Потребните состојки: • 400 гр наполитанки • 200 гр еурокрем • 2 темни чоколади • малку мелени кикирики Подготовка: Наполитанките ситно ги дробите со рака. Еурокремот и чоколадото ги топите заедно на пареа.
Ова е еден од најподготвуваните рецепти од мојата кујна! Како што веќе споменав во претходниот, обожувам рецепти кои дозволуваат да се модифицираат според потребите и желбите или пак моментално расположение.
Прекрасна чоколадна торта со ореви која потсеќа на оној старински вкус на тортите од нашите мајки, а и не е случајно што рецептов ми е од мојата мајка. Изматете ги јајцата со шеќерот пенесто. Додадете го маслото и млекото.
Направете вкусни колачиња со шеќер во прав. Ова е се што ви е потребно: Состојки: 250 гр. брашно 250 гр. маргарин 200 гр. шеќер во прав 4 јајца 1 кесе прашок за пециво 4 лажици млеко 1 лажиче ванила шеќер во прав за горе Начин на подготовка: Со ...
Состојки: Тесто 250 г маргарин 6 жолчки 300 г шеќер 300 мл млеко 300 г брашно 1 кесичка прашок за печиво фил 400 г џем од кајсии 6 белки 12 лажици шеќер Приготвување: Најпрво ги двоиме посебно жолчките, а посебно белките.
Направете вкусни чоколадни обланди. Совршено вкусни и брзи за подготовка: Состојки: 2 дл. вода 350 гр. шеќер 200 гр. чоколадо за готвење 250 гр. маргарин 200 гр. млеко во прав 100 гр. експандиран ориз 2 листа обланда Подготовка: Се соединуваат ...
Направете чоколадна бомба со супер вкус во вашата кујна. Ова е рецептот. Состојки: 6 јајца 150 гр. шеќер 200 гр. маргарин 150 гр. какао 4 лажици брашно ½ прашок за пециво 1 л. павлака слатка 400 гр.
За љубителите на чоколадо ова е вистинскиот колач. Мек, сочен, се топи во уста. Во сад ставете ја киселата павлака, маскарпонето и шеќерот во прав. Со шпатула убаво соединете ги. Додајте го растопеното на пареа чоколадо и мешајте додека се соедини и ...
Состојки Кекс 4 јајца 5 лажици шеќер 1 ванила 1 пециво 9 лажици брашно 1 лажица какао 1 лажица кафе 2 лажици нишесте 3 лажици масло 8 лажици газиран сок со кола вкус Крем 50 гр. пудинг од чоколадо 400 мл. млеко 100 гр. чоколадо 100 гр.
Тортава ја направив по повод на нашата трета годишнина во брак, сакав нешто екстра чоколадно со минимална количина на шеќер, но сочно и несекојдневно, па така се роди тортава. - Путерот заедно со чоколадото се топи на пареа.