TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се „соголува“ Шар Планина – шумската полиција не може да се справи со нелегалната сеча, нема доволно кадар

ТВ21 - 09.08.2020

Шар планина секојдневно е се пооштетена поради сечата на дрва од страна на неодговорни граѓани. Активистите и здруженијата се жалат бидејќи сечата на Шара се случува во текот на целата година.

Пустошењето на Шар Планина не стивнува

Телма - 09.08.2020

Дивата сеча на Шара веќе долг период е застапена на тоа подрачје, кое треба да биде прогласено за национален парк. Мала е бројката на шумски полицајци кои го надгледуваат, а во моментов имаат само едно возило.

Се “соголува“ Шар Планина: Шумската полиција не може да се справи со нелегалната сеча, нема доволно кадар

Курир - 09.08.2020

Шар планина секојдневно е се пооштетена поради сечата на дрва од страна на неодговорни граѓани. Активистите и здруженијата се жалат бидејќи сечата на Шара се случува во текот на целата година.

Се “соголува“ Шар Планина: Шумската полиција не може да се справи со нелегалната сеча, нема доволно кадар

Нетпрес - 09.08.2020

Шар планина секојдневно е се пооштетена поради сечата на дрва од страна на неодговорни граѓани. Активистите и здруженијата се жалат бидејќи сечата на Шара се случува во текот на целата година.