TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Граѓаните најмногу земаат кредити за стан и за кола

+инфо - 21.01.2020

Анализирано според намената на кредитите одобрени на физичките лица, кај најзастапените категории - потрошувачките и станбените кредити, е забележан месечен раст од 1,3% и 2 отсто, како и годишен раст од 14,6% односно од 12,7%.

Народната банка го објави редовното статистичко соопштение за монетарните движења

Академик - 21.01.2020

„Паричната маса (монетарниот агрегат М3) продолжи да расте, при што во ноември годишниот раст достигна 7,7%. Годишната промена е условена од растот кај сите компоненти. Кај вкупните депозити е остварен раст од 0,3% на месечна основа, којшто во ...

Како со еден кредит да ги покриете сите месечни банкарски задолжувања

Фактор - 21.01.2020

Бројните месечни трошоци, месечни рати за потрошувачки кредити, станбен кредит, картички и слично, сето тоа и покрај редовните трошоци, дополнително го оптоварува домашниот буџет. Затоа оние со повеќе кредити се почесто прават консолидирање на ...

Пораст на потрошувачките, станбените и автомобилските кредити

Мета - 21.01.2020

Анализирано според намената на кредитите одобрени на физичките лица кај најзастапените категории ‒ потрошувачките и станбените кредити во декември, минатата година е забележан месечен пораст од 1,3 отсто и 2 отсто, како и годишен пораст од 14,6 ...

Станбените, потрошувачките и автомобилските кредити бележат раст

Слободен Печат - 21.01.2020

Вкупните депозити, во декември бележат месечен и годишен пораст од 3,4 и 9,5 отсто. Месечното и годишното зголемување е резултат на растот на депозитите кај двата сектора, којшто е поизразен кај секторот „домаќинства“.

Како со еден кредит да ги покриете сите месечни банкарски задолжувања?

Банкарство.мк - 21.01.2020

Бројните месечни трошоци, месечни рати за потрошувачки кредити, станбен кредит, картички и слично, сето тоа и покрај редовните трошоци, дополнително го оптоварува домашниот буџет. Затоа оние со повеќе кредити се почесто прават консолидирање на ...

Како со еден кредит да ги покриете сите месечни банкарски задолжувања

Опсервер - 21.01.2020

Бројните месечни трошоци, месечни рати за потрошувачки кредити, станбен кредит, картички и слично, сето тоа и покрај редовните трошоци, дополнително го оптоварува домашниот буџет. Затоа оние со повеќе кредити се почесто прават консолидирање на ...

Раст на кредитите и депозитите и во декември

Сител - 21.01.2020

Раст и кај депозитите и кај кредитите е забележан во декември годинава. Според објавените податоци на Народната банка на месечна основа депозитите бележат раст од 3,4 отсто, а на годишно 9,5 отсто, додека кај кредитите растот е 1,9 отсто на месечно ...

Раст на кредитите и депозитите

Вечер - 21.01.2020

Раст и кај депозитите и кај кредитите е забележан во декември годинава. Според објавените податоци на Народната банка на месечна основа депозитите бележат раст од 3,4 отсто, а на годишно 9,5 отсто, додека кај кредитите растот е 1,9 отсто на месечно ...

Раст на кредитите и депозитите и во декември

А1 On - 21.01.2020

Раст и кај депозитите и кај кредитите е забележан во декември годинава. Според објавените податоци на Народната банка на месечна основа депозитите бележат раст од 3,4 отсто, а на годишно 9,5 отсто, додека кај кредитите растот е 1,9 отсто на месечно ...

Раст на кредитите и депозитите и во декември

Канал5 - 21.01.2020

Раст и кај депозитите и кај кредитите е забележан во декември годинава. Според објавените податоци на Народната банка на месечна основа депозитите бележат раст од 3,4 отсто, а на годишно 9,5 отсто, додека кај кредитите растот е 1,9 отсто на месечно ...

Раст на кредитите и депозитите и во декември

Денар - 21.01.2020

Раст и кај депозитите и кај кредитите е забележан во декември годинава. Според објавените податоци на Народната банка на месечна основа депозитите бележат раст од 3,4 отсто, а на годишно 9,5 отсто, додека кај кредитите растот е 1,9 отсто на месечно ...

Раст на кредитите и депозитите и во декември

МКД - 21.01.2020

Според објавените податоци на Народната банка на месечна основа депозитите бележат раст од 3,4 отсто, а на годишно 9,5 отсто, додека кај кредитите растот е 1,9 отсто на месечно ниво и на годишно ниво шест отсто.

Раст на кредитите и депозитите во декември минатата година

Локално - 21.01.2020

Раст и кај депозитите и кај кредитите е забележан во декември минатата година. Според објавените податоци на Народната банка на месечна основа депозитите бележат раст од 3,4 отсто, а на годишно 9,5 отсто, додека кај кредитите растот е 1,9 отсто на ...

Раст на кредитите и депозитите и во декември

4NEWS - 21.01.2020

Раст и кај депозитите и кај кредитите е забележан во декември годинава. Според објавените податоци на Народната банка на месечна основа депозитите бележат раст од 3,4 отсто, а на годишно 9,5 отсто, додека кај кредитите растот е 1,9 отсто на месечно ...

Раст на кредитите и депозитите и во декември

CivilMedia - 21.01.2020

Раст и кај депозитите и кај кредитите е забележан во декември годинава. Според објавените податоци на Народната банка на месечна основа депозитите бележат раст од 3,4 отсто, а на годишно 9,5 отсто, додека кај кредитите растот е 1,9 отсто на месечно ...

Раст и кај кредитите за 6% на годишно ниво и кај депозитите за 9,5%

MakPress - 21.01.2020

Раст и кај депозитите и кај кредитите е забележан во декември годинава. Според објавените податоци на Народната банка на месечна основа депозитите бележат раст од 3,4 отсто, а на годишно 9,5 отсто, додека кај кредитите растот е 1,9 отсто на месечно ...