TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВИДЕО | Пендаровски за МИА: Билатералните односи меѓу Северна Македонија и Грција влегуваат во еден нормален тек

Слободен Печат - 07.10.2021

За впечатоците и пораките, за средбите со Сакеларопулу и Мицотакис, за Договорот од Преспа и евентуалниот отпор од Грција, за можностите за соработка, за енергетиката и приближувањето на младите, но и за можна возвратна посета на грчката ...

Пендаровски се понудил да ѝ биде домаќин на Сакеларопулу

Вечер Прес - 07.10.2021

Сѐ уште се свежи раните од Преспанскиот договор, му рекол грчкиот премиер Мицотакис на македонскиот претседател Пендаровски, кој во вторникот и средата беше во официјална посета на Грција, но грчката страна како ратификуван меѓународен договор ќе го ...

Пендаровски - Односите со Грција влегуваат во нормален тек

Р.С.Европа - 07.10.2021

Билатералните односи меѓу Северна Македонија и Хеленската Република влегуваат во еден нормален тек, вели претседателот Стево Пендаровски, кој беше во дводневна посета на Грција. Тој во интервју за МИА вели дека очекува динамиката на односите, на ...

Пендаровски: Билатералните односи меѓу Северна Македонија и Грција влегуваат во еден нормален тек

Frontline - 07.10.2021

За впечатоците и пораките, за средбите со Сакеларопулу и Мицотакис, за Договорот од Преспа и евентуалниот отпор од Грција, за можностите за соработка, за енергетиката и приближувањето на младите, но и за можна возвратна посета на грчката ...

Пендаровски за МИА: Билатералните односи меѓу Северна Македонија и Грција влегуваат во еден нормален тек

24Инфо - 07.10.2021

За впечатоците и пораките, за средбите со Сакеларопулу и Мицотакис, за Договорот од Преспа и евентуалниот отпор од Грција, за можностите за соработка, за енергетиката и приближувањето на младите, но и за можна возвратна посета на грчката ...

Пендаровски: Билатералните односи меѓу Македонија и Грција влегуваат во еден нормален тек

Канал5 - 07.10.2021

За впечатоците и пораките, за средбите со Сакеларопулу и Мицотакис, за Договорот од Преспа и евентуалниот отпор од Грција, за можностите за соработка, за енергетиката и приближувањето на младите, но и за можна возвратна посета на грчката ...

Пендаровски: Односите меѓу Северна Македонија и Грција влегуваат во нормален тек

Независен - 07.10.2021

За впечатоците и пораките, за средбите со Сакеларопулу и Мицотакис, за Договорот од Преспа и евентуалниот отпор од Грција, за можностите за соработка, за енергетиката и приближувањето на младите, но и за можна возвратна посета на грчката ...

Пендаровски: Билатералните односи меѓу Северна Македонија и Грција влегуваат во еден нормален тек

Lider - 07.10.2021

За впечатоците и пораките, за средбите со Сакеларопулу и Мицотакис, за Договорот од Преспа и евентуалниот отпор од Грција, за можностите за соработка, за енергетиката и приближувањето на младите, но и за можна возвратна посета на грчката ...

Пендаровски за МИА: Билатералните односи меѓу Северна Македонија и Грција влегуваат во нормален тек

Либертас - 07.10.2021

За впечатоците и пораките, за средбите со Сакеларопулу и Мицотакис, за Договорот од Преспа и евентуалниот отпор од Грција, за можностите за соработка, за енергетиката и приближувањето на младите, но и за можна возвратна посета на грчката ...

Пендаровски: Билатералните односи меѓу Северна Македонија и Грција влегуваат во еден нормален тек

ТВ21 - 07.10.2021

Во разговор со дописничката на МИА од Атина, на крајот од дводневната, прва, историска официјална посета еден претседател на државава на Грција, кусо пред заминувањето за Скопје, претседателот истакнува дека посетата како таква покажа дека ...

Пендаровски: Билатералните односи меѓу Северна Македонија и Грција влегуваат во еден нормален тек

Press24 - 07.10.2021

За впечатоците и пораките, за средбите со Сакеларопулу и Мицотакис, за Договорот од Преспа и евентуалниот отпор од Грција, за можностите за соработка, за енергетиката и приближувањето на младите, но и за можна возвратна посета на грчката ...

Пендаровски: Односите меѓу Северна Македонија и Грција влегуваат во еден нормален тек

Фокус - 07.10.2021

За впечатоците и пораките, за средбите со Сакеларопулу и Мицотакис, за Договорот од Преспа и евентуалниот отпор од Грција, за можностите за соработка, за енергетиката и приближувањето на младите, но и за можна возвратна посета на грчката ...

ПЕНДАРОВСКИ ПО ПОСЕТАТА НА ГРЦИЈА: Можеби некаде се уште има отпор и „свежи рани“, но развојот на односите е ветувачки

Фактор - 07.10.2021

Во разговор со дописничката на МИА од Атина, на крајот од дводневната, прва, историска официјална посета еден претседател на државава на Грција, кусо пред заминувањето за Скопје, претседателот Стево Пендаровски истакнува дека посетата како таква ...

И ГРЧКАТА ПРЕТСЕДАТЕЛКА САКА ДА ДОЈДЕ ВО СКОПЈЕ Пендаровски вели дека односите помеѓу двата соседа почнуваат да течат ...

+инфо - 07.10.2021

Јас не би сакал да му направам дополнителни проблеми на премиерот Мицотакис, па да кажам дека кај него имало или немало отпор, меѓутоа од практичното негово поведение и на неговата Влада изминативе година – година и пол, јас мислам дека сите можеме ...

Пендаровски: Односите меѓу Северна Македонија и Грција влегуваат во еден нормален тек

24 Вести - 07.10.2021

За впечатоците и пораките, за средбите со Сакеларопулу и Мицотакис, за Договорот од Преспа и евентуалниот отпор од Грција, за можностите за соработка, за енергетиката и приближувањето на младите, но и за можна возвратна посета на грчката ...

Пендаровски по посетата на Атина: Штета што во С Македонија нема политичко единство во надворешната политика

360 степени - 07.10.2021

Во интервју за МИА, македонскиот претседател открива дека грчкиот премиер за билатералните односи коментирал дека се како „сѐ уште свежи рани“ во одредени сегменти на политичкиот спектар во Грција и вели дека од грчка страна немало никаков приговор ...

Пендаровски: Билатералните односи меѓу Македонија и Грција влегуваат во еден нормален тек

MakPress - 07.10.2021

За впечатоците и пораките, за средбите со Сакеларопулу и Мицотакис, за Договорот од Преспа и евентуалниот отпор од Грција, за можностите за соработка, за енергетиката и приближувањето на младите, но и за можна возвратна посета на грчката ...