TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

МАКЕДОНИЈА ИМА САМО 63 ,,ТОП” ПЕНЗИОНЕРИ кои земале највисок износ пензија од…

Пари - 23.01.2022

Во декември,минатата година имало 333 пензионери со пензија над 52.630 денари. 63 пензионери го земале највисокиот износ од 5 7. 992 денари , покажуваат последните податоци на Фондот за пензиско.

МАКЕДОНИЈА ИМА САМО 63 ,,ТОП” ПЕНЗИОНЕРИ кои земале највисок износ пензија од…

Пулс24 - 23.01.2022

Во декември,минатата година имало 333 пензионери со пензија над 52.630 денари. 63 пензионери го земале највисокиот износ од 57.992 денари , покажуваат последните податоци на Фондот за пензиско.

Ќе има зголемување на пензиите

Фактор - 23.01.2022

ПИОМ е стабилен, а ќе има и дополнително зголемување на пензиите оваа година. „Според официјалнте податоци, приходите на ПИОМ за 2021 година се зголемени за 1,3 милијарди денари, финансиската состојба е стабилна а пензиите се исплаќаат непречено, ...

Добра вест: Власта најави скок на пензиите

Centar - 23.01.2022

ПИОМ е стабилен, а ќе има и дополнително зголемување на пензиите оваа година. „Според официјалнте податоци, приходите на ПИОМ за 2021 година се зголемени за 1,3 милијарди денари, финансиската состојба е стабилна а пензиите се исплаќаат непречено, ...

Јануарските пензии на сметките ќе легнат од среда, и ќе се исплаќаат во четири групи

Пари - 22.01.2022

Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Македонија мора да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 25 јануари 2022 година, за да може веќе следниот ден да започне предвремената исплата на јануарските пензии..

Пензиите продолжуваат да растат, го штитиме економскиот стандард на граѓаните, 22.01.2022

24Инфо - 22.01.2022

Владата предводена од СДСМ и премиерот Димитар Ковачевски остануваат посветени на заштита на животниот стандард на сите граѓани. Растот на пензиите ќе продолжи и оваа година. Покрај законското усогласување кое редовно се исплаќа два пати во ...

Кузеска: ПИОМ е стабилен, ќе има дополнително зголемување на пензиите

МКД - 22.01.2022

„Покрај законското усогласување кое редовно се исплаќа два пати во годината, за јануари и јули, се прават последните подготовки за посебно, дополнително зголемување на пензиите. Тоа значи дека околу 330.000 пензионери ќе имаат повисоки месечни ...

Кузеска: Пензиите продолжуваат да растат, го штитиме економскиот стандард на граѓаните

Сител - 22.01.2022

Почитувани граѓани, почитувани новинари, Владата предводена од СДСМ и премиерот Димитар Ковачевски остануваат посветени на заштита на животниот стандард на сите граѓани. Растот на пензиите ќе продолжи и оваа година.

Кузеска: Пензиите продолжуваат да растат, го штитиме економскиот стандард на граѓаните

Канал5 - 22.01.2022

Владата предводена од СДСМ и премиерот Димитар Ковачевски остануваат посветени на заштита на животниот стандард на сите граѓани, рече на прес-конференција на СДСМ, Богданка Кузеска, портпаролка на СДСМ. Растот на пензиите ќе продолжи и оваа година.

(ВИДЕО) Кузеска: Пензиите продолжуваат да растат, го штитиме економскиот стандард на граѓаните

А1 On - 22.01.2022

„Владата предводена од СДСМ и премиерот Димитар Ковачевски остануваат посветени на заштита на животниот стандард на сите граѓани. Растот на пензиите ќе продолжи и оваа година. Покрај законското усогласување кое редовно се исплаќа два пати во ...

Владата подготвува дополнително зголемување на пензиите

Независен - 22.01.2022

Владата подготвува дополнително зголемување на пензиите и според најавите на портпаролката на СДСМ Богданка Кузеска, подготовките се при крај. -Владата предводена од СДСМ и премиерот Димитар Ковачевски остануваат посветени на заштита на животниот ...

Околу 330.000 пензионери ќе имаат повисоки пензии, велат од СДСМ

Слободен Печат - 22.01.2022

„Фондот за пензионско осигурување е во стабилна финансиска состојба и подготвен да издржи дополнително зголемување на пензиите. Според официјалнте податоци, приходите на ПИОМ за 2021 година се зголемени за 1,3 милијарди денари, финансиската состојба ...

Кузеска: Пензиите продолжуваат да растат, го штитиме економскиот стандард на граѓаните

Press24 - 22.01.2022

Владата предводена од СДСМ и премиерот Димитар Ковачевски остануваат посветени на заштита на животниот стандард на сите граѓани, истакна денеска на прес-конференција портпаролката на СДСМ, Богданка Кузеска.

Кузеска: Околу 330.000 пензионери ќе имаат повисоки месечни примања

Локално - 22.01.2022

„Растот на пензиите ќе продолжи и оваа година. Покрај законското усогласување кое редовно се исплаќа два пати во годината, за јануари и јули, се прават последните подготовки за посебно, дополнително зголемување на пензиите.

Кузеска: Пензиите продолжуваат да растат

Макфакс - 22.01.2022

Пензиите продолжуваат да растат, го штитиме економскиот стандард на граѓаните, рече на прес-конференција, портпаролката на СДСМ, Богданка Кузеска. Таа нагласи дека растот на пензиите ќе продолжи и оваа година.

Околу 330.000 пензионери ќе имаат повисоки месечни примања

Скопје инфо - 22.01.2022

„Растот на пензиите ќе продолжи и оваа година. Покрај законското усогласување кое редовно се исплаќа два пати во годината, за јануари и јули, се прават последните подготовки за посебно, дополнително зголемување на пензиите.

(Видео) Кузеска: Пензиите продолжуваат да растат

MTM - 22.01.2022

Пензиите продолжуваат да растат, го штитиме економскиот стандард на граѓаните, рече на прес-конференција, портпаролката на СДСМ, Богданка Кузеска. Таа нагласи дека растот на пензиите ќе продолжи и оваа година.

Кузеска: Пензиите продолжуваат да растат, го штитиме економскиот стандард на граѓаните

MakPress - 22.01.2022

Владата предводена од СДСМ и премиерот Димитар Ковачевски остануваат посветени на заштита на животниот стандард на сите граѓани. Растот на пензиите ќе продолжи и оваа година. Покрај законското усогласување кое редовно се исплаќа два пати во ...

Околу 330.000 пензионери ќе имаат повисоки пензии, велат од СДСМ

Вечер Прес - 23.01.2022

„Растот на пензиите ќе продолжи и оваа година. Покрај законското усогласување кое редовно се исплаќа два пати во годината, за јануари и јули, се прават последните подготовки за посебно, дополнително зголемување на пензиите.

Пензионерите се оштетени од СДСМ, обвинува опозицијата

Скопје1 - 22.01.2022

„СДСМ со години не ги покачи пензиите, пензионерите се оштетени со години. ВМРО-ДПМНЕ константно ги покачуваше пензиите и по 500 денари секоја година. Со доаѓањето на СДСМ запре, а запре и растот на економијата.

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ со години не ги покачи пензиите, пензионерите се оштетени

Канал5 - 22.01.2022

СДСМ со години не ги покачи пензиите, пензионерите се оштетени со години, се наведува во реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ на прес конференцијата на Богданка Кузеска од СДСМ. ВМРО-ДПМНЕ константно ги покачуваше пензиите и по 500 денари секоја година.

СДСМ со години не ги покачи пензиите, пензионерите се оштетени со години

24Инфо - 22.01.2022

СДСМ со години не ги покачи пензиите, пензионерите се оштетени со години. ВМРО-ДПМНЕ константно ги покачуваше пензиите и по 500 денари секоја година. Со доаѓањето на СДСМ запре, а запре и растот на економијата.

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ со години не ги покачи пензиите, пензионерите се оштетени со години

MakPress - 22.01.2022

СДСМ со години не ги покачи пензиите, пензионерите се оштетени со години. ВМРО-ДПМНЕ константно ги покачуваше пензиите и по 500 денари секоја година. Со доаѓањето на СДСМ запре, а запре и растот на економијата.

СДСМ со години не ги покачи пензиите, пензионерите се оштетени со години

Опсервер - 22.01.2022

СДСМ со години не ги покачи пензиите, пензионерите се оштетени со години. ВМРО-ДПМНЕ константно ги покачуваше пензиите и по 500 денари секоја година. Со доаѓањето на СДСМ запре, а запре и растот на економијата.