TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сточар од Прилепско додека ги напасувал кравите, бил нападнат од мечка

Градина - 11.04.2024

Додека ги напасувал кравите на планината Мукос, прилепчанец бил нападнат од мечка и се здобил со тешки повреди, па е хоспитализрана во велешка болница. Настанот се случил на 7 април, а лицето било донесено во велешка болница ден подоцна.

Мечка нападна сточар додека пасел крави, го спасиле неговите кучиња: За среќа се извлекол само со повреди

Вечер Прес - 09.04.2024

Во велешкото село Оморани мечка нападна човек. Имено, 60-годишен сточар од селото Дреновци, прилепско, бил нападнат од мечка додека пасел крави при што се здобил со телесни повреди. Мечката го каснала за нозете и грбот, едната нога посериозно му ја ...

Мечка нападна сточар на планината Мукос

24Инфо - 09.04.2024

Центарот за управување со кризи информира дека имало опасен напад од мечка на возрасен човек, 61-годишник, на планината Мукос, кај месноста „Сеча“, во атарот на село Оморани на територија на Општина Чашка, што се завршил за среќа само со телесни ...

ЦУК: Сточар нападнат од мечка на планината Мукос во атарот на с.Оморани

Бриф - 09.04.2024

Центарот за управување со кризи информира дека имало опасен напад од мечка на 61-годишнен човек, на планината Мукос, кај месноста „Сеча“, во атарот на с. Оморани на територија на Општина Чашка, кој завршил само со телесни повреди (на грбот и телото) ...

ЦУК: Сточар нападнат од мечка во атарот на селото Оморани

ММС - 09.04.2024

Центарот за управување со кризи информира дека имало опасен напад од мечка на 61-годишнен човек, на планината Мукос, кај месноста „Сеча“, во атарот на с. Оморани на територија на Општина Чашка, кој завршил само со телесни повреди (на грбот и телото) ...

ФОТО: Мечка нападнала и тешко повредила 61-годишен маж во атарот на с.Оморани

Денешен - 09.04.2024

Центарот за управување со кризи информира дека имало опасен напад од мечка на возрасен човек, 61-годишник, на планината Мукос, кај месноста „Сеча“, во атарот на с.Оморани на територија на Општина Чашка, што се завршил за среќа само со телесни ...

ЦУК: Сточар нападнат од мечка на планината Мукос во атарот на с.Оморани

4NEWS - 09.04.2024

Центарот за управување со кризи информира дека имало опасен напад од мечка на 61-годишнен човек, на планината Мукос, кај месноста „Сеча“, во атарот на с. Оморани на територија на Општина Чашка, кој завршил само со телесни повреди (на грбот и телото) ...

Сточар нападнат од мечка на планината Мукос во атарот на с.Оморани

Пулс24 - 10.04.2024

Центарот за управување со кризи информира дека имало опасен напад од мечка на 61-годишнен човек, на планината Мукос, кај месноста „Сеча“, во атарот на с. Оморани на територија на Општина Чашка, кој завршил само со телесни повреди (на грбот и телото) ...

Сточар нападнат од мечка на планината Мукос во атарот на село Оморани

Вечер Прес - 10.04.2024

Шеесети едногодишен сточар бил нападнат од мечка на планината Мукос, кај месноста „Сеча“, во атарот на селото Оморани на територија на Општина Чашка. Од нападот тој се здобил само со телесни повреди (на грбот и телото) и каснувања (на двете нозе, на ...