TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Путин нареди потпишување договор со Минск за заедничка борбена обука

Макфакс - 31.01.2023

Рускиот претседател Владимир Путин нареди потпишување договор со Минск за отворање центри за заедничка борбена обука на војниците на вооружените сили. Инаку, во Белорусија започнаа тактички летачки вежби на Сојузните држави Русија и Белорусија.

Путин сака заеднички центри за воена обука со Белорусија

24Инфо - 31.01.2023

Рускиот претседател Владимир Путин денеска побара од неговата влада да преговара за формирање заеднички центри за воена обука со Белорусија. Со денешниот декретот Путин ги задолжи министри за одбрана и за надворешни работи да преговараат со Минск за ...

Путин сака заеднички центри за воена обука со Белорусија

Локално - 31.01.2023

Рускиот претседател Владимир Путин побара од неговата влада да преговара за формирање заеднички центри за воена обука со Белорусија, нејзиниот сосед и сојузник за поддршка на офанзивата против Украина, пренесува „N1“.

Русија испраќа борбени авиони во Белорусија

Локално - 31.01.2023

Русија и Белорусија започнаа еднонеделна вежба за обука на персоналот на заедничката команда на нивната регионална група, соопшти белоруското Министерство за одбрана. Обуката е дел од подготовките за заедничките вежби што двете земји ќе ги одржат во ...

Русија и Белорусија почнаа воена вежба со обука на персонал за заедничката команда

Бизнис Вести - 31.01.2023

Русија и Белорусија започнаа еднонеделна вежба за обука на персоналот за заедничката команда на нивната регионална група на сили, соопшти денеска белоруското Министерство за одбрана. Обуката е дел од подготовките за заедничките вежби што двете земји ...

Русија и Белорусија почнаа воена вежба со обука на персонал за заедничката команда

Телма - 31.01.2023

Русија и Белорусија започнаа еднонеделна вежба за обука на персоналот за заедничката команда на нивната регионална група на сили, соопшти денеска белоруското Министерство за одбрана. Обуката е дел од подготовките за заедничките вежби што двете земји ...

Русија и Белорусија почнаа воена вежба со обука на персонал за заедничката команда

Независен - 31.01.2023

Русија и Белорусија започнаа еднонеделна вежба за обука на персоналот за заедничката команда на нивната регионална група на сили, соопшти денеска белоруското Министерство за одбрана. Обуката е дел од подготовките за заедничките вежби што двете земји ...

Русија и Белорусија почнаа вежба на заедничката команда

24Инфо - 31.01.2023

Русија и Белорусија започнаа еднонеделна вежба за обука на персоналот за заедничката команда на нивната регионална група на сили, соопшти денеска белоруското Министерство за одбрана. Обуката е дел од подготовките за заедничките вежби што двете земји ...

Русија и Белорусија почнаа воена вежба со обука на персонал за заедничката команда

Опсервер - 31.01.2023

Русија и Белорусија започнаа еднонеделна вежба за обука на персоналот за заедничката команда на нивната регионална група на сили, соопшти денеска белоруското Министерство за одбрана. Обуката е дел од подготовките за заедничките вежби што двете земји ...

Русија испраќа борбени авиони и хеликоптери во Белорусија

Centar - 31.01.2023

Русија и Белорусија започнаа еднонеделна вежба за обука на персоналот за заедничка команда на нивната регионална групација на сили, соопшти утринава Министерството за одбрана на Белорусија.

Русија и Белорусија почнаа воена вежба со обука на персонал за заедничката команда

Сител - 31.01.2023

Русија и Белорусија започнаа еднонеделна вежба за обука на персоналот за заедничката команда на нивната регионална група на сили, соопшти денеска белоруското Министерство за одбрана. Обуката е дел од подготовките за заедничките вежби што двете земји ...

Русија испраќа борбени авиони и хеликоптери во Белорусија

Кумановски м. - 31.01.2023

Русија и Белорусија започнаа еднонеделна вежба за обука на персоналот за заедничка команда на нивната регионална групација на сили, соопшти утрово белоруското Министерство за одбрана. Обуката е дел од подготовките за заедничките вежби што двете ...

Русија испраќа борбени авиони во Белорусија

Скопје1 - 31.01.2023

Русија и Белорусија започнаа еднонеделна вежба за обука на персоналот на заедничката команда на нивната регионална група сили, соопшти белоруското Министерство за одбрана. Обуката е дел од подготовките за заедничките вежби што двете земји ќе ги ...

Русија и Белорусија почнаа воена вежба со обука на персонал за заедничката команда

24 Вести - 31.01.2023

Русија и Белорусија започнаа еднонеделна вежба за обука на персоналот за заедничката команда на нивната регионална група на сили, соопшти денеска белоруското Министерство за одбрана. Обуката е дел од подготовките за заедничките вежби што двете земји ...

БЕЛОРУСКО МИНИСТЕРСТВО ЗА ОДБРАНА: Русија и Белорусија почнаа воена вежба со обука на персонал за заедничката команда

Денешен - 31.01.2023

Русија и Белорусија започнаа еднонеделна вежба за обука на персоналот за заедничката команда на нивната регионална група на сили, соопшти денеска белоруското Министерство за одбрана. Обуката е дел од подготовките за заедничките вежби што двете земји ...

Русија и Белорусија почнаа воена вежба со обука на персонал за заедничката команда

Во Центар - 31.01.2023

Русија и Белорусија започнаа еднонеделна вежба за обука на персоналот за заедничката команда на нивната регионална група на сили, соопшти денеска белоруското Министерство за одбрана. Обуката е дел од подготовките за заедничките вежби што двете земји ...

Русија и Белорусија почнаа воена вежба со обука на персонал за заедничката команда

еМагазин - 31.01.2023

Русија и Белорусија започнаа еднонеделна вежба за обука на персоналот за заедничката команда на нивната регионална група на сили, соопшти денеска белоруското Министерство за одбрана. Обуката е дел од подготовките за заедничките вежби што двете земји ...

Русија и Белорусија почнаа воена вежба со обука на персонал за заедничката команда

MakPress - 31.01.2023

Русија и Белорусија започнаа еднонеделна вежба за обука на персоналот за заедничката команда на нивната регионална група на сили, соопшти денеска белоруското Министерство за одбрана. Обуката е дел од подготовките за заедничките вежби што двете земји ...

Путин побара да се формираат заеднички центри за воена обука со Белорусија

Слободен Печат - 31.01.2023

Рускиот претседател Владимир Путин денеска побара од неговата влада да преговара за формирање заеднички центри за воена обука со Белорусија. Со денешниот декрет Путин ги задолжи министри за одбрана и за надворешни работи да преговараат со Минск за ...

Путин сака заеднички центри за воена обука со Белорусија

Опсервер - 31.01.2023

Рускиот претседател Владимир Путин денеска побара од неговата влада да преговара за формирање заеднички центри за воена обука со Белорусија. Со денешниот декретот Путин ги задолжи министри за одбрана и за надворешни работи да преговараат со Минск за ...

Путин сака заеднички центри за воена обука со Белорусија

Во Центар - 31.01.2023

Рускиот претседател Владимир Путин денеска побара од неговата влада да преговара за формирање заеднички центри за воена обука со Белорусија. Со денешниот декретот Путин ги задолжи министри за одбрана и за надворешни работи да преговараат со Минск за ...