TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Учениците ќе имаат антикорупциска едукација, одлучи Владата

Кумановски м. - 18.09.2019

Владата на Република Северна Македонија ја донесе Информацијата за активностите во насока на имплементација на клучните мерки под димензијата Антикорупција од Стратегијата за Југоисточна Европа 2020, и го задолжи Министерството за образование и ...

Владата донесе препораки за антикорупциска едукација на учениците

Макфакс - 17.09.2019

Владата ја донесе Информацијата за активностите во насока на имплементација на клучните мерки под димензијата Антикорупција од Стратегијата за Југоисточна Европа 2020 и го задолжи Министерството за образование и наука во соработка со Бирото за ...

И по два месеци молк од Антикорупциска за случајот Рашковски, им требало повеќе време

Република - 17.09.2019

Која била улогата на владиниот генерален секретар, Драги Рашковски во тендерот за набавка на радарска опрема во М НАВ? Дали во целиот случај има малверзации или законски неправилности? Одговор на овие прашања антикорупционерите се уште не даваат, ...

Владата воведува антикорупциско образование за основците

Мета - 17.09.2019

Учениците во основните училишта во земјава оваа учебна година ќе учат и содржини за борбата против корупцијата, решила Владата на својата денешна седница. Владиниот кабинет ја прифатил Информацијата за активностите за спроведување на клучните мерки ...

Училиштата да планираат антикорупциски содржини

+инфо - 17.09.2019

Владата на денешната седница го задолжи Министерството за образование и наука во соработка со Бирото за развој на образованието со допис и оваа учебна година да ги извести сите основни училишта за потребата да планираат антикорупциски содржини во ...

И по два месеца се уште молк од Антикорупциска за случајот Рашковски

Алфа - 17.09.2019

Која била улогата на владиниот генерален секретар Драги Рашковски во тендерот за набавка на радарска опрема во М НАВ? Дали во целиот случај има малверзации или законски неправилности? Одговор на овие прашања антикорупционерите се уште не даваат, ...

Донесени препораки за антикорупциската едукација на учениците

iPortal - 17.09.2019

Владата на Република Северна Македонија ја донесе Информацијата за активностите во насока на имплементација на клучните мерки под димензијата Антикорупција од Стратегијата за Југоисточна Европа 2020, и го задолжи Министерството за образование и ...

МОН и БРО ќе ги известуваат училиштата да планираат антикорупциски содржини

CivilMedia - 17.09.2019

Владата на денешната седница го задолжи Министерството за образование и наука во соработка со Бирото за развој на образованието со допис и оваа учебна година да ги извести сите основни училишта за потребата да планираат антикорупциски содржини во ...

Владата ќе расправа за воведување антикорупциски теми во училишните програми

МКД - 17.09.2019

Информација за нацрт - стратегијата за одбрана на Република Северна Македонија, како и предлог одлуки за испраќање на припадници на Армијата за учество во мировните операции „Одлучна поддршка“ во Авганистан и во мисијата на Европската Унија „АЛТЕА“ ...

Седница на Владата, ќе се воведуваат антикорупциски теми во училишните програми

Канал5 - 17.09.2019

На владината седница ќе биде разгледана и информацијата за одржната 15.редовна седница на Националниот совет за информациски и комуникациски технологии и сајбер безбедност и сајбер безбедност.

Седница на Владата, ќе се воведуваат антикорупциски теми во училишните програми

Телма - 17.09.2019

Информација за нацрт стратегијата за одбрана на Република Северна Македонија, како и предлог одлуки за испраќање на припадници на Армијата за учество во мировните операции „Одлучна поддршка“ во Авганистан и во мисијата на Европската Унија „АЛТЕА“ во ...

Владата ќе воведува антикорупциски теми во училишните програми

MakPress - 17.09.2019

Информација за нацрт стратегијата за одбрана на Република Македонија, како и предлог одлуки за испраќање на припадници на Армијата за учество во мировните операции „Одлучна поддршка“ во Авганистан и во мисијата на Европската Унија „АЛТЕА“ во Босна и ...

Ќе се воведуваат антикорупциски теми во училишните програми

Тера - 17.09.2019

На предлог на Министерството за образование и наука на денешната владина седница, владата ќе биде информирана за активностите за имплементација на клучните мерки под димензијата Антикорупција од „Стратегијата за Југоисточна Европа 2020“, за ...

Седница на Владата: Ќе се воведуваат антикорупциски теми во училиштата

+инфо - 17.09.2019

Информација за нацрт стратегијата за одбрана на Република Северна Македонија, како и предлог одлуки за испраќање на припадници на Армијата за учество во мировните операции „Одлучна поддршка“ во Авганистан и во мисијата на Европската Унија „АЛТЕА“ во ...

Владата денеска ќе ја одржи 154. седница

Кумановски м. - 17.09.2019

Владата на Република Северна Македонија денеска ќе ја одржи редовната 154-та седница со повеќе точки на дневен ред од својата програма за работа и од интерес на граѓаните. На предлог на Национален совет за информациски и комуникациски технологии и ...

Денеска седница на Владата

Press24 - 17.09.2019

Владата денеска ќе ја одржи редовната 154-та седница со повеќе точки на дневен ред од својата програма за работа и од интерес на граѓаните. На предлог на Национален совет за информациски и комуникациски технологии и сајбер безбедност, на оваа ...

Се најавува воведување антикорупциски теми во годишната програма на училиштата

Академик - 17.09.2019

„На предлог на Министерството за образование и наука денеска Владата ќе биде информирана за активностите за примена на клучните мерки од поддимензијата Антикорупција од Стратегијата за Југоисточна Европа 2020 за најсоодветен начин за воведување на ...

Седница на Владата, ќе се воведуваат антикорупциски теми во училишните програми

Слободен Печат - 17.09.2019

Информација за нацрт стратегијата за одбрана на Македонија, како и предлог одлуки за испраќање на припадници на Армијата за учество во мировните операции „Одлучна поддршка” во Авганистан и во мисијата на Европската Унија „АЛТЕА” во Босна и ...

Владата на Република Северна Македонија денеска ќе ја одржи редовната 154-та седница

24Инфо - 17.09.2019

Владата на Република Северна Македонија денеска ќе ја одржи редовната 154-та седница со повеќе точки на дневен ред од својата програма за работа и од интерес на граѓаните. На предлог на Национален совет за информациски и комуникациски технологии и ...

МОН и БРО ќе ги известуваат училиштата да планираат антикорупциски содржини

Опсервер - 18.09.2019

Владата на денешната седница го задолжи Министерството за образование и наука во соработка со Бирото за развој на образованието со допис и оваа учебна година да ги извести сите основни училишта за потребата да планираат антикорупциски содржини во ...

Владата донесе препораки за антикорупциска едукација на учениците

Точка - 17.09.2019

Владата ја донесе Информацијата за активностите во насока на имплементација на клучните мерки под димензијата Антикорупција од Стратегијата за Југоисточна Европа 2020 и го задолжи Министерството за образование и наука во соработка со Бирото за ...

МОН и БРО ќе ги известуваат училиштата да планираат антикорупциски содржини

Нетпрес - 17.09.2019

Владата на денешната седница го задолжи Министерството за образование и наука во соработка со Бирото за развој на образованието со допис и оваа учебна година да ги извести сите основни училишта за потребата да планираат антикорупциски содржини во ...

МОН и БРО ќе ги известуваат училиштата да планираат антикорупциски содржини

Сител - 17.09.2019

Владата на денешната седница го задолжи Министерството за образование и наука во соработка со Бирото за развој на образованието со допис и оваа учебна година да ги извести сите основни училишта за потребата да планираат антикорупциски содржини во ...

Основните училишта треба да планираат антикорупциски наставни содржини

Фокус - 17.09.2019

Владата на денешната седница го задолжи Министерството за образование и наука во соработка со Бирото за развој на образованието со допис и оваа учебна година да ги извести сите основни училишта за потребата да планираат антикорупциски содржини во ...

МОН и БРО ќе ги известуваат училиштата да планираат антикорупциски содржини

Вечер - 17.09.2019

Владата на денешната седница го задолжи Министерството за образование и наука во соработка со Бирото за развој на образованието со допис и оваа учебна година да ги извести сите основни училишта за потребата да планираат антикорупциски содржини во ...

МОН и БРО ќе ги известуваат училиштата да планираат антикорупциски содржини

МКД - 17.09.2019

Владата на денешната седница го задолжи Министерството за образование и наука во соработка со Бирото за развој на образованието со допис и оваа учебна година да ги извести сите основни училишта за потребата да планираат антикорупциски содржини во ...

МОН и БРО ќе ги известуваат училиштата да планираат антикорупциски содржини

Локално - 17.09.2019

Владата на денешната седница го задолжи Министерството за образование и наука во соработка со Бирото за развој на образованието со допис и оваа учебна година да ги извести сите основни училишта за потребата да планираат антикорупциски содржини во ...

МОН и БРО ќе ги известуваат училиштата да планираат антикорупциски содржини

Слободен Печат - 17.09.2019

Владината прес-служба соопшти дека е донесена Информација за активностите во насока на имплементација на клучните мерки под димензијата Антикорупција од Стратегијата за Југоисточна Европа 2020 година.

МОН и БРО ќе ги известуваат училиштата да планираат антикорупциски содржини

24Инфо - 17.09.2019

Владата на денешната седница го задолжи Министерството за образование и наука во соработка со Бирото за развој на образованието со допис и оваа учебна година да ги извести сите основни училишта за потребата да планираат антикорупциски содржини во ...

МОН и БРО ќе ги известуваат училиштата да планираат антикорупциски содржини

Press24 - 17.09.2019

Владата на денешната седница го задолжи Министерството за образование и наука во соработка со Бирото за развој на образованието со допис и оваа учебна година да ги извести сите основни училишта за потребата да планираат антикорупциски содржини во ...

СЕДНИЦА НА ВЛАДАТА: И во учебниците ќе влезе борбата против корупцијата

Денешен - 17.09.2019

Информација за нацрт стратегијата за одбрана на Република Северна Македонија, како и предлог одлуки за испраќање на припадници на Армијата за учество во мировните операции „Одлучна поддршка“ во Авганистан и во мисијата на Европската Унија „АЛТЕА“ во ...

Седница на Владата: Ќе се воведуваат антикорупциски теми во училиштата

Скопје1 - 17.09.2019

На предлог на Министерството за образование и наука на денешната владина седница, владата ќе биде информирана за активностите за имплементација на клучните мерки под димензијата Антикорупција од „Стратегијата за Југоисточна Европа 2020“, за ...

Владата воведува антикорупциски теми во училишните програми

Вечер - 17.09.2019

На владината седница ќе биде разгледана и информацијата за одржната 15.редовна седница на Националниот совет за информациски и комуникациски технологии и сајбер безбедност и сајбер безбедност.

Седница на Владата, ќе се воведуваат антикорупциски теми во училишните програми

ММС - 17.09.2019

Информација за нацрт стратегијата за одбрана на Република Северна Македонија, како и предлог одлуки за испраќање на припадници на Армијата за учество во мировните операции „Одлучна поддршка” во Авганистан и во мисијата на Европската Унија „АЛТЕА” во ...

Владина седница за воведување антикорупциски теми во училишните програми

CivilMedia - 17.09.2019

Информација за нацрт стратегијата за одбрана на Република Северна Македонија, како и предлог одлуки за испраќање на припадници на Армијата за учество во мировните операции „Одлучна поддршка“ во Авганистан и во мисијата на Европската Унија „АЛТЕА“ во ...

Седница на Владата, ќе се воведуваат антикорупциски теми во училишните програми

Опсервер - 17.09.2019

Информација за нацрт стратегијата за одбрана на Република Северна Македонија, како и предлог одлуки за испраќање на припадници на Армијата за учество во мировните операции „Одлучна поддршка“ во Авганистан и во мисијата на Европската Унија „АЛТЕА“ во ...

Седница на Владата, ќе се воведуваат антикорупциски теми во училишните програми

Независен - 17.09.2019

Информација за нацрт-стратегијата за одбрана на Република Северна Македонија, како и предлог одлуки за испраќање на припадници на Армијата за учество во мировните операции „Одлучна поддршка“ во Авганистан и во мисијата на Европската Унија „АЛТЕА“ во ...

154-та седница на Владата – ова се точките на дневен ред

iPortal - 17.09.2019

Владата на Република Северна Македонија денеска ќе ја одржи редовната 154-та седница со повеќе точки на дневен ред од својата програма за работа и од интерес на граѓаните. На предлог на Национален совет за информациски и комуникациски технологии и ...