TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Градот Скопје најавува нов лик на кејот кај ГТЦ, кафеанџиите против

Канал5 - 16.01.2021

Градот Скопје најавува нов изгледа на кејот 13 Ноември во центарот на Скопје кое вклучува целосна пешачка зона и отстранување на летните тераси на кафулињата. Град Скопје најави целосна реконструкција на кејот „13 Ноември“ со што градоначалникот ...

Угостителите од скопскиот кеј велат дека на градот му е само да ја изгради улицата низ шеталиштето

Телма - 16.01.2021

Угостителите кои на скопскиот кеј имаат објекти бараат град Скопје поради пандемијата да не ги урива нивните летни бавчи и оценуваат дека улицата која ќе води кон Телеком го сече кејот на два дела и ќе предизвика големи проблеми за безбедноста на ...

Шилегов ќе ги руши рестораните на кеј

Скопје инфо - 15.01.2021

Град Скопје од наредниот месец ќе почне со градежни работи за целосна реконструкција на Кејот 13 Ноември, со што како што вели градоначалникот Петре Шилегов ќе се реши хаосот и безредието кое владее на овој дел од центарот на градот, пренесува СДК .

Шилегов ќе го уредува Кејот од „Холидеј ин“, до зградата на „Телеком“

Expres - 15.01.2021

Град Скопје од наредниот месец ќе почне со градежни работи за целосна реконструкција на Кејот 13 Ноември. Градоначалникот Петре Шилегов вели дека ќе се реши хаосот и безредието кое владее на овој дел од центарот на градот, дознава порталот ...

Град Скопје ќе ги урива летните тераси на кеј

Точка - 15.01.2021

Најавените градежни работи за преуредување на кејот „13 Ноември“ според најавите од Град Скопје би требало да почнат од следниот месец, а ќе значат комплетно нов лик на овој дел од централното градско подрачје.

ШИЛЕГОВ: Идниот месец уривање на летните тераси на Кеј 13 Ноември и решение за хаосот

Денешен - 15.01.2021

Град Скопје од наредниот месец ќе почне целосна реконструкција на Кејот 13 Ноември, со што како што вели градоначалникот Петре Шилегов ќе се реши хаосот и безредието кое владее на овој дел од центарот на градот, објави СДК.

Угостителите од скопскиот кеј велат дека на градот му е само да ја изгради улицата низ шеталиштето

Курир - 16.01.2021

Угостителите кои на скопскиот кеј имаат објекти бараат град Скопје поради пандемијата да не ги урива нивните летни бавчи и оценуваат дека улицата која ќе води кон Телеком го сече кејот на два дела и ќе предизвика големи проблеми за безбедноста на ...

Угостителите од скопскиот кеј велат дека улицата што ја планира градот ќе биде небезбедна за гостите

Република - 16.01.2021

Угостителите кои имаат објекти на скопскиот кеј бараат од град Скопје, поради пандемијата да не ги урива нивните летни бавчи и оценуваат дека улицата која ќе води кон Телеком го сече кејот на два дела и ќе предизвика големи проблеми за безбедноста ...

Угостители од скопскиот кеј: Стоп за изградба на улица

MakPress - 16.01.2021

Угостителите кои на скопскиот кеј имаат објекти бараат град Скопје поради пандемијата да не ги урива нивните летни бавчи и оценуваат дека улицата која ќе води кон Телеком го сече кејот на два дела и ќе предизвика големи проблеми за безбедноста на ...

Реконструкција на Кејот, со привилегии: Ќе се уриваат летните тераси, ќе се движат само возила на „Телеком“!?

Слободен Печат - 15.01.2021

Во следниот месец ќе почне отстранување на летните тераси на Кеј 13 Ноември, со што всушност ќе стартува реконструкција на овој атрактивен простор на потегот од „Холидеј ин“ до зградата на „Телеком“.

На кеј владее хаос и безредие, нема да дозволам да бидеме заложници на неколку локали, вели Шилегов и најавува нов лик ...

Сакам да кажам - 15.01.2021

Град Скопје од наредниот месец ќе почне со градежни работи за целосна реконструкција на Кејот 13 Ноември, со што како што вели градоначалникот Петре Шилегов ќе се реши хаосот и безредието кое владее на овој дел од центарот на градот.

Да, ШИЛЕГОВ НАЈАВУВА НОВО РУШЕЊЕ, изграба на било што - нема

Вечер - 15.01.2021

Четвртата година на мандатот на скопскиот градоначалник е при крај, а скопјани не паметат за изградба на било каков капитален или барем фунционален проект, секако ако не се смета во тоа автобуската станица во ГТЦ или железните диносауруси сосе ...

Град Скопје потврди: Целосно ќе се уриваат летните тераси на Кеј, ќе има улица за определен број на возила

Република - 15.01.2021

Град Скопје од наредниот месец ќе почне со градежни работи за целосна реконструкција на кејот „13 Ноември“, со што, како што велат, ќе се реши хаосот и безредието кое владее на овој дел од центарот на градот.

На Кеј веќе нема да има летни тераси - СЕ ЌЕ СЕ УРНЕ! УЛИЦА СЕПАК ЌЕ ИМА!

Вечер - 15.01.2021

Најавените градежни работи за преуредување на кејот „13 Ноември“ според најавите од Град Скопје би требало да почнат од следниот месец, а ќе значат комплетно нов лик на овој дел од централното градско подрачје.