TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владата го укина Советот за утврдување факти

Алсат-М - 16.11.2017

Владата го укина Советот за утврдување факти. Ова значи дека повторно одговорноста на судиите ќе ја утврдува Судскиот совет, а не телото за утврдување на факти. Поради ова, изработени се и предлог измени во Законот за Судски совет со кои покрај ова, ...

Владата го укина советот за оценување на фактите - за судиите ќе одлучува Судскиот совет

Сител - 16.11.2017

Советот за утврдување на факти нема повеќе да покренува дисциплински постапки против судии за нестручно и несовесно работење.. Владата на последната седница одлучила да предложи закон до Собранието со кој ќе се укине работата на ова тело..

Влада: Судскиот совет работеше нетранспарентно

+инфо - 16.11.2017

Сите промени кои се најавуваат се дел од Стратегијата за реформи во правосудството, односно од Планот 3-6-9 на Владата. Законот за укинување на Советот за утврдување на факти и одговорност кај судиите помина на владина седница, а ако биде изгласан, ...

Владата предлага укинување на Советот за утврдување на факти...

Н.Македонија - 16.11.2017

Владата предлага укинување на Советот за утврдување на факти Владата предлага укинување на Советот за утврдување на факти и враќање на надлежноста за водење на дисциплинската постапка на Судскиот совет.

Владата донесе одлука за предлог закон за изменување и дополнување на Законот за Судски совет

iPortal - 16.11.2017

На денешната седница Владата донесе одлука за предлог закон за изменување и дополнување на Законот за Судски совет, заради правните последици што ќе произлезат од предлогот за престанок на важењето на Законот за совет за утврдување на факти и ...

Владата ќе предложи измени на Законот за заштита на сведоци

Мета - 15.11.2017

Владата на Република Македонија на денешната 38 седница, донесе одлука да предложи до Собранието на усвојување предлог закон за изменување и дополнување на Законот за заштита на сведоци, информираат од владината прес-служба.

Укинувањето на Советот за одговорност кај судиите наскоро пред Владата

+инфо - 15.11.2017

Законските измени предвидуваат за секое барање за одговорност по систем на ждрепка да се формира Комисија во рамки на Судскиот совет. Укинувањето на Советот за утврдување на факти и одговорност кај судиите е еден од следните чекори кои ќе бидат ...

Владата предлага укинување на Советот за утврдување на факти

А1 On - 16.11.2017

Владата предлага укинување на Советот за утврдување на факти и враќање на надлежноста за водење на дисциплинската постапка на Судскиот совет. Одлуката да претстане важењето на Законот за Советот за утврдување на факти, е усвоена на вчерашната ...

Владата ќе предложи изменување на Законот за заштита на сведоци

Фокус - 15.11.2017

Владата на Република Македонија на денешната 38 седница, донесе одлука да предложи до Собранието на усвојување предлог закон за изменување и дополнување на Законот за заштита на сведоци, информираат од владината прес-служба.

Владата предлага укинување на Советот за утврдување на факти

Стандард - 16.11.2017

Владата предлага укинување на Советот за утврдување на факти и враќање на надлежноста за водење на дисциплинската постапка на Судскиот совет. Одлуката да претстане важењето на Законот за Советот за утврдување на факти, е усвоена на вчерашната ...

Вечерва Владата оддржа седница – ова се важните одлуки кои се донесени

Sky - 15.11.2017

Скопјe, 15 ноември 2017 година Влада на Република Македонија Генерален секретаријат на Владата на Република Македонија Сектор за односи со јавноста Бул. Илинден бр.2, 1000 Скопје, Република Македонија Тел.

Владата предлага укинување на Советот за утврдување на факти

Телма - 16.11.2017

Владата предлага укинување на Советот за утврдување на факти и враќање на надлежноста за водење на дисциплинската постапка на Судскиот совет. Одлуката да претстане важењето на Законот за Советот за утврдување на факти, е усвоена на вчерашната ...

Владата предложи измени во Законот за заштита на сведоци и донесе одлука за поскапување на дизелот за 3 денари

МКД - 16.11.2017

На синоќешната владина седница министрите го усвоија предлог законот за престанок на важењето на Законот за совет за утврдување на факти и покренување на постапка за утврдување одговорност за судија, а ќе предложат измени на Законот за заштита на ...

Владата предлага укинување на Советот за утврдување на факти

Кумановски м. - 16.11.2017

loading... Владата предлага укинување на Советот за утврдување на факти и враќање на надлежноста за водење на дисциплинската постапка на Судскиот совет. Одлуката да претстане важењето на Законот за Советот за утврдување на факти, е усвоена на ...

Советот за утврдување факти ќе замине во историјата, на судиите друг ќе им „суди“

Фактор - 16.11.2017

Како што се најавуваше и очекуваше Владата на Република Македонија донесе одлука да му предложи на Собранието да го укине Советот за утврдување факти и покренување на постапка за утврдување одговорност за судија со тоа што ќе престане да важи ...

Владата предлага укинување на Советот за утврдување на факти

МКД - 16.11.2017

Владата предлага укинување на Советот за утврдување на факти и враќање на надлежноста за водење на дисциплинската постапка на Судскиот совет. Одлуката да претстане важењето на Законот за Советот за утврдување на факти, е усвоена на вчерашната ...

Владата предлага измени на Законот за заштита на сведоци

Кумановски м. - 16.11.2017

loading... Владата на синоќешната седница усвои Предлог закон за изменување и дополнување на Законот за заштита на сведоци. Целта на оваа предложена законска измена е да се обезбедат услови за спроведување на Законот за Јавното обвинителство за ...

Владата предлага укинување на Советот за утврдување на факти

Сител - 16.11.2017

Владата предлага укинување на Советот за утврдување на факти и враќање на надлежноста за водење на дисциплинската постапка на Судскиот совет. Одлуката да претстане важењето на Законот за Советот за утврдување на факти, е усвоена на вчерашната ...

Владата предлага измени на Законот за заштита на сведоци

Локално - 16.11.2017

Владата на синоќешната седница усвои Предлог закон за изменување и дополнување на Законот за заштита на сведоци. Целта на оваа предложена законска измена е да се обезбедат услови за спроведување на Законот за Јавното обвинителство за гонење на ...

„Дива лига“ во Тетово: Дури 1.784 лица возеле без дозвола

еМагазин - 12.12.2017

Во изминатите 11 месеци полицијата во Тетово фатила 1.784 лицa кои возеле без дозвола, а биле откриени и 1.435 возила со истечена регистрација до и над 30 дена, информира денеска портпаролот на СВР Тетово Марјан Јосифовски.

Зелено светло од Владата за укинување на Советот кој утврдуваше одговорност на судии

Макфакс - 16.11.2017

На вчерашната 38 седница, Владата донесе одлука да му предложи на Собранието предлог-закон за престанок на важењето на Законот за Советот за утврдување на факти и покренување на постапка за утврдување одговорност за судија.

Зелено светло од Владата за укинување на Советот кој утврдуваше одговорност на судии

Вечер Прес - 16.11.2017

На вчерашната 38 седница, Владата донесе одлука да му предложи на Собранието предлог-закон за престанок на важењето на Законот за Советот за утврдување на факти и покренување на постапка за утврдување одговорност за судија.

Седница на Владата на Република Македонија

Кумановски м. - 16.11.2017

loading... Владата на Република Македонија на денешната 38. седница, донесе одлука да му предложи на Собранието на Република Македонија предлог закон за престанок на важењето на Законот за совет за утврдување на факти и покренување постапка за ...

Владата предлага измени на Законот за заштита на сведоци

Press24 - 16.11.2017

Владата на синоќешната седница усвои Предлог закон за изменување и дополнување на Законот за заштита на сведоци. Целта на оваа предложена законска измена е да се обезбедат услови за спроведување на Законот за Јавното обвинителство за гонење на ...

Владата предлага измени на Законот за заштита на сведоци...

Н.Македонија - 16.11.2017

Владата предлага измени на Законот за заштита на сведоци Владата на синоќешната седница усвои Предлог закон за изменување и дополнување на Законот за заштита на сведоци. Целта на оваа предложена законска измена е да се обезбедат услови за ...

Седница на Владата на Република Македонија

Press24 - 16.11.2017

Владата на Република Македонија на денешната 38. седница, донесе одлука да му предложи на Собранието на Република Македонија предлог закон за престанок на важењето на Законот за совет за утврдување на факти и покренување постапка за утврдување ...

Владата ќе предложи измени на Законот за заштита на сведоци

+инфо - 16.11.2017

Владата ќе обезбеди средства за поддршка на мерката „Млад земјоделец“. Владата на Република Македонија на последната 38. седница, донесе одлука да му предложи на Собранието на Република Македонија предлог закон за престанок на важењето на Законот за ...

Владата предлага измени на Законот за заштита на сведоци

А1 On - 16.11.2017

Владата на синоќешната седница усвои Предлог закон за изменување и дополнување на Законот за заштита на сведоци. Целта на оваа предложена законска измена е да се обезбедат услови за спроведување на Законот за Јавното обвинителство за гонење на ...

Предлог закон за престанок на важењето на Законот за совет за утврдување на факти

iPortal - 16.11.2017

Владата на Република Македонија на својата 38 седница, донесе одлука да му предложи на Собранието на Република Македонија предлог закон за престанок на важењето на Законот за совет за утврдување на факти и покренување на постапка за утврдување ...

Владата на Собранието ќе му предложи измени на Законот за заштита на сведоци

Нетпрес - 16.11.2017

На својата 38-ма седница од средата вечерта, Владата на Република Македонија на денешната 38 седница, донесе одлука да предложи до Собранието на усвојување предлог закон за изменување и дополнување на Законот за заштита на сведоци, информираат од ...

Владата предлага измени на Законот за заштита на сведоци

Стандард - 16.11.2017

Владата на синоќешната седница усвои Предлог закон за изменување и дополнување на Законот за заштита на сведоци. Целта на оваа предложена законска измена е да се обезбедат услови за спроведување на Законот за Јавното обвинителство за гонење на ...

Владата предлага измени на Законот за заштита на сведоци

Сител - 16.11.2017

Владата на синоќешната седница усвои Предлог закон за изменување и дополнување на Законот за заштита на сведоци. Целта на оваа предложена законска измена е да се обезбедат услови за спроведување на Законот за Јавното обвинителство за гонење на ...

Владата предлага измени на Законот за заштита на сведоци

24 Вести - 16.11.2017

Владата на синоќешната седница усвои Предлог закон за изменување и дополнување на Законот за заштита на сведоци. Целта на оваа предложена законска измена е да се обезбедат услови за спроведување на Законот за Јавното обвинителство за гонење на ...

Зелено светло од Владата за укинување на Советот кој утврдуваше одговорност на судии

Точка - 16.11.2017

На вчерашната 38 седница, Владата донесе одлука да му предложи на Собранието предлог-закон за престанок на важењето на Законот за Советот за утврдување на факти и покренување на постапка за утврдување одговорност за судија.

Владата предлага укинување на Советот за утврдување на факти

24 Вести - 16.11.2017

Владата донесе одлука да му предложи на Собранието на Република Македонија предлог закон за престанок на важењето на Законот за совет за утврдување на факти и покренување постапка за утврдување одговорност за судија.

Владата на РМ усвои Предлог-закон за престанок на важењето на Законот за Совет за утврдување на факти и покренување на ...

Академик - 16.11.2017

Основна цел на овој Предлог-закон е престанување на важење на Законот за Совет за утврдување на факти и покренување на постапка за утврдување одговорност за судија и враќање на надлежноста за водење на дисциплинска постапка на Судскиот совет на ...

Владата предлага измени на Законот за заштита на сведоци

МРТ - 16.11.2017

Владиниот кабинет донел одлука да му предложи на Собранието усвојување и на предлог закони за престанок на важењето на Законот за совет за утврдување на факти и покренување на постапка за утврдување одговорност за судија и за изменување и ...

Владата предлага да се укине Советот за утврдување на факти

Фокус - 16.11.2017

Владата на вчерашната седница донесе одлука да се укине Советот за утврдување на факти. Поточно, Владата ќе му предложи на Собранието предлог закон за престанок на важењето на Законот за совет за утврдување на факти и покренување на постапка за ...

Владата покрена иницијатива за укинување на Советот за утврдување факти

AKO - 17.11.2017

Владата на Република Македонија на последната седница, донесе одлука да му предложи на Собранието на Република Македонија предлог закон за престанок на важењето на Законот за совет за утврдување на факти и покренување на постапка за утврдување ...