TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Шекеринска: Европјаните се сериозни за проширувањето, да не го загубиме ние здивот

Бриф - 23.04.2024

„Има фрустрација и само 40 отсто до граѓаните сметаат дека ЕУ реални ни нуди членство. Луѓето не се анти-ЕУ, сакаат да се дел од ЕУ, проблемот е што мислат дека тоа е нереално. Но сега е навистина можеби првата ситуација по подолго време кога ...

Шекеринска: Во сите земји во процесот на зачленување и по зачленувањето во ЕУ се забележува намалување на корупцијата

24Инфо - 23.04.2024

„Од првите 20 најдобропласирани земји на Транспаренси интернешнл, само 9 не се од ЕУ, но тоа се развиени земји како Канада, Нов Зеланд, Сингапур. Земјите од ЕУ најчесто се во првите 20 или 30 места“ рече потпретседателката на Партијата на европски ...

Шекеринска: Со членството во ЕУ влегуваме во пирамидата на европскиот обвинител, кога нашите и да потфрлат има некој ...

Локално - 23.04.2024

„Поради тоа што Хрватска е дел од системот за соработка, со европски обвинител, во Хрватска има отворено предмети за 300 милиони евра корупција врзани со европски пари. Со сите маани и незадоволство, влегуваш во некоаков канал и кога твоите ...

Шекеринска: Во сите земји во процесот на зачленување и по зачленувањето во ЕУ се забележува намалување на корупцијата

Рацин - 23.04.2024

„Од првите 20 најдобро пласирани земји на Транспаренси интернешнл, само 9 не се од ЕУ, но тоа се развиени земји како Канада, Нов Зеланд, Сингапур. Земјите од ЕУ најчесто се на првите 20 или 30 места“, рече потпретседателката на Партијата на европски ...

Шекеринска: Во сите земји во процесот на зачленување и по зачленувањето во ЕУ се забележува намалување на корупцијата

Бриф - 23.04.2024

„Од првите 20 најдобропласирани земји на Транспаренси интернешнл, само 9 не се од ЕУ, но тоа се развиени земји како Канада, Нов Зеланд, Сингапур. Земјите од ЕУ најчесто се во првите 20 или 30 места“ рече потпретседателката на Партијата на европски ...

Шекеринска: Со членството во ЕУ влегуваме во пирамидата на европскиот обвинител, кога нашите и да потфрлат има некој ...

Бриф - 23.04.2024

„Поради тоа што Хрватска е дел од системот за соработка, со европски обвинител, во Хрватска има отворено предмети за 300 милиони евра корупција врзани со европски пари. Со сите маани и незадоволство, влегуваш во некоаков канал и кога твоите ...

Шекеринска: Европјаните се сериозни за проширувањето, да не го загубиме ние здивот

Градска - 23.04.2024

„Има фрустрација и само 40 отсто до граѓаните сметаат дека ЕУ реални ни нуди членство. Луѓето не се анти-ЕУ, сакаат да се дел од ЕУ, проблемот е што мислат дека тоа е нереално. Но сега е навистина можеби првата ситуација по подолго време кога ...

Шекеринска: Во сите земји во процесот на зачленување и по зачленувањето во ЕУ се забележува намалување на корупцијата

Centar - 23.04.2024

„Од првите 20 најдобропласирани земји на Транспаренси интернешнл, само 9 не се од ЕУ, но тоа се развиени земји како Канада, Нов Зеланд, Сингапур. Земјите од ЕУ најчесто се во првите 20 или 30 места“ рече потпретседателката на Партијата на европски ...

Шекеринска: Во сите земји во процесот на зачленување и по зачленувањето во ЕУ се забележува намалување на корупцијата

Вести плус - 23.04.2024

„Од првите 20 најдобропласирани земји на Транспаренси интернешнл, само 9 не се од ЕУ, но тоа се развиени земји како Канада, Нов Зеланд, Сингапур. Земјите од ЕУ најчесто се во првите 20 или 30 места“ рече потпретседателката на Партијата на европски ...