TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Манчевски: Вистината секогаш е најдобар метод во борбата со лажните вести

Press24 - 09.04.2020

Ширењето на вистината секогаш бил најдобар метод во борбата со лажните вести, што се генерален проблем не се само кај нас, туку насекаде во светот, вели министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски.

Манчевски: Најделотворен метод против лажните вести е постојано ширење на вистината и информирање на граѓаните

iPortal - 09.04.2020

“Битно е граѓаните да знаат дека сè што правиме е врз основа на претходна експертска анализа, а после тоа политичарите носат одлуки. Секојдневно се случуваат испади, иако може да се каже дека легитимно право на секоја опозиција е да ја напаѓа ...

Манчевски: По 1.500 год. нема аџилак во Мека, а Папата ќе држи миса без верници

Нова ТВ - 09.04.2020

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, вечерва во емисијата „Вин-вин“ на Телма порача дека сите во општетвото вклучувајќи ги и поглаварите на црквите и верските заедници мора да бидат одговорни во моментите кога се ...

Манчевски: Сега не е време за политика, за првпат после 1500 години немаме аџилак во Мека

Локално - 09.04.2020

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, вечерва порача дека апликацијата е целосно подготвена и дека има дел од граѓаните кои што не можат да се сетат со кого биле се биле во контакт во изминатите 14 дена, но има и ...

Вистината секогаш е најдобар метод во борбата со лажните вести, смета Манчевски

Опсервер - 09.04.2020

Скопје, 9 април 2020 () – Ширењето на вистината секогаш бил најдобар метод во борбата со лажните вести, што се генерален проблем не се само кај нас, туку насекаде во светот, вели министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски.

Манчевски за поглаварот на ИВЗ: Без разлика за која верска заедница станува збор, правилата се правила и врвен ...

Слободен Печат - 09.04.2020

Апсолутно ќе се применат сите демократски методи кои ги имаме на располагање согласно вонредната состојба, додаде Манчевски. Ширењето на вистината секогаш бил најдобар метод во борбата со лажните вести, што се генерален проблем не се само кај нас, ...

Вистината секогаш е најдобар метод во борбата со лажните вести, смета Манчевски

24Инфо - 09.04.2020

– Ширењето на вистината секогаш бил најдобар метод во борбата со лажните вести, што се генерален проблем не се само кај нас, туку насекаде во светот, вели министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски.