TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Само со брзо движење на очите ќе се лечи пострауматски стрес

Независен - 08.10.2019

На Филозофскиот факултет при УКИМ денеска беше презентиран новитет во лекувањето на траума и пострауматски стрес ЕМДР-терапија (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), во организација на Амбасадата на Италија во соработка со Филозофскиот ...

Семинар за психолози за ЕМДР-терапија

Курир - 08.10.2019

Семинар за ЕМДР-терапија (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) ќе се одржува денеска од 9 до 11 часот на Филозофскиот факултет на УКИМ. Го организира Амбасадата на Италија во соработка со Филозофскиот факултет, Македонската комора на ...

Семинар за психолози за ЕМДР-терапија

Опсервер - 08.10.2019

Семинар за ЕМДР-терапија (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) ќе се одржува денеска од 9 до 11 часот на Филозофскиот факултет на УКИМ. Го организира Амбасадата на Италија во соработка со Филозофскиот факултет, Македонската комора на ...

Семинар за психолози за ЕМДР-терапија

MakPress - 08.10.2019

Семинар за ЕМДР-терапија (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) ќе се одржува денеска од 9 до 11 часот на Филозофскиот факултет на УКИМ. Го организира Амбасадата на Италија во соработка со Филозофскиот факултет, Македонската комора на ...

Дојде најновиот метод за лекување трауми ЕМДР: Третирањето траума значи способност да се процесира тоа што се се ...

Канал5 - 08.10.2019

На Филозофскиот факултет при УКИМ денеска беше презентиран новитет во лекувањето на траума и пострауматски стрес ЕМДР-терапија (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). Презентацијата е во организација на Амбасадата на Италија во соработка со ...

Најновиот метод за лекување трауми прикажан на Филозофскиот факултет

+инфо - 08.10.2019

На Филозофскиот факултет при УКИМ денеска беше презентиран новитет во лекувањето на траума и пострауматски стрес ЕМДР-терапија (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), во организација на Амбасадата на Италија во соработка со Филозофскиот ...

Дојде најновиот метод за лекување трауми ЕМДР: Третирањето траума значи способност да се процесира тоа што се се ...

Опсервер - 08.10.2019

На Филозофскиот факултет при УКИМ денеска беше презентиран новитет во лекувањето на траума и пострауматски стрес ЕМДР-терапија (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), во организација на Амбасадата на Италија во соработка со Филозофскиот ...