TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Арсовска почнува постапка за враќање на споменикот на Ќосето пред судовите

360 степени - 01.04.2023

Споменикот во 2018 година беше отстранет од претходниот градоначалник, Петре Шилегов Градоначалничката на Скопје, Данела Арсовска почнува со постапка за да го врати споменикот на Андон Лазов-Ќосето пред комплексот судови во Скопје, пишува СДК.мк.

Арсовска ќе го враќа споменикот на Ќосето пред судовите во Скопје

Макфакс - 01.04.2023

Градоначалничката Данела Арсовска почнува со постапка за враќање на споменикот на Андон Лазов-Ќосето пред судовите во Скопје. Од општина Центар, за „Макфакс“ потврдија дека до нив е стигнато барање за отпочнување на процедура за враќање на Ќосето на ...

Данела Арсовска почна постапка за да го врати споменикот на Ќосето пред судовите

Сакам да кажам - 01.04.2023

Градоначалничката Данела Арсовска почнува со постапка за да го врати споменикот на Андон Лазов-Ќосето пред комплексот судови во Скопје. Споменикот во февруари 2018 беше отстранет по налог на тогашниот градоначлник Петре Шилегов, бидејќи бил ...

Арсовска почна постапка за враќање на споменикот на Ќосето пред судовите

4NEWS - 01.04.2023

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска почнува со постапка за да го врати споменикот на Андон Јанев – Ќосето (1855-1953) со кама в рака, познат во историјата како ликвидатор на ВМРО, кој си го убил и брата си, пред комплексот судови во ...

Арсовска почнува постапка за враќање на споменикот на Ќосето пред судовите

Фокус - 01.04.2023

Градоначалничката на Скопје, Данела Арсовска почнува со постапка за да го врати споменикот на Андон Лазов-Ќосето пред комплексот судови во Скопје, пишува СДК.мк. Арсовска, како што пишува порталот, доставила барање до Општина Центар да се даде ...

Арсовска ја почна постапката, ќе го враќа Ќосето пред судовите

Zoom - 01.04.2023

Градоначалничката Данела Арсовска почнува со постапка за да го врати споменикот на Андон Лазов-Ќосето пред комплексот судови во Скопје, објави СДК.мк Споменикот во февруари 2018 беше отстранет по налог на тогашниот градоначлник Петре Шилегов, ...

Арсовска решила да го враќа Ќосето пред судовите. Ја почнала постапката

Либертас - 01.04.2023

Градоначалничката на Скопје, Данела Арсовска почнува со постапка за да го врати споменикот на Андон Лазов-Ќосето пред комплексот судови во Скопје, пишува СДК.мк. Арсовска, како што пишува порталот, доставила барање до Општина Центар да се даде ...

Арсовска ќе го враќа споменикот на Ќосето пред судовите

24Инфо - 01.04.2023

Градоначалничката Данела Арсовска почнува со постапка за враќање на споменикот на Андон Лазов-Ќосето пред судовите во Скопје. Од општина Центар, за „Макфакс“ потврдија дека до нив е стигнато барање за отпочнување на процедура за враќање на Ќосето на ...

Арсовска ќе го враќа споменикот на Ќосето пред судовите во Скопје

Кајгана - 01.04.2023

Градоначалничката Данела Арсовска почнува со постапка за враќање на споменикот на Андон Лазов-Ќосето пред судовите во Скопје. Од општина Центар за Макфакс потврдија дека до нив е стигнато барање за отпочнување на процедура за враќање на Ќосето на ...