TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Петровска за чизмите: Спасовски требаше да го расплеткува Гордиевиот јазол од ВМРО-ДПМНЕ

360 степени - 18.02.2020

Дополнителната заменик-министерка во МВР, Славјанка Петровка му порача на министерот Наќе Чулев дека како технички министер треба да биде свесен за сопствената лична и политичка одговорност и дека има обврска пред сите граѓани, а не само пред ...

Чулев: спасовски набавил 3000 пара неквалитетни чизми за полицајците

24 Вести - 18.02.2020

МВР има индиции за злоупотреба на службена положба во постапки поврзани со јавна набавка на три илјади пара полициски чизми од фирмата „Пинко Кирил„ дооел, во вредност од 15 милиони денари, за кои две акредитирани лаборатории констатирале дека не ги ...

Петровска: Набавката за која обвинува Чулев ја направил Ѓоко Поповски

Локално - 18.02.2020

Дополнителната заменик-министерка за внатрешни работи, Славјанка Петровска преку ракција на прес конференцијата на техничкиот министер Наќе Чулев реагира дека набавката за 3.000 чзими ја водел поранешниот помошник министер Ѓоко Поповски, кој е ...

Чулев обвини дека Спасовски не раскинал договор со добавувач на чизми и покрај констатираните неправилности

Сител - 18.02.2020

Неквалитетни чизми за полициските службеници кои пристигнале со една година задоцнување. Обелоденета потенцијално нова злоупотреба во МВР, направена во времето кога со институцијата раководеше Оливер Спасовски.

Чулев: Има индициии за злоупотреба на службена положба на Спасовски за јавна набавка на 3000 чизми

Алсат-М - 18.02.2020

МВР има индиции за злоупотреба на службена положба во постапки поврзани со јавна набавка на три илјади пара полициски чизми од фирмата „Пинко Кирил„ ДООЕЛ, во вредност од 15 милиони денари, за кои две акредитирани лаборатории констатирале дека не ги ...

Спасовски набавил 3000 пара неквалитетни чизми за полицајците, Чулев со нов поднесок до Обвинителството

А1 On - 18.02.2020

Поранешниот министер за внатрешни работи Оливер Спасовски одобрил набавка на 3000 пара полициски чизми кои не исполнувале 4 од предвидените критериуми за квалитет, извести денес техничкиот министер за внатрешни работи Наќе Чулев.

Спасовски набавил 3000 пара неквалитетни чизми за полицајците, Чулев со нов поднесок до Обвинителството

Локално - 18.02.2020

Во текот на минатата недела, пред медиумите презентиравме еден случај во кои има основани соменевања дека вработени во Министерството за внатрешни работи направиле злоупотреба на службената положба, а денес пред јавноста ќе презентираме уште еден ...

(Видео) Чулев: Спасовски набавил полициски чизми што не ги задоволувале критериумите за квалитет

Макфакс - 18.02.2020

Поранешниот министер за внатрешни работи, Оливер Спасовски, одобрил набавка на 3.000 чифта полициски чизми што не исполнувале четири од предвидените критериуми за квалитет, извести денес техничкиот министер за внатрешни работи, Наќе Чулев.

Чулев: Има индициии за злоупотреба на службена положба на Спасовски за јавна набавка на 3000 чизми

Сител - 18.02.2020

МВР има индиции за злоупотреба на службена положба во постапки поврзани со јавна набавка на три илјади пара полициски чизми од фирмата „Пинко Кирил„ ДООЕЛ, во вредност од 15 милиони денари, за кои две акредитирани лаборатории констатирале дека не ги ...

Спасовски забошувал и околу набавката на 3.000 неквалитетни чизми

Република - 18.02.2020

МВР има индиции за злоупотреба на службена положба во постапки поврзани со јавна набавка на три илјади пара полициски чизми од фирмата „Пинко Кирил„ ДООЕЛ, во вредност од 15 милиони денари, за кои две акредитирани лаборатории констатирале дека не ги ...

Чулев: Има индициии за грубо кршење на Законот за јавни набавки при набавка на чизми за полициски службеници

Скопје1 - 18.02.2020

Во текот на минатата недела, пред медиумите презентиравме еден случај во кои има основани соменевања дека вработени во Министерството за внатрешни работи направиле злоупотреба на службената положба, а денес пред јавноста ќе презентираме уште еден ...

Чулев: Злоупотреба на службена положба од 2,5 милиони евра на Спасовски за јавна набавка на 3000 пара чизми

Курир - 18.02.2020

Чулев појасни дека по барање на стручните служби во МВР да се направи контрола на квалитетот на чизмите, две акредитирани лаборатории, од кои една странска, констатираат дека има отстапувања по четири критериуми односно параметри.

Чулев: Има индиции дека Спасовски ја злоупотребил службената положба со јавна набавка на 3.000 пара чизми (ВИДЕО)

Слободен Печат - 18.02.2020

Тој појасни дека по барање на стручните служби во МВР да се направи контрола на квалитетот на чизмите, две акредитирани лаборатории, од кои една странска, констатираат дека има отстапувања по четири критериуми односно параметри.

Чулев: Има индициии за злоупотреба на службена положба на Спасовски за јавна набавка на 3000 чизми

Press24 - 18.02.2020

МВР има индиции за злоупотреба на службена положба во постапки поврзани со јавна набавка на три илјади пара полициски чизми од фирмата „Пинко Кирил„ ДООЕЛ, во вредност од 15 милиони денари, за кои две акредитирани лаборатории констатирале дека не ги ...

Чулев: Индиции за злоупотреба на службена положба од 2,5 милиони евра на Спасовски

Нетпрес - 18.02.2020

Министерството за внатрешни работи има индиции за злоупотреба на службена положба во постапки поврзани со јавна набавка на три илјади чуфта полициски чизми од фирмата „Пинко Кирил“ ДООЕЛ, во вредност од 15 милиони денари, за кои две акредитирани ...

Чулев: Има индициии за злоупотреба на службена положба на Спасовски за јавна набавка на 3000 чизми

24Инфо - 18.02.2020

Министерот за внатрешни работи Наќе Чулев денес ка одржа прес конференција на која информираше за грубо гршење на Законот за јавни набавки при набавка на чизми за полициски службеници. Во продолжение интегрален текст од изјавата Во текот на минатата ...

Чулев: Спасовски набавил 3.000 неквалитетни полициски чизми

+инфо - 18.02.2020

МВР има индиции за злоупотреба на службена положба во постапки поврзани со јавна набавка на 3 илјади пара полициски чизми од фирмата „Пинко Кирил„ ДООЕЛ, во вредност од 15 милиони денари, за кои две акредитирани лаборатории констатирале дека не ги ...

Чулев го обвини Спасовски за 3000 чизми

Вечер - 18.02.2020

МВР има индиции за злоупотреба на службена положба во постапки поврзани со јавна набавка на три илјади пара полициски чизми од фирмата „Пинко Кирил„ ДООЕЛ, во вредност од 15 милиони денари, за кои две акредитирани лаборатории констатирале дека не ги ...

Чулев обвинува: Спасовски набавил полициски чизми кои не ги задоволувале критериумите за квалитет

МКД - 18.02.2020

МВР има индиции за злоупотреба на службена положба, при што поранешниот министер за внатрешни работи Оливер Спасовски одобрил набавка на 3.000 пара полициски чизми кои не исполнувале четири од предвидените критериуми за квалитет, информираше денеска ...

Чулев: Има индициии за злоупотреба на службена положба на Спасовски за јавна набавка на 3.000 чизми

ММС - 18.02.2020

МВР има индиции за злоупотреба на службена положба во постапки поврзани со јавна набавка на три илјади пара полициски чизми од фирмата „Пинко Кирил„ ДООЕЛ, во вредност од 15 милиони денари, за кои две акредитирани лаборатории констатирале дека не ги ...

ЧУЛЕВ: Имаме индициии за злоупотреба од Спасовски при тендерот за 3.000 чизми за МВР

Денешен - 18.02.2020

МВР има индиции за злоупотреба на службена положба во постапки поврзани со јавна набавка на три илјади пара полициски чизми од фирмата „Пинко Кирил„ ДООЕЛ, во вредност од 15 милиони денари, за кои две акредитирани лаборатории констатирале дека не ги ...

Чулев: Има индициии за злоупотреба на службена положба на Спасовски за јавна набавка на 3000 чизми

Опсервер - 18.02.2020

– МВР има индиции за злоупотреба на службена положба во постапки поврзани со јавна набавка на три илјади пара полициски чизми од фирмата „Пинко Кирил„ ДООЕЛ, во вредност од 15 милиони денари, за кои две акредитирани лаборатории констатирале дека не ...

Чулев: Индиции за злоупотреба на службена положба од 2,5 милиони евра на Спасовски

Точка - 18.02.2020

Поранешниот министер за внатрешни работи, Оливер Спасовски, одобрил набавка на 3.000 чифта полициски чизми што не исполнувале четири од предвидените критериуми за квалитет, извести денес техничкиот министер за внатрешни работи, Наќе Чулев.

Чулев: Има индициии за злоупотреба на службена положба на Спасовски за јавна набавка на 3000 чизми

Либертас - 18.02.2020

МВР има индиции за злоупотреба на службена положба во постапки поврзани со јавна набавка на три илјади пара полициски чизми од фирмата „Пинко Кирил„ ДООЕЛ, во вредност од 15 милиони денари, за кои две акредитирани лаборатории констатирале дека не ги ...

Чулев: Има индициии за злоупотреба на службена положба на Спасовски за јавна набавка на 3000 чизми

Фокус - 18.02.2020

МВР има индиции за злоупотреба на службена положба во постапки поврзани со јавна набавка на три илјади пара полициски чизми од фирмата „Пинко Кирил“ ДООЕЛ, во вредност од 15 милиони денари, за кои две акредитирани лаборатории констатирале дека не ги ...

Чулев го обвини Спасовски за набавка на 3 000 неквалитетни чизми – случајот е доставен до ОЈО

360 степени - 18.02.2020

Министерот за внатрешни работи Наќе Чулев денеска го обвини неговиот претходник, премиерот Оливер Спасовски, дека одобрил набавка на 3 000 чизми кои не исполнувале 4 критериуми за квалитет, и за тоа МВР поднело поднесок до Обвинителството за борба ...

Чулев: Има индициии за злоупотреба на службена положба на Спасовски за јавна набавка на 3000 чизми

MakPress - 18.02.2020

МВР има индиции за злоупотреба на службена положба во постапки поврзани со јавна набавка на три илјади пара полициски чизми од фирмата „Пинко Кирил„ ДООЕЛ, во вредност од 15 милиони денари, за кои две акредитирани лаборатории констатирале дека не ги ...

Славјанка Петровска со жестока реакција до Чулев: Откриени нови моменти за недостатокот со пасошите

Centar - 18.02.2020

Реакција на Славјанка Петровска, дополнителен министер за внатрешни работи: ДПМНЕ повторно си го покажува своето вистинско лице низ нивниот вообичаен манир – за сопствените пропусти, грешки и злоупотреби, да обвинува друг.

Петровска реагира на наводите на министерот Чулев : Помина времето на непрофесионализам, лажни вести, половични ...

Канал5 - 18.02.2020

ДПМНЕ повторно си го покажува своето вистинско лице низ нивниот вообичаен манир – за сопствените пропусти, грешки и злоупотреби, да обвинува друг,с е наведува во реакцијата на Славјанка Петровска на наводите на министерот Наќе Чулев.

Чулев: Спасовски набавил 3.000 чифта полициски чизми кои не ги задоволувале стандардите

Република - 18.02.2020

Министерството за внатрешни работи има индиции за злоупотреба на службена положба во постапки поврзани со јавна набавка на три илјади чифта полициски чизми од фирмата „Пинко Кирил“ ДООЕЛ, во вредност од 15 милиони денари, за кои две акредитирани ...

Петровска: Набавката за која обвинува Чулев ја направил осудениот Ѓоко Поповски

Бриф - 18.02.2020

Дополнителната заменик-министерка за внатрешни работи, Славјанка Петровска преку реакција на прес конференцијата на техничкиот министер Наќе Чулев реагира дека набавката за 3.000 чизми ја водел поранешниот помошник министер Ѓоко Поповски, кој е ...

Петровска го повика Чулев на ТВ дуел, постапката за чизмите ја водел Ѓоко Поповски

Frontline - 18.02.2020

Сакајќи да и наштети на власта, Чулев откри скандал на ВМРО-МВРО Постапката за спроведување на набавка на високи специјални чизми за полицијата била водена од поранешниот помошник министер за внатрешни работи Ѓоко Поповски.

Петровска го повика Чулев на ТВ дуел, вели постапката за чизмите ја водел Ѓоко Поповски

Слободен Печат - 18.02.2020

Ова се наведува во реакцијата на дополнителната заменик-министерка за внатреши работи Славјанка Петровска на денешната прес-конференција на техничкиот министер за ввнатрешни работи Наќе Чулев.

Петровска: ДПМНЕ повторно си го покажува своето вистинско лице низ нивниот вообичаен манир – за сопствените пропусти, ...

24Инфо - 18.02.2020

ДПМНЕ повторно си го покажува своето вистинско лице низ нивниот вообичаен манир – за сопствените пропусти, грешки и злоупотреби, да обвинува друг. Во таа насока е и последната прес конференција на техничкиот министер Чулев, кој обвини за набавката ...

Петровска го повика Чулев на ТВ дуел

iPortal - 18.02.2020

Постапката за спроведување на набавка на високи специјални чизми за полицијата била водена од поранешниот помошник министер за внатрешни работи Ѓоко Поповски. Во истиот тој период била донесена одлука за спроведување јавна набавка на 3000 полициски ...

Петровска го повика Чулев на ТВ дуел заради разјаснување на работите, вели постапката за чизмите ја водел Ѓоко Поповски

Либертас - 18.02.2020

– Постапката за спроведување на набавка на високи специјални чизми за полицијата била водена од поранешниот помошник министер за внатрешни работи Ѓоко Поповски. Во истиот тој период била донесена одлука за спроведување јавна набавка на 3000 ...

Петровска вели постапката за чизмите ја водел Ѓоко Поповски

Фокус - 18.02.2020

Постапката за спроведување на набавка на високи специјални чизми за полицијата била водена од поранешниот помошник министер за внатрешни работи Ѓоко Поповски. Во истиот тој период била донесена одлука за спроведување јавна набавка на 3000 полициски ...

Петровска го повика Чулев на ТВ дуел заради разјаснување на работите, вели постапката за чизмите ја водел Ѓоко Поповски

24 Вести - 18.02.2020

Постапката за спроведување на набавка на високи специјални чизми за полицијата била водена од поранешниот помошник министер за внатрешни работи Ѓоко Поповски. Во истиот тој период била донесена одлука за спроведување јавна набавка на 3000 полициски ...

Петровска го повика Чулев на ТВ дуел за разјаснување на набавката на чизмите, вели постапката ја водел Ѓоко Поповски

+инфо - 18.02.2020

Постапката за спроведување на набавка на високи специјални чизми за полицијата била водена од поранешниот помошник министер за внатрешни работи Ѓоко Поповски. Во истиот тој период била донесена одлука за спроведување јавна набавка на 3000 полициски ...

Петровска: Набавката на чизмите не ја направил Спасовски туку Ѓоко Поповски

Макфакс - 18.02.2020

Дополнителната заменик министерка на МВР, Славјанка Петровска се јави со реакција по обвинувањата на министерот Наќе Чулев за набавката на 3 илјади рала високи специјални чизми за полиција.

Чулев обвини дека Спасовски не раскинал договор со добавувач на чизми и покрај констатираните неправилности

4NEWS - 18.02.2020

Неквалитетни чизми за полициските службеници кои пристигнале со една година задоцнување. Обелоденета потенцијално нова злоупотреба во МВР, направена во времето кога со институцијата раководеше Оливер Спасовски.

Петровска: Чулев во обид да обвини за наводен криминал, прочита текст во кој намерно беа скриени реални факти

Скопје1 - 18.02.2020

По прес конференцијата на техничиот министер за Внатрешни работи Наќе Чулев реагира и неговиот заменик Славјанка Петровска. Таа во реакцијата пишува: „ДПМНЕ повторно си го покажува своето вистинско лице низ нивниот вообичаен манир – за сопствените ...

Петровска го повика Чулев на ТВ дуел заради разјаснување на работите, вели постапката за чизмите ја водел Ѓоко Поповски

Сител - 18.02.2020

Постапката за спроведување на набавка на високи специјални чизми за полицијата била водена од поранешниот помошник министер за внатрешни работи Ѓоко Поповски. Во истиот тој период била донесена одлука за спроведување јавна набавка на 3000 полициски ...

Петровска: Набавката на чизмите не ја направил Спасовски туку Ѓоко Поповски

Н.Македонија - 18.02.2020

Дополнителната заменик министерка на МВР, Славјанка Петровска се јави со реакција по обвинувањата на министерот Наќе Чулев за набавката на 3 илјади рала високи специјални чизми за полиција.

Петровска: Набавката на чизмите не ја направил Спасовски туку Ѓоко Поповски

Точка - 18.02.2020

Дополнителната заменик-министерка на МВР, Славјанка Петровска, се јави со реакција по обвинувањата на министерот Наќе Чулев за набавката на 3 илјади рала високи специјални чизми за полиција.

Петровска: Го охрабрувам Чулев да ја прифати поканата за ТВ дуел

MakPress - 18.02.2020

Постапката за спроведување на набавка на високи специјални чизми за полицијата била водена од поранешниот помошник министер за внатрешни работи Ѓоко Поповски. Во истиот тој период била донесена одлука за спроведување јавна набавка на 3000 полициски ...

МВР: Помина времето на непрофесионализам, лажни вести, половични информации и злоупотреби во Министерството

Бизнис Вести - 19.02.2020

ДПМНЕ повторно си го покажува своето вистинско лице низ нивниот вообичаен манир – за сопствените пропусти, грешки и злоупотреби, да обвинува друг. Во таа насока е и последната прес конференција на техничкиот министер Чулев, кој обвини за набавката ...