TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Османи планира средба со иницијаторите на бугарските клубови

Р.С.Европа - 26.11.2022

Министерот за надворешни работи Бујар Османи изјави дека е отворен за разговори со бугарската заедница, како и дека планира ваков дијалог и со иницијаторите на клубовите за да види која е нивната цел.

Бујар Османи сака да се сретне со основачите на бугарските клубови: „Начинот што е избран е погрешен“

360 степени - 26.11.2022

„Јас самиот сум од заедница која некогаш била во одредена потчинета состојба. Меѓутоа и од мое искуство можам да кажам дека начинот што е избран од тие луѓе, од бугарската заедница, е погрешен начин“, рече министерот за надворешни работи Бујар ...

Османи: Планирам средба со иницијаторите на клубовите за да видам која е нивната цел

Слободен Печат - 26.11.2022

Отворен сум за комуникација да седнеме да разговараме, наш интерес е бугарската заедница да биде етаблирана, интегрирана и во одлични односи со сите други заедници во државата, вели министерот за надворешни работи Бујар Османи за бугарскиот портал ...

ОСМАНИ САКА ДА СЕ СРЕТНЕ СО ОСНОВАЧИТЕ НА КЛУБОВИТЕ „Да видиме која е нивната цел, да изградиме мостови на соработка“

+инфо - 26.11.2022

Јас самиот сум од заедница која некогаш била потчинета на системот. И од моето искуство можам да кажам дека начинот што го избра бугарската заедница е погрешен пат. Ова го кажувам со најдобра намера.

Османи: Односите меѓу Македонија и Бугарија се подобруваат

24 Вести - 26.11.2022

Односите меѓу Македонија и Бугарија се подобруваат и има напредок во меѓусебната соработка, вели министерот за надворешни работи, Бујар Османи. Проблеми и предизвици има но исто така, има и желба тие да се надминат, вели Османи.

Османи сака да разговара со иницијаторите на бугарските клубови во Македонија за да ја дознае нивната цел

Курир - 26.11.2022

Министерот за надворешни работи Бујар Османи во интервју за бугарската „Vbox7“ повторно го осуди нападот со огнено оружје врз културниот клуб „Цар Борис Трети“ во Охрид. Тој потенцира дека македонската страна, почнувјаќи од МНР, потоа Владата, ...

Османи: Нападот на клубот „Цар Борис Трети“ е провокација, но бугарската заедница го избра погрешниот пат

Локално - 26.11.2022

Шефот на македонската дипломатија, Бујар Османи го оцени како провокација последниот напад на бугарскиот клуб „Цар Борис Трети“ во Охрид и истакнал дека таквото однесување и не може да се оправда.

Османи: Односите меѓу Македонија и Бугарија се подобруваат

Нетпрес - 26.11.2022

Односите меѓу Македонија и Бугарија се подобруваат и има напредок во меѓусебната соработка, вели министерот за надворешни работи, Бујар Османи. Проблеми и предизвици има но исто така, има и желба тие да се надминат, вели Османи.

Османи сака да разговара со иницијаторите на бугарските клубови во Македонија за да ја дознае нивната цел

Press24 - 26.11.2022

Министерот за надворешни работи Бујар Османи во интервју за бугарската „Vbox7“ повторно го осуди нападот со огнено оружје врз културниот клуб „Цар Борис Трети“ во Охрид. Тој потенцира дека македонската страна, почнувјаќи од МНР, потоа Владата, ...

ОСМАНИ: Сите го осудивме нападот на клубот Цар Борис III, наш интерес е Бугарите да бидат интегрирани и во одлични ...

Денешен - 26.11.2022

Министерот за надворешни работи Бујар Османи во интервју за бугарската „Vbox7“ повторно го осуди нападот со огнено оружје врз културниот клуб „Цар Борис Трети“ во Охрид. Тој потенцира дека македонската страна, почнувјаќи од МНР, потоа Владата, ...

Османи сака да разговара со иницијаторите на бугарските клубови во Македонија за да ја дознае нивната цел

Нетпрес - 26.11.2022

Министерот за надворешни работи Бујар Османи во интервју за бугарската „Vbox7“ повторно го осуди нападот со огнено оружје врз културниот клуб „Цар Борис Трети“ во Охрид. Тој потенцира дека македонската страна, почнувјаќи од МНР, потоа Владата, ...

Османи сака да разговара со иницијаторите на бугарските клубови во Македонија, за да ја дознае нивната цел

Република - 26.11.2022

Министерот за надворешни работи Бујар Османи во интервју за бугарската „Vbox7“ повторно го осуди нападот со огнено оружје врз културниот клуб „Цар Борис Трети“ во Охрид. Тој потенцира дека македонската страна, почнувјаќи од МНР, потоа Владата, ...

Османи сака да разговара со иницијаторите на бугарските клубови во Македонија, за да ја дознае нивната цел

PressingTV - 26.11.2022

Министерот за надворешни работи Бујар Османи во интервју за бугарската „Vbox7“ повторно го осуди нападот со огнено оружје врз културниот клуб „Цар Борис Трети“ во Охрид. Тој потенцира дека македонската страна, почнувјаќи од МНР, потоа Владата, ...

Османи сака да разговара со иницијаторите на бугарските клубови во Македонија за да ја дознае нивната цел

Lider - 26.11.2022

Министерот за надворешни работи Бујар Османи во интервју за бугарската „Vbox7“ повторно го осуди нападот со огнено оружје врз културниот клуб „Цар Борис Трети“ во Охрид. Тој потенцира дека македонската страна, почнувјаќи од МНР, потоа Владата, ...

Османи: Планирам средба со иницијаторите на клубовите за да видам која е нивната цел

24Инфо - 26.11.2022

Отворен сум за комуникација да седнеме да разговараме, наш интерес е бугарската заедница да биде етаблирана, интегрирана и во одлични односи со сите други заедници во државата, вели министерот за надворешни работи Бујар Османи за бугарскиот портал ...

Османи: Планирам средба со иницијаторите на бугарските клубовите за да видам која е нивната цел

OhridNews - 26.11.2022

Отворен сум за комуникација да седнеме да разговараме, наш интерес е бугарската заедница да биде етаблирана, интегрирана и во одлични односи со сите други заедници во државата, вели министерот за надворешни работи Бујар Османи за бугарскиот портал ...

Османи: Планирам средба со иницијаторите на клубовите за да видам која е нивната цел

Либертас - 26.11.2022

Отворен сум за комуникација да седнеме да разговараме, наш интерес е бугарската заедница да биде етаблирана, интегрирана и во одлични односи со сите други заедници во државата, вели министерот за надворешни работи Бујар Османи за бугарскиот портал ...

Османи планира средба со иницијаторите на клубовите за да види која е нивната цел

Курир - 26.11.2022

Отворен сум за комуникација да седнеме да разговараме, наш интерес е бугарската заедница да биде етаблирана, интегрирана и во одлични односи со сите други заедници во државата, вели министерот за надворешни работи Бујар Османи за бугарскиот портал ...

Османи сака да се сретне со основачите на бугарските клубови

Фокус - 26.11.2022

Отворен сум за комуникација да седнеме да разговараме, наш интерес е бугарската заедница да биде етаблирана, интегрирана и во одлични односи со сите други заедници во државата, вели министерот за надворешни работи Бујар Османи за бугарскиот портал ...

Османи: Планирам средба со иницијаторите на клубовите за да видам која е нивната цел

МКД - 26.11.2022

Отворен сум за комуникација да седнеме да разговараме, наш интерес е бугарската заедница да биде етаблирана, интегрирана и во одлични односи со сите други заедници во државата, вели министерот за надворешни работи Бујар Османи за бугарскиот портал ...

Османи: Планирам средба со иницијаторите на клубовите за да видам која е нивната цел

Опсервер - 26.11.2022

– Отворен сум за комуникација да седнеме да разговараме, наш интерес е бугарската заедница да биде етаблирана, интегрирана и во одлични односи со сите други заедници во државата, вели министерот за надворешни работи Бујар Османи за бугарскиот портал ...

Планирам средба со иницијаторите на клубовите, за да видам која е нивната цел, вели Османи

еМагазин - 26.11.2022

Отворен сум за комуникација да седнеме да разговараме, наш интерес е бугарската заедница да биде етаблирана, интегрирана и во одлични односи со сите други заедници во државата, вели министерот за надворешни работи за бугарскиот портал „Нова“.

Османи планира средба со иницијаторите на бугарските клубови „за да види која е нивната цел“

365 - 26.11.2022

Министерот за надворешни работи Бујар Османи, за бугарскиот портал „Нова“, најави дека ќе разговара со бугарската заедница во земјава. Во наш интерес е, рече Османи, бугарската заедница да биде етаблирана, интегрирана и во одлични односи со сите ...

Османи: Планирам средба со иницијаторите на клубовите за да видам која е нивната цел

Во Центар - 26.11.2022

Отворен сум за комуникација да седнеме да разговараме, наш интерес е бугарската заедница да биде етаблирана, интегрирана и во одлични односи со сите други заедници во државата, вели министерот за надворешни работи Бујар Османи за бугарскиот портал ...

Османи ќе се види со иницијаторите на бугарските клубови: „Да видам која е нивната цел“

4NEWS - 26.11.2022

Отворен сум за комуникација да седнеме да разговараме, наш интерес е бугарската заедница да биде етаблирана, интегрирана и во одлични односи со сите други заедници во државата, вели министерот за надворешни работи Бујар Османи за бугарскиот портал ...

Османи ќе се види со иницијаторите на бугарските клубови

ТВ21 - 26.11.2022

Отворен сум за комуникација да седнеме да разговараме, наш интерес е бугарската заедница да биде етаблирана, интегрирана и во одлични односи со сите други заедници во државата, вели министерот за надворешни работи Бујар Османи за бугарскиот портал ...

Планирам средба со иницијаторите на бугарските клубови за да видам која е нивната цел, вели Османи

Н.Македонија - 26.11.2022

Отворен сум за комуникација да седнеме да разговараме, наш интерес е бугарската заедница да биде етаблирана, интегрирана и во одлични односи со сите други заедници во државата, вели министерот за надворешни работи Бујар Османи за бугарскиот портал ...

Османи: Планирам средба со иницијаторите на клубовите за да видам која е нивната цел

Вечер Прес - 26.11.2022

Отворен сум за комуникација да седнеме да разговараме, наш интерес е бугарската заедница да биде етаблирана, интегрирана и во одлични односи со сите други заедници во државата, вели министерот за надворешни работи Бујар Османи за бугарскиот портал ...

Османи за бугарски портал се испофали за реакциите на МНР за нападите на бугарските клубови, вели ќе разговарал со ...

MakPress - 27.11.2022

Отворен сум за комуникација да седнеме да разговараме, наш интерес е бугарската заедница да биде етаблирана, интегрирана и во одлични односи со сите други заедници во државата, вели министерот за надворешни работи Бујар Османи за бугарскиот портал ...