TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Боинг“ се збогува со легендарниот „џамбо џет“

Слободен Печат - 31.01.2023

„Боинг 747“ остави најсилен белег како патнички авион и направи револуција во комерцијалниот сообраќај, ги скрати времињата на лет, ги спушти цените на билетите и поттикна многу аеродроми да ги прошират пистите за да се вклучат во глобалната мрежа ...

„Кралицата на небото“ заминува во историја: Последниот произведен авион „Boeing 747“ испорачан на купувачот

Точка - 31.01.2023

Последниот произведен авион „Boeing 747“ денеска му е испорачан на товарниот превозник „Atlas Air“, со што е завршена една ера во историјата на летањето, пренесува „Times“. „Boeing 747“, често наречен и „кралица на небото“ и „џамбо џет“, бил првиот ...

„Боинг“ денеска го испорачува последниот „747“ и се збогува со својот легендарен авион

Сакам да кажам - 31.01.2023

Последниот џамбо џет „747“ денеска ќе ја напушти фабриката во американската сојузна држава Вашингтон, со што „Боинг“ ќе се прости од својот легендарен авион, кој го револуционаризираше авионскиот превоз и ги поврза светските градови со директни ...

„Кралицата на небото“, Боинг 747, денес заминува во историјата

Локално - 31.01.2023

Последниот произведен Боинг 747 денес беше испорачан на товарниот превозник „Атлас ер“, со што заврши една ера во историјата на авијацијата, пишува Тајмс. Боингот 747, кој често се нарекува „кралица на небото“ и „џамбо џет“, беше првиот авион со ...

Последната испорака на Boeing 747, првиот џамбо џет, заминува во историјата

Порта - 31.01.2023

По повеќе од пет децении, џамбо-џет „747“ на Boeing заминува во историјата. Последната копија е карго верзијата на овој авион што беше испорачана во „ерата на Атлас“. „747“ на Boeing, оригиналниот и веројатно естетски најпријатниот џамбо-џет, го ...

Крај на една ера – Боинг го испорачува последниот 747

Кумановски м. - 31.01.2023

Боинг се подготвува официјално да се збогува со оригиналниот џамбо-џет, Боинг 747, бидејќи во тек е последната комерцијална испорака на авионот што му овозможи на обичниот човек да лета и сè уште им служи на американските претседатели.

„Кралицата на небото“ оди во историјата: Боинг го испорачува последниот 747

Вечер Прес - 31.01.2023

Боинг се подготвува официјално да се збогува со оригиналниот џамбо-џет, Боинг 747, бидејќи во тек е последната комерцијална испорака на авионот што му овозможи на обичниот човек да лета и сè уште им служи на американските претседатели.

„Кралицата на небото“ заминува во историјата

Макфакс - 31.01.2023

Последниот произведен Боинг 747 денеска беше испорачан на товарниот превозник „Атлас ер“, со што заврши една ера во историјата на авијацијата, пишува „Тајмс“. Боингот 747, кој често се нарекува „кралица на небото“ и „џамбо џет“, беше првиот авион со ...

„Кралицата на небото“ заминува во историјата

Centar - 01.02.2023

Последниот произведен Боинг 747 денеска беше испорачан на товарниот превозник „Атлас ер“, со што заврши една ера во историјата на авијацијата, пишува „Тајмс“. Боингот 747, кој често се нарекува „кралица на небото“ и „џамбо џет“, беше првиот авион со ...