TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Уролог предупредува: По прележан коронавирус, не смеете да правите деца најмалку два месеци

Слободен Печат - 27.01.2021

Коронавирусот остава последици на речиси сите органи, а оние кои ја прележале оваа инфекција, како што наведуваат експертите, по првиот негативен тест, не би требало да размислуваат за проширување на семејството најмалку два месеци, пишува во ...

ИСТРАЖУВАЊЕ: Луѓето на возраст под 24 години се повеќе се заразуваат со SARS-CoV-2: Најчесто се асимптоматски носители ...

Pedijatar.mk - 27.01.2021

Кај младите луѓе заболени со вирусот е помала веројатноста да развијат компликации, но тие можат да го пренесат вирусот на поосетливите лица, предупредуваат експертите Н овото истражување покажува дека луѓето под 24-годишна возраст се повеќе се ...

Ново истражување: Многу луѓе веќе имаат одреден степен на имунитет на ковид-19, еве зошто

Слободен Печат - 26.01.2021

При влегувањето во човечкото тело, вирусот предизвикува антитела од претходни инфекции, покажа новата студија. Овие откритија исто така може да објаснат како претходната изложеност на вирусот влијаела на разликите во компликацијата на болеста кај ...

Научниците открија зошто некои луѓе се отпорни на коронавирусот

Фактор - 26.01.2021

Многу луѓе веќе имаат одреден степен на имунитет на коронавирусот. При влегувањето во човечкото тело, вирусот предизвикува антитела од претходни инфекции, покажа ново истражување. Резултатите од студијата спроведена од Универзитетот во Северна ...

Револуционерна студија открива зошто некои луѓе се имуни на Ковид-19

Локално - 26.01.2021

САРС-КоВ-2, попознат како коронавирус, е само еден од неколкуте поврзани РНК вируси кои предизвикуваат респираторни заболувања со различна тежина кај луѓето и кај некои животни. Ново истражување покажува дека некои луѓе развиваат имунитет кон ковид ...