TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Поради наводна поврзаност со кинеската војска: Шаоми на црната листа на САД

Слободен Печат - 15.01.2021

Американската влада стави девет кинески компании на црна листа, меѓу кои и производителот на паметни телефони Шаоми поради наводна поврзаност со кинеската војска. Од компанијата сè уште нема официјален став .

Шаоми на црната листа на САД

Press24 - 15.01.2021

Американската влада стави девет кинески компании на црна листа, меѓу кои и производителот на паметни телефони Шаоми поради наводна поврзаност со кинеската војска. Од компанијата сè уште нема официјален став.