TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Радев: Посебно поглавје за добрососедство или анекс и нов договор со Македонија

Expres - 14.11.2020

Бугарскиот претседател Румен Радев вели дека Македонија мора сама да одлучи дали ќе продолжи по патот на идеологиите и омразата кон минатото или да оди кон демократска иднина. „Бугарија мора да ги брани својата историја, јазик и идентитет.

Радев: Критериумите за добрососедство да бидат вметнати во посебно поглавје во преговарачката рамка со С. Македонија

Макфакс - 14.11.2020

Настојувам да се отвори посебно поглавје во преговарачката рамка со Северна Македонија и таму да бидат поставени сите критериуми за добрососетство, изјави бугарскиот претседател, Румен Радев за БНТ.

Радев бара посебно поглавје во преговарачката рамка за Македонија

Опсервер - 14.11.2020

– Бугарскиот претседател Румен Радев бара да се отвори посебно поглавје во преговарачкара рамка за Северна Македонија во кое ќе бидат содржани сите критериуми за добрососедство. Според него, Бугарија пред се мора да ги брани својата историја, јазик ...

Румен Радев ја убедил нивната влада дека Македонија не заслужува безрезервна поддршка

Фактор - 14.11.2020

Убеден сум дека соработувајќи отворено со нашите соседи ќе го најдеме вистинското решение, но бидејќи Договорот за соседство не води кон нив, имаме право да бараме други средства, вели бугарскиот претседател Румен Радев за БНТ за односите со ...

Радев: Македонија мора да одлучи дали ќе продолжи со омразата и идеологиите од минатото или ќе тргне кон демократска ...

Локално - 14.11.2020

Претседателот на Бугарија, Румен Радев пред БНТ ја коментираше темата Република Северна Македонија, велејќи дека Бугарија мора да ја поддржува својата историја, јазик и идентитет, затоа што никој друг нема да го направи тоа.

Радев: Критериумите за добрососедство да бидат вметнати во посебно поглавје во преговарачката рамка со С. Македонија

Вечер - 14.11.2020

Настојувам да се отвори посебно поглавје во преговарачката рамка со Северна Македонија и таму да бидат поставени сите критериуми за добрососетство, изјави бугарскиот претседател, Румен Радев за БНТ.

Радев: Критериумите за добрососедство да бидат вметнати во посебно поглавје во преговарачката рамка со С. Македонија

Опсервер - 14.11.2020

Настојувам да се отвори посебно поглавје во преговарачката рамка со Северна Македонија и таму да бидат поставени сите критериуми за добрососетство, изјави бугарскиот претседател, Румен Радев за БНТ.

Радев: Критериумите за добрососедство да бидат вметнати во посебно поглавје во преговарачката рамка со Македонија

Опсервер - 14.11.2020

Настојувам да се отвори посебно поглавје во преговарачката рамка со Северна Македонија и таму да бидат поставени сите критериуми за добрососетство, изјави бугарскиот претседател, Румен Радев за БНТ.

Ново барање од Бугарија: Радев бара посебно поглавје во преговарачката рамка за Македонија

Република - 14.11.2020

Бугарскиот претседател Румен Радев бара да се отвори посебно поглавје во преговарачкара рамка за Македонија во кое ќе бидат содржани сите критериуми за добрососедство. Според него, Бугарија пред сè мора да ги брани својата историја, јазик и ...

Радев бара посебно поглавје во преговарачката рамка за С. Македонија

Алсат-М - 14.11.2020

Бугарскиот претседател Румен Радев бара да се отвори посебно поглавје во преговарачкара рамка за Северна Македонија во кое ќе бидат содржани сите критериуми за добрососедство. Според него, Бугарија пред се мора да ги брани својата историја, јазик и ...

Радев бара посебно поглавје во преговарачката рамка за Северна Македонија

Кумановски м. - 14.11.2020

Бугарскиот претседател Румен Радев бара да се отвори посебно поглавје во преговарачкара рамка за Северна Македонија во кое ќе бидат содржани сите критериуми за добрососедство. Според него, Бугарија пред се мора да ги брани својата историја, јазик и ...

Радев: Критериумите за добрососедство да бидат во посебно поглавје во преговарачката рамка со С.Македонија

+инфо - 14.11.2020

Тој тврди дека ја убедил Владата на Бојко Борисов дека не може да има безрезервна поддршка за Скопје и оти на негов предлог во Парламентот во Софија е усвоена националната рамка со „црвените линии“.

Радев бара посебно поглавје во преговарачката рамка за Северна Македонија

ТВ21 - 14.11.2020

Бугарскиот претседател Румен Радев бара да се отвори посебно поглавје во преговарачкара рамка за Северна Македонија во кое ќе бидат содржани сите критериуми за добрососедство. Според него, Бугарија пред се мора да ги брани својата историја, јазик и ...

Радев бара посебно поглавје во преговарачката рамка за Македонија

Press24 - 14.11.2020

Бугарскиот претседател Румен Радев бара да се отвори посебно поглавје во преговарачкара рамка за Македонија во кое ќе бидат содржани сите критериуми за добрососедство. Според него, Бугарија пред се мора да ги брани својата историја, јазик и ...

Радев бара посебно поглавје во преговарачката рамка за Северна Македонија

24Инфо - 14.11.2020

Бугарскиот претседател Румен Радев бара да се отвори посебно поглавје во преговарачкара рамка за Северна Македонија во кое ќе бидат содржани сите критериуми за добрососедство. Според него, Бугарија пред се мора да ги брани својата историја, јазик и ...

ВИДЕО: Радев бара посебно поглавје во преговарачката рамка

А1 On - 14.11.2020

Бугарскиот претседател Румен Радев бара да се отвори посебно поглавје во преговарачкара рамка за Северна Македонија во кое ќе бидат содржани сите критериуми за добрососедство. Според него, Бугарија пред се мора да ги брани својата историја, јазик и ...

Радев бара посебно поглавје во преговарачката рамка за Северна Македонија

Либертас - 14.11.2020

Бугарскиот претседател Румен Радев бара да се отвори посебно поглавје во преговарачкара рамка за Северна Македонија во кое ќе бидат содржани сите критериуми за добрососедство. Според него, Бугарија пред се мора да ги брани својата историја, јазик и ...

Радев бара посебно поглавје во преговорите на Македонија со ЕУ за добрососедство

Фокус - 14.11.2020

Бугарскиот претседател Румен Радев бара да се отвори посебно поглавје во преговарачкара рамка за Македонија во кое ќе бидат содржани сите критериуми за добрососедство. Според него, Бугарија мора да ги брани својата историја, јазик и идентитет.

Радев бара посебно поглавје во преговарачката рамка за Северна Македонија

CivilMedia - 14.11.2020

Бугарскиот претседател Румен Радев бара да се отвори посебно поглавје во преговарачкара рамка за Северна Македонија во кое ќе бидат содржани сите критериуми за добрососедство, пренесува МИА.

Радев бара посебно поглавје во преговарачката рамка за Македонија

Канал5 - 14.11.2020

Бугарскиот претседател Румен Радев бара да се отвори посебно поглавје во преговарачкара рамка за Македонија во кое ќе бидат содржани сите критериуми за добрососедство. Според него, Бугарија пред се мора да ги брани својата историја, јазик и ...

Радев бара посебно поглавје во преговарачката рамка за Македонија

еМагазин - 14.11.2020

Бугарскиот претседател Румен Радев бара да се отвори посебно поглавје во преговарачкара рамка за Северна Македонија во кое ќе бидат содржани сите критериуми за добрососедство. Според него, Бугарија пред се мора да ги брани својата историја, јазик и ...

Радев бара во преговарачката рамка за С Македонија да има посебно поглавје за добрососедство

360 степени - 14.11.2020

Бугарскиот претседател Румен Радев бара да се отвори посебно поглавје во преговарачката рамка за Северна Македонија во кое ќе бидат содржани сите критериуми за добрососедство. Според него, Бугарија пред сè мора да ги брани својата историја, јазик и ...

За бугарските функционери сме „браќа“ за да не нè именуваат Македонци

Независен - 14.11.2020

Бугарскиот претседател Румен Радев бара да се отвори посебно поглавје во преговарачкара рамка за Македонија во кое ќе бидат содржани сите критериуми за добрососедство.Според него, Бугарија пред се мора да ги брани својата историја, јазик и идентитет.

Радев бара посебно поглавје во преговарачката рамка за Северна Македонија

Слободен Печат - 14.11.2020

Бугарскиот претседател Румен Радев бара да се отвори посебно поглавје во преговарачкара рамка за Северна Македонија во кое ќе бидат содржани сите критериуми за добрососедство. Според него, Бугарија пред се мора да ги брани својата историја, јазик и ...

Радев бара посебно поглавје во преговарачката рамка за Северна Македонија

Вечер Прес - 14.11.2020

Бугарскиот претседател Румен Радев бара да се отвори посебно поглавје во преговарачкара рамка за Северна Македонија во кое ќе бидат содржани сите критериуми за добрососедство. Според него, Бугарија пред се мора да ги брани својата историја, јазик и ...

Радев бара посебно поглавје со критериумите за добрососедство

Нетпрес - 14.11.2020

Бугарскиот претседател Румен Радев бара да се отвори посебно поглавје во преговарачкара рамка за Северна Македонија во кое ќе бидат содржани сите критериуми за добрососедство. Според него, Бугарија пред се мора да ги брани својата историја, јазик и ...