TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Водич за сајбер-булинг: Можеби децата знаат повеќе за технологијата, но возрасните знаат повеќе за животот

Деца - 17.02.2020

Овој водич е наменет за деца, млади, родители и наставници, но и за сите други заинтересирани лица што сакаат да се информираат и да се едуцираат за проблемот со електронското насилство што го искусиле децата и младите. Го подготвија доц.

Како да го воведете вашето дете во дивиот свет на социјалните мрежи?

Деца - 16.02.2020

Еден од најтешките делови од родителството е да ги научиме нашите деца како безбедно да ги прават работите што имаат голем потенцијал да им наштетат. Почнува со тоа како да ги научиме безбедно да користат ножици кога се на предучилишна возраст, ...

Професорките Фросина Денкова-Зафировска и Софија Георгиевска подготвија водич за сајбер-булинг

Факултети - 17.02.2020

Иако употребата на интернет и на другите електронски уреди има голем број предности, вклучително и образованието, постојат и многу опасности. Со објавување лични информации достапни за голем број луѓе, интернетот создаде простор за врсничко ...