TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Новиот клинички ќе се гради во Ѓорче Петров, процедурите до крајот на годинава

Канал5 - 06.02.2019

Веле Поле во населбата Ѓорче Петров е потврдената локација каде треба да се изгради новиот Клинички центар. За тимот кој што одлучи оваа локација да се избере помеѓу локациите во Бардовци и Петровец оваа локација е избрана бидејќи имало подобра ...

Се исцрта конечната локација на новиот долгоочекуван Клинички центар во Ѓорче Петров

Скопје инфо - 06.02.2019

Тука, во општина Ѓорче Петров ќе се гради современиот медицински комплекс. За мене ова е личен успех, затоа што со мојот тим успеавме да ја убедиме Владата дека ја имаме најдобрата идеална локација, но мојот личен успех е ништо во споредба со она ...

Владата одлучи да ја отстрани оградата, новиот Клинички ќе се гради во Ѓорче Петров

Мета - 06.02.2019

На својата вчерашна 118-та седница, Владата ја одредила најповолната локација за новиот Клинички центар, а тоа е месноста Веле Поле во Ѓорче Петров, а донела и одлука да ја отстрани железната ограда околу владиното седиште.

Владата донесе одлука новиот Клинички центар да се гради во Ѓорче Петров

Фокус - 05.02.2019

Владата на Република Македонија на денешната 118-та седница, ja разгледа и усвои Информацијата за поднесените иницијативи за предлог локации за изградба на Универзитетски клинички центар во Скопје, и го прифати Извештајот на Работната група во кој ...

Филипче: Новиот клинички центар ќе се гради во населбата Ѓорче Петров

Канал5 - 05.02.2019

Новиот Клинички центар ќе се гради во населбата Ѓорче Петров, изјави министерот за здравство Венко Филипче од како одлуката била донесена на владина седница. По објавата дека Клинички ќе се гради на нова локација, а не старата во планот за изградба ...

Новиот Клинички центар ќе се гради во Ѓорче Петров

Р.С.Европа - 05.02.2019

Локацијата на новиот Клинички центар ќе биде во општината Ѓорче Петров, изјави попладнево министерот за здравство Венко Филипче. Ваквата одлука била донесена навладината седница. Во игра за локацијата биле три локации - во Карпош, Ѓорче Петров и ...

Новиот Клинички центар ќе се гради во Ѓорче Петров

+инфо - 05.02.2019

На владината седница денеска помина одлуката за избор на новата локација за изградба на новиот Клинички центар. Локацијата ќе биде во општината Ѓорче Петров, изјави попладнево министерот за здравство Венко Филипче.

Клинички центар ќе се гради во Ѓорче Петров

CivilMedia - 05.02.2019

Новиот Клинички центар ќе се гради во Општина Ѓорче Петров, откако оваа одлука поминала на денешната владина седница, изјави министерот за здравство, Венко Филипче. „Се бодуваа локациите по соодветна методологија и се избра локацијата во Ѓорче ...

Новиот Клинички центар ќе се гради во Ѓорче Петров

Фокус - 05.02.2019

Новиот Клинични центар ќе се гради во општина Ѓорче Петров, откако одлуката помина на денешната владина седница. Ова го истакна денеска министерот за здравство, Венко Филипче при промоција на донацијата на прочистувачи на воздух во Гинекологија ...

Новиот клинички центар ќе се гради во Ѓорче Петров

Сакам да кажам - 05.02.2019

На денешната владина седница помина одлуката новиот клинички центар да се гради во Општина Ѓорче Петров, рече министерот за здравство Венко Филипче, при промоцијата на донацијата од 10 прочистувачи на воздух во Специјалната болница за гинекологија и ...

Новиот Клинички центар ќе се гради во Ѓорче Петров

Република - 05.02.2019

Новиот Клинички центар ќе се гради во Ѓорче Петров. Освен оваа скопска населба, во игра беа и локации во Карпош и во Петровец, изјави министерот за здравство, Венко Филипче. рече Филипче. ...

Новиот Клинички центар ќе се гради во Ѓорче Петров

Макфакс - 05.02.2019

Новиот Клинички центар ќе се гради во Ѓорче Петров, изјави министерот Венко Филипче. Освен Ѓорче Петров, во игра беа и локации во Карпош и Петровец. „Се бодуваа трите локации – во Карпош, Ѓорче Петров и Петровец.

Местото викано Веле Поле е најповолно според Владата за дислокација и изградба на Универзитетскиот клинички центар во ...

Бизнис Вести - 06.02.2019

Владата на Република Македонија на денешната 118-та седница, ja разгледа и усвои Информацијата за поднесените иницијативи за предлог локации за изградба на Универзитетски клинички центар во Скопје, и го прифати Извештајот на Работната група во кој ...

Новиот клинички центар ќе се гради во населбата Ѓорче Петров

iPortal - 05.02.2019

Новиот Клинички центар ќе се гради во населбата Ѓорче Петров, изјави министерот за здравство Венко Филипче од како одлуката била донесена на владина седница. По објавата дека Клинички ќе се гради на нова локација, а не старата во планот за изградба ...

Новиот Клинички центар ќе се гради во Ѓорче Петров

Н.Македонија - 05.02.2019

На владината седница денеска помина одлуката за избор на новата локација за изградба на новиот Клинички центар. Локацијата ќе биде во општината Ѓорче Петров, изјави попладнево министерот за здравство Венко Филипче.

Новиот Клинички центар ќе се гради во Ѓорче Петров

Локално - 05.02.2019

Новиот Клинични центар ќе се гради во општина Ѓорче Петров, откако одлуката помина на денешната владина седница. Ова го истакна денеска министерот за здравство, Венко Филипче при промоција на донацијата на прочистувачи на воздух во Гинекологија ...

Новиот Клинички центар ќе се гради во Ѓорче Петров

А1 On - 05.02.2019

Новиот Клинички центар ќе се гради во Ѓорче Петров, изјави министерот за здравство, Венко Филипче. Освен Ѓорче Петров, во игра беа и локации во Карпош и Петровец. „Се бодуваа трите локации – во Карпош, Ѓорче Петров и Петровец.

Филипче: Локацијата на новиот Клинички центар ќе биде во Ѓорче Петров

Press24 - 05.02.2019

На владината седница денеска помина одлуката за избор на новата локација за изградба на новиот Клинички центар. Локацијата ќе биде во општината Ѓорче Петров, изјави попладнево министерот за здравство Венко Филипче.

Новиот Клинички центар ќе се гради во Ѓорче Петров

Слободен Печат - 05.02.2019

Новиот Клинички центар ќе се гради во општина Ѓорче Петров, откако одлуката помина на денешната владина седница. Ова го истакна денеска министерот за здравство, Венко Филипче при промоција на донацијата на прочистувачи на воздух во Гинекологија ...

Новиот Клинички центар ќе се гради во Ѓорче Петров

Press24 - 05.02.2019

Новиот Клинични центар ќе се гради во општина Ѓорче Петров, откако одлуката помина на денешната владина седница, рече министерот за здравство Венко Филипче, при промоцијата на донацијата од 10 прочистувачи на воздух во Специјалната болница за ...

Новиот Клинички центар ќе се гради во Ѓорче Петров

Скопје инфо - 05.02.2019

Новиот Клинички центар ќе се гради во Ѓорче Петров, изјави министерот Венко Филипче. Освен Ѓорче Петров, во игра беа и локации во Карпош и Петровец. „Се бодуваа трите локации – во Карпош, Ѓорче Петров и Петровец.

Новиот Клинички центар ќе биде во скопски Ѓорче Петров

еМагазин - 05.02.2019

На владината седница денеска помина одлуката за избор на новата локација за изградба на новиот Клинички центар. Локацијата ќе биде во општината Ѓорче Петров, изјави министерот за здравство, Венко Филипче.

Новиот клинички центар во Ѓорче Петров

Независен - 05.02.2019

Новиот клинички центар ќе се гради во Општина Ѓорче Петров, откако одлуката помина на владина седница. Ова го потврди министерот за здравство Венко Филипче. „Се бодуваа локациите по соодветна методологија и се избра локацијата во Ѓорче Петров, пред ...

Новиот Клинички центар ќе се гради во Ѓорче Петров

ТВ21 - 05.02.2019

Министерот за здравство, Венко Филипче на денешната посета на Гинекологијата „Мајка Тереза“ во Чаир изјави дека новиот Клинички центар ќе се гради во Ѓорче Петров. Министерот истакна дека се бодуваа три локации Карпош, Ѓорче Петров и Петровец, со ...

Филипче: Новиот клинички центар ќе се гради во Ѓорче Петров

24Инфо - 05.02.2019

Новиот клинички центар ќе се гради во Ѓорче Петров, изјави министерот за здравство, Венко Филипче. Освен Ѓорче Петров, во игра беа и локации во Карпош и Петровец. Одлуката била донесена на денешната владина седница.

Филипче: Локацијата на новиот Клинички центар ќе биде во Ѓорче Петров

Вечер Прес - 05.02.2019

На владината седница денеска помина одлуката за избор на новата локација за изградба на новиот Клинички центар. Локацијата ќе биде во општината Ѓорче Петров, изјави попладнево министерот за здравство Венко Филипче.

Новиот клинички центар ќе се гради во Ѓорче Петров

Денар - 05.02.2019

Новиот клинички центар ќе се гради во Ѓорче Петров, изјави министерот за здравство, Венко Филипче. Освен Ѓорче Петров, во игра беа и локации во Карпош и Петровец. Одлуката била донесена на денешната владина седница.

Новиот Клинички центар ќе се гради во Ѓорче Петров

Пулс24 - 05.02.2019

На денешната владина седница помина одлуката за избор на новата локација за изградба на новиот Клинички центар. Министерот за здравство, Венко Филипче попладнево изјави дека локацијата ќе биде во општината Ѓорче Петров.

Филипче: Новиот Клинички центар ќе се гради во Општина Ѓорче Петров

Скопје1 - 05.02.2019

Новиот Клинички центар ќе се гради во Општина Ѓорче Петров, откако оваа одлука поминала на денешната владина седница, изјави министерот за здравство, Венко Филипче. Освен оваа скопска населба, во игра беа и локации во Карпош и во Петровец, изјави ...

Новиот Клинички центар ќе се гради во Ѓорче Петров

Нова ТВ - 05.02.2019

На денешната владина седница помина одлуката новиот Клинички центар да се гради во Општина Ѓорче Петров, рече министерот за здравство Венко Филипче, при промоцијата на донацијата од 10 прочистувачи на воздух во Специјалната болница за гинекологија и ...

Филипче: Локацијата на новиот Клинички центар ќе биде во Ѓорче Петров

Опсервер - 05.02.2019

На владината седница денеска помина одлуката за избор на новата локација за изградба на новиот Клинички центар. Локацијата ќе биде во општината Ѓорче Петров, изјави попладнево министерот за здравство Венко Филипче.

Новиот Клинички центар ќе се гради во Ѓорче Петров

4NEWS - 06.02.2019

Министерот за здравство, Венко Филипче на денешната посета на Гинекологијата „Мајка Тереза“ во Чаир изјави дека новиот Клинички центар ќе се гради во Ѓорче Петров. Министерот истакна дека се бодуваа три локации Карпош, Ѓорче Петров и Петровец, со ...

Новиот клинички центар ќе се гради во Ѓорче Петров

Точка - 05.02.2019

Новиот клинички центар ќе се гради во Ѓорче Петров, изјави министерот за здравство, Венко Филипче. Освен Ѓорче Петров, во игра беа и локации во Карпош и Петровец. Одлуката била донесена на денешната владина седница.

Филипче: Локацијата на новиот Клинички центар ќе биде во Ѓорче Петров

Сител - 05.02.2019

На владината седница денеска помина одлуката за избор на новата локација за изградба на новиот Клинички центар. Локацијата ќе биде во општината Ѓорче Петров, изјави попладнево министерот за здравство Венко Филипче.

Филипче: Новиот Клинички центар ќе се гради во Ѓорче Петров

МКД - 06.02.2019

На владината седница помина одлуката за избор на новата локација за изградба на новиот Клинички центар. Локацијата ќе биде во општината Ѓорче Петров, изјави министерот за здравство Венко Филипче.

Новиот Клинички центар за пет години ќе никне во Ѓорче Петров

Вечер Прес - 06.02.2019

Новиот Клинички центар ќе се гради во општината Ѓорче Петров, потврди министерот за здравство, Венко Филипче откако на владината седница помина одлуката за избор на новата локација. Како што информира министерот Филипче во конкуренција за овој избор ...