TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ќе се отвори ли паралелка на албански јазик во Јурумлери оваа училишна година?

Фокус - 22.09.2019

12 деца од албанска националност се уште не тргнале во училиште затоа што се чека разврска на случајот во основното училиште „Његош“ во Јурумлери каде се бара отворање паралелка на албански јазик и покрај протестите на жители кои се против ваквиот ...

Се уште нема решение за учениците албанци во оу „Његош“

Алсат-М - 21.09.2019

12 ученици-Албанци од Идризово се уште не почнале со настава и не фигурираат како запишани во ниту едно училиште. Градоначалникот на Гази Баба Борис Георгиевски вели дека директорот на училиштето поднел барање до министерството за образование за ...

Конечно, се огласи и градоначалникот – Георгиевски: „Училиштето не е надлежно за отворање албанска паралелка“

ТВ21 - 21.09.2019

По неколкудневните обиди да добиеме одговор од првиот човек на општина Гази Баба за отворањето на паралелки на албански јазик во Основното училиште „Његош“ во Јурумлери, конечно градоначалникот Борис Георгиевски го сретнавме на еден настан.

Конечно, се огласи и градоначалникот – Георгиевски: „Училиштето не е надлежно за отворање албанска паралелка“

4NEWS - 21.09.2019

По неколкудневните обиди да добиеме одговор од првиот човек на општина Гази Баба за отворањето на паралелки на албански јазик во Основното училиште „Његош“ во Јурумлери, конечно градоначалникот Борис Георгиевски го сретнавме на еден настан.

12 ученици чекаат паралелка на албански во скопско Јурумлери

Expres - 22.09.2019

За 12 ученици-Албанци се бара отворање на паралелка на албански јазик во ОУ „Његош“ во скопско Јурумлери, бидејќи секојдневното патување до некое од училиштата во градот каде има настава на албански е практично невозможно.

ВИДЕО: Се уште нема решение за учениците Албанци во ОУ „Његош“

Либертас - 22.09.2019

12 ученици-Албанци од Идризово се уште не почнале со настава и не фигурираат како запишани во ниту едно училиште. Градоначалникот на Гази Баба Борис Георгиевски вели дека директорот на училиштето поднел барање до министерството за образование за ...

Додека министерот и градоначалникот си ја префрлаат топката, деца од Идризово не почнале со школо

1tv - 22.09.2019

12 ученици-Албанци од Идризово се уште не почнале со настава и не фигурираат како запишани во ниту едно училиште. Градоначалникот на Гази Баба Борис Георгиевски вели дека директорот на училиштето поднел барање до министерството за образование за ...

Додека министерот и градоначалникот си ја префрлаат топката, деца од Идризово не почнале со училиште

Курир - 22.09.2019

12 ученици Албанци од Идризово се уште не почнале со настава и не фигурираат како запишани во ниту едно училиште. Градоначалникот на Гази Баба, Борис Георгиевски, вели дека директорот на училиштето поднел барање до министерството за образование за ...