЕ ВО БАНКИТЕ - НБМ со мерка поради неизвесноста од коронакризата

Фактор

Народна банка ја ограничи исплатата на дивиденда на банките и штедилниците до крајот на годинава

Вечер Прес

Советот на НБ привремено ја ограничи распределбата и исплатата на дивиденда на акционерите на банките

24Инфо

Советот на НБ привремено ја ограничи и исплатата на дивиденда на акционерите на банките

Канал5

Народна банка донесе одлука за привремено ограничување на исплата на дивиденда на акционерите на банките и на штедилниците

еМагазин

Советот на НБ привремено ја ограничи распределбата и исплатата на дивиденда на акционерите на банките

Независен

Опсервер Мета Денар Нетпрес MakPress Академик Точка

Комерцијална банка издвои 31.201 евра за награди за Етеми и останатите членови на Надзорниот одбор

+инфо - 26.02.2021

Распределбата на средствата на поединечните членови на Надзорниот одбор ја извршува Одборот за воспоставување и спроведување на Политиката за наградување“, појаснуваат од Банката. Сава Димитрова, Таки Фити, Горан Антевски, Сашо Наумоски, Александра ...

Комерцијална банка

Либертас

НЛБ размислува да се прошири во Албанија

Локално

Костовски: Комерцијална банка нека го изврши долгот од 7 милиони евра

+инфо

Потрошувачки и станбен кредит од Комерцијална банка со најниски каматни стапки на пазарот

Црнобело - 26.02.2021

Скопје, Комерцијална банка АД Скопје, 26.02.2021 година – Нов дом, нов лик на домот или остварување на други желби може да си обезбедат граѓаните оваа пролет со најновите кредити на Комерцијална банка, креирани за да ги задоволат нивните потреби ...

Потрошувачки и станбен кредит од Комерцијална банка со најниски каматни стапки на пазарот

Независен

Потрошувачки и станбен кредит од Комерцијална банка со најниски каматни стапки на пазарот

Пари

Потрошувачки и станбен кредит од Комерцијална банка со најповолни каматни стапки на пазарот

Банкарство.мк

Потрошувачки и станбен кредит од Комерцијална банка со најниски каматни стапки на пазарот

Скопје инфо

Потрошувачки и станбен кредит од Комерцијална банка со најниски каматни стапки на пазарот

ММС

Потрошувачки и станбен кредит од Комерцијална банка со најниски каматни стапки на пазарот

365

Точка

Намалена добивката на Стопанска банка АД Скопје како резултат на пандемијата од Ковид – 19

Денар - 26.02.2021

Во деловната 2020 година Стопанска банка АД Скопје оствари 1.957.217 илјади денари нето добивка или речиси 32 милиони евра. Од Банката велат дека добивката е пониска од претходната година, како резултат на пандемијата и намалениот обем во речиси ...

ДАЛЕКУ ПРЕД КОНКУРЕНТИТЕ – Стопанска банка АД – Скопје оствари добивка од 35,4 милиони евра во 2020 година во време на пандемија!

Банкарство.мк

Централна кооперативна банка оствари добивка од 17 милиони денари во 2020 година

Банкарство.мк - 25.02.2021

Во текот на периодот март-јуни 2020 година, македонската економија се одвиваше во услови на прогласена вонредна состојба. Причината е појавата на епидемијата КОВИД-19, која енормно брзо се рашири низ целиот свет, по што Светската здравствена ...

Централна кооперативна банка оствари добивка од 17 милиони денари

Пари