TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во близина на нашата галаксија откриено мистериозно тело кое трепери

Независен - 18.06.2021

Изгледа дека во близина на средината на нашата галаксија се одвива вистинска мистерија. Имено, астрономите на некои 25.000 светлосни години оддалеченост од Земјата пронашле чудна увезда која пред неколку месеци почнала да трепти, потоа речиси ...

Во близина на центарот на нашата галаксија е откриен таинствен објект што трепери

Канал5 - 17.06.2021

Се чини дека мала мистерија се одвива во близина на центарот на нашата галаксија. Имено, астрономите пронашле чудна sвезда оддалечена околу 25.000 светлосни години од Земјата, која започнала да трепери пред неколку месеци, а потоа скоро исчезнала и ...