TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Собранието ги донесе измените на Законот за Судски совет

Алсат-М - 28.12.2017

Собранието на Република Македонија денеска во рамки на 22-та седница едногласно со 61 глас „за“ и без расправа ги донесе измените на Законот за Судскиот совет, по скратена постапка. Целта на измените е да се префрли надлежноста што досега ја имаше ...

Судскиот совет ги презема надлежностите од Советот за факти

+инфо - 28.12.2017

Пратениците ги излгасаа Предлог-измените во законот за судски совет што беше и последното гласање во Собранието за 2017 година. Пратениците ги изгласаа предлог-измените во Законот за судски совет со што овој совет ги презема надлежностите кои ги ...

Собранието одлучи: Судиите полесно ќе одговараат за несовесно и нестручно работење

Макфакс - 28.12.2017

Ќе се поедностави дисциплинската постапка за утврдување одговорност на судија во согласност со меѓународните препораки и Програмата на Владата. Со „61“ глас „за“ и без против и воздржани, Собранието попладнево ги усови измените на Законот за судски ...

Собранието ги донесе измените на Законот за Судски совет...

Н.Македонија - 28.12.2017

Собранието ги донесе измените на Законот за Судски совет Собранието на Република Македонија денеска во рамки на 22-та седница едногласно со 61 глас „за“ и без расправа ги донесе измените на Законот за Судскиот совет, по скратена постапка.

Собранието одлучи: Судиите полесно ќе одговараат за несовесно и нестручно работење

А1 On - 28.12.2017

Ќе се поедностави дисциплинската постапка за утврдување одговорност на судија во согласност со меѓународните препораки и Програмата на Владата. Со „61“ глас „за“ и без „против“ и „воздржани“, Собранието попладнево ги усови измените на Законот за ...

Собранието ги донесе измените на Законот за Судски совет

Нова ТВ - 28.12.2017

Собранието на Република Македонија денеска во рамки на 22-та седница едногласно со 61 глас „за“ и без расправа ги донесе измените на Законот за Судскиот совет, по скратена постапка. Целта на измените е да се префрли надлежноста што досега ја имаше ...

Собранието одлучи: Судиите полесно ќе одговараат за несовесно и нестручно работење

Вечер Прес - 28.12.2017

Ќе се поедностави дисциплинската постапка за утврдување одговорност на судија во согласност со меѓународните препораки и Програмата на Владата. Со „61“ глас „за“ и без против и воздржани, Собранието попладнево ги усови измените на Законот за судски ...

Собранието ги донесе измените на Законот за Судски совет

Сител - 28.12.2017

Собранието на Република Македонија денеска во рамки на 22-та седница едногласно со 61 глас „за“ и без расправа ги донесе измените на Законот за Судскиот совет, по скратена постапка. Целта на измените е да се префрли надлежноста што досега ја имаше ...

Собранието одлучи: Судиите полесно ќе одговараат за несовесно и нестручно работење

Точка - 28.12.2017

Ќе се поедностави дисциплинската постапка за утврдување одговорност на судија во согласност со меѓународните препораки и Програмата на Владата. Со „61“ глас „за“ и без против и воздржани, Собранието попладнево ги усови измените на Законот за судски ...

Собранието ги донесе измените на Законот за Судски совет

Стандард - 28.12.2017

Собранието на Република Македонија денеска во рамки на 22-та седница едногласно со 61 глас „за“ и без расправа ги донесе измените на Законот за Судскиот совет, по скратена постапка. Целта на измените е да се префрли надлежноста што досега ја имаше ...

Собранието одлучи: Судиите полесно ќе одговараат за несовесно и нестручно работење

Локално - 28.12.2017

Ќе се поедностави дисциплинската постапка за утврдување одговорност на судија во согласност со меѓународните препораки и Програмата на Владата. Со 61 глас „за“ и без „против“ и „воздржани“, Собранието попладнево ги усвои измените на Законот за ...

Собранието ги донесе измените на Законот за Судски совет

ТВ21 - 28.12.2017

Собранието на Република Македонија денеска во рамки на 22-та седница едногласно со 61 глас „за“ и без расправа ги донесе измените на Законот за Судскиот совет, по скратена постапка. Целта на измените е да се префрли надлежноста што досега ја имаше ...

Собранието одлучи: Судиите полесно ќе одговараат за несовесно и нестручно работење

Правдико - 28.12.2017

Ќе се поедностави дисциплинската постапка за утврдување одговорност на судија во согласност со меѓународните препораки и Програмата на Владата. Со 61 глас „за“ и без „против“ и „воздржани“, Собранието попладнево ги усвои измените на Законот за ...

Собранието ги донесе измените на Законот за Судски совет

Press24 - 28.12.2017

Собранието на Република Македонија денеска во рамки на 22-та седница едногласно со 61 глас „за“ и без расправа ги донесе измените на Законот за Судскиот совет, по скратена постапка. Целта на измените е да се префрли надлежноста што досега ја имаше ...

Изгласани измените во Законот за Судски совет

Нетпрес - 28.12.2017

Собранието на Република Македонија во рамките на 22-та седница во четвртокот со тесното мнозинство од 61 присутен пратеник кои сите гласаа „за“ и без расправа ги донесе измените на Законот за Судскиот совет, по скратена постапка.

Изгласани измените на Законот за Судскиот совет

Фокус - 28.12.2017

Едногласно со 61 глас „за“ и без расправа, денеска Собранието ги изгласа измените на Законот за Судскиот совет, по скратена постапка. Целта на измените е да се префрли надлежноста што досега ја имаше Советот за утврдување на факти при утврдувањето ...

Собранието ги донесе измените на Законот за Судски совет

Република - 28.12.2017

Собранието на Република Македонија денеска во рамки на 22-та седница едногласно со 61 глас „за“ и без расправа ги донесе измените на Законот за Судскиот совет, по скратена постапка. Целта на измените е да се префрли надлежноста што досега ја имаше ...

Собранието ги донесе измените на Законот за Судски совет

Р.С.Европа - 28.12.2017

Собранието на Република Македонија едногласно со 61 глас „за“ и без расправа ги донесе измените на Законот за Судскиот совет, по скратена постапка. Целта на измените е да се префрли надлежноста што досега ја имаше Советот за утврдување на факти при ...

Изгласани измените на Законот за Судскиот совет

Локално - 28.12.2017

Едногласно со 61 глас „за“ и без расправа, денеска Собранието ги изгласа измените на Законот за Судскиот совет, по скратена постапка. Целта на измените е да се префрли надлежноста што досега ја имаше Советот за утврдување на факти при утврдувањето ...

Собранието ги донесе измените на Законот за Судски совет

Слободен Печат - 28.12.2017

Собранието на Република Македонија денеска во рамки на 22-та седница едногласно со 61 глас „за“ и без расправа ги донесе измените на Законот за Судскиот совет, по скратена постапка. Целта на измените е да се префрли надлежноста што досега ја имаше ...