TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сунак: Ништо нема да ни застане на патот за да се реализираат летовите за Руанда

Рацин - 23.04.2024

Британскиот премиер Риши Сунак, по вчерашното усвојувањето на Законот за Руанда од страна на Горниот дом на Парламентот, истакна дека „ништо нема да ни застане на патот“ и оти авионите за африканската земја ќе полетаат за 10 до 12 недели.

Британија усвои нов закон, ќе испраќа мигранти во Руанда, реагираа претставниците на ОН

Макфакс - 23.04.2024

Двајца високи функционери на Обединетите нации денеска ја повикаа Британија да го разгледа својот план за префрлање на барателите на азил во Руанда, предупредувајќи дека потегот ќе има штетно влијание врз човековите права и заштитата на бегалците.

Велика Британија го донесе спорниот закон за протерување во Руанда

Deutsche Welle - 23.04.2024

„Стоп за чамците“, гласи ветувањето на британскиот премиер Сунак: Секој што ќе дојде во Велика Британија без документи, треба да биде депортиран во Руанда. Парламентот сега го одобри овој контроверзен проект.

Британскиот парламент усвои закон за враќање баратели на азил во Руанда

Бизнис Вести - 23.04.2024

Британскиот премиер Риши Сунак вчера во денот кога Горниот дом на парламентот го усвои потребниот закон вети дека во рок од 10 до 12 недели ќе започне да испраќа во Руанда баратели на азил за да ги процесуираат нивните барања, што беше одложено со ...

Сунак бара Горниот дом на парламентот да престане да го блокира „Законот за Руанда“

Рацин - 22.04.2024

– Британскиот премиер Риши Сунак денеска го повика Горниот дом на Парламентот да ја прекине блокадата на законот со кој ќе се дозволи депортирање на барателите на азил во Руанда. Предлог-законот повеќе месеци се развлекува помеѓу двата дома на ...

Британскиот премиер бара Горниот дом да престане да го блокира „Законот за Руанда“

Р.С.Европа - 22.04.2024

Британскиот премиер Риши Сунак денеска (22 април) го повика Горниот дом на Парламентот да ја прекине блокадата на законот со кој ќе се дозволи депортирање на барателите на азил во Руанда. Предлог-законот повеќе месеци се развлекува помеѓу двата дома ...

Сунак бара Горниот дом на парламентот да престане да го блокира „Законот за Руанда“

Frontline - 22.04.2024

Британскиот премиер Риши Сунак денеска го повика Горниот дом на Парламентот да ја прекине блокадата на законот со кој ќе се дозволи депортирање на барателите на азил во Руанда. Предлог-законот повеќе месеци се развлекува помеѓу двата дома на ...

Сунак бара Горниот дом на парламентот да престане да го блокира „Законот за Руанда“

MakPress - 23.04.2024

Британскиот премиер Риши Сунак денеска го повика Горниот дом на Парламентот да ја прекине блокадата на законот со кој ќе се дозволи депортирање на барателите на азил во Руанда. Предлог-законот повеќе месеци се развлекува помеѓу двата дома на ...

Британскиот парламент усвои закон за враќање баратели на азил во Руанда

24 Вести - 23.04.2024

Британскиот премиер Риши Сунак вчера во денот кога Горниот дом на парламентот го усвои потребниот закон вети дека во рок од 10 до 12 недели ќе започне да испраќа во Руанда баратели на азил за да ги процесуираат нивните барања, што беше одложено со ...

Британскиот парламент го одобри контроверзниот закон за депортација на мигрантите во Руанда

Алсат-М - 23.04.2024

Британскиот премиер Риши Сунак вчера во денот кога Горниот дом на парламентот го усвои потребниот закон вети дека во рок од 10 до 12 недели ќе започне да испраќа во Руанда баратели на азил за да ги процесуираат нивните барања, што беше одложено со ...

Британскиот парламент го одобри контроверзниот закон за депортација на мигрантите во Руанда

Р.С.Европа - 23.04.2024

Британскиот премиер Риши Сунак вчера во денот кога Горниот дом на парламентот го усвои потребниот закон вети дека во рок од 10 до 12 недели ќе започне да испраќа во Руанда баратели на азил за да ги процесуираат нивните барања, што беше одложено со ...

Британија усвои нов закон, ќе ги испраќа мигрантите во Руанда

МКД - 23.04.2024

Британскиот премиер Риши Сунак вети вчера, на денот кога Горниот дом на парламентот ја усвои потребната легислатива, дека во рок од 10 до 12 недели ќе започне да испраќа баратели на азил во Руанда за да се процесуираат нивните барања, што беше ...

Сунак: Ништо нема да ни застане на патот за да се реализираат летовите за Руанда

Бриф - 23.04.2024

Британскиот премиер Риши Сунак, по вчерашното усвојувањето на Законот за Руанда од страна на Горниот дом на Парламентот, истакна дека „ништо нема да ни застане на патот“ и оти авионите за африканската земја ќе полетаат за 10 до 12 недели.

Сунак: Ништо нема да ни застане на патот, авионите за Руанда ќе полетаат за 10 до 12 недели

Слободен Печат - 23.04.2024

Британскиот премиер Риши Сунак, по вчерашното усвојувањето на Законот за Руанда од страна на Горниот дом на Парламентот, истакна дека „ништо нема да ни застане на патот“ и оти авионите за африканската земја ќе полетаат за 10 до 12 недели.

Британија усвои нов закон, ќе испраќа мигранти во Руанда, реагираа претставниците на ОН

Опсервер - 23.04.2024

Двајца високи функционери на Обединетите нации денеска ја повикаа Британија да го разгледа својот план за префрлање на барателите на азил во Руанда, предупредувајќи дека потегот ќе има штетно влијание врз човековите права и заштитата на бегалците.

Сунак: Ништо нема да ни застане на патот за да се реализираат летовите за Руанда

24Инфо - 23.04.2024

Британскиот премиер Риши Сунак, по вчерашното усвојувањето на Законот за Руанда од страна на Горниот дом на Парламентот, истакна дека „ништо нема да ни застане на патот“ и оти авионите за африканската земја ќе полетаат за 10 до 12 недели.

Британија усвои нов закон, ќе испраќа мигранти во Руанда, реагираа претставниците на ОН

MTM - 23.04.2024

Двајца високи функционери на Обединетите нации денеска ја повикаа Британија да го разгледа својот план за префрлање на барателите на азил во Руанда, предупредувајќи дека потегот ќе има штетно влијание врз човековите права и заштитата на бегалците.

Британскиот парламент го донесе законот за враќање на мигранти во Руанда

Нетпрес - 23.04.2024

Британскиот премиер Риши Сунак вчера во денот кога Горниот дом на парламентот го усвои потребниот закон вети дека во рок од 10 до 12 недели ќе започне да испраќа во Руанда баратели на азил за да ги процесуираат нивните барања, што беше одложено со ...

Британија усвои нов закон, ќе испраќа мигранти во Руанда, реагираа претставниците на ОН

Точка - 23.04.2024

Двајца високи функционери на Обединетите нации денеска ја повикаа Британија да го разгледа својот план за префрлање на барателите на азил во Руанда, предупредувајќи дека потегот ќе има штетно влијание врз човековите права и заштитата на бегалците.