TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Започна реконструкцијата на Универзална сала, легендарните столчиња заминаа во историјата [галерија]

Мета - 01.07.2021

Започна реконструкцијата на Универзалната сала во Скопје. Столчињата од гледалиштето што имаше капацитет да прими околу 1.500 лица деновиве беа изнесени од објектот – симбол на солидарноста што целиот свет ја покажа кон Скопје по земјотресот од 1963 ...

Започна реконструкцијата на Универзална сала, легендарните столчиња заминаа во историјата

Скопје инфо - 01.07.2021

Започна реконструкцијата на Универзалната сала во Скопје. Столчињата од гледалиштето што имаше капацитет да прими околу 1.500 лица деновиве беа изнесени од објектот – симбол на солидарноста што целиот свет ја покажа кон Скопје по земјотресот од 1963 ...

Се реконструира Универзална сала, столчињата изнесени од објектот

Република - 01.07.2021

Започна реконструкцијата на Универзалната сала во Скопје. Столчињата од гледалиштето што имаше капацитет да прими околу 1.500 лица деновиве беа изнесени од објектот – симбол на солидарноста што целиот свет ја покажа кон Скопје по земјотресот од 1963 ...

Започна реконструкцијата на Универзална сала, легендарните столчиња заминаа во историјата

Либертас - 01.07.2021

Историските податоци велат дека Универзалната сала започнала со работа во далечната 1966 година. Концертната сала беше затворена во 2015 година, откако подолг период претходно чекаше да дојде на ред нејзината реконструкција.