TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Зошто шеќерот е највисок наутро?

Пулс24 - 26.01.2021

Вообичаено секој човек наутро има повисоки нивоа на глукоза, но кај дијабетичарите тие нивоа се значително повишени. Затоа кај нив често пати се јавува силна загриженост. Така, едно од почестите прашања поставувани од пациентите со дијабет е што е ...

Работи што можат да ви се случат ако престанете да јадете шеќер

Кумановски м. - 26.01.2021

Престанокот на косумација на потрошувачката на шеќер дефинитивно нема да ве претвори во суперхерои, но може да го подобри вашиот живот и здравје. Во продолжение дознајте ги 10те работи што можат да ви се случат доколку од својата исхрана го исфрлите ...