TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Што се случува ако добиете АстраЗенека во првата доза, а Фајзер во втората?

Вечер Прес - 13.05.2021

Откако се појавија проблеми со вакцината АстраЗенека, се разгледува можноста за мешање на вакцината, а резултатите од новата, обемна студија покажаа дека возрасните најверојатно имаат лесни или умерени несакани ефекти по мешање на дозите на ...

Две дози од две различни вакцини предизвикуваат само благи нус појави

Фокус - 13.05.2021

Повеќето луѓе кои примиле две дози вакцина против коронавирус од различни производители, имале лесни до умерени несакани ефекти, покажува најновото истражување на Универзитетот Оксфорд. Истражувани се над 800 лица и се покажа дека имале мали ...

Истражување: Две дози од две различни вакцини предизвикуваат само благи нуспојави

Слободен Печат - 13.05.2021

Повеќето луѓе кои примиле две дози вакцина против коронавирус од различни производители, имале лесни до умерени несакани ефекти, покажува најновото истражување на Универзитетот Оксфорд. Истражувани се над 800 лица и се покажа дека имале мали ...

Истражување: Две дози од две различни вакцини предизвикуваат само благи нус појави

Независен - 13.05.2021

Повеќето луѓе кои примиле две дози вакцина против коронавирус од различни производители, имале лесни до умерени несакани ефекти, покажува најновото истражување на Универзитетот Оксфорд. Истражувани се над 800 лица и се покажа дека имале мали ...

Што се случува ако примите прва доза од Астразенека и втора доза од Фајзер?

Денар - 13.05.2021

Бидејќи се појавија проблеми со вакцината AstraZeneca, разгледана е можноста за мешање на вакцината, а резултатите од новата, обемна студија покажаа дека возрасните најверојатно имаат лесни или умерени несакани ефекти по мешање на дозите на ...

Истражување: Две дози од две различни вакцини предизвикуваат само благи нус појави

iPortal - 13.05.2021

Повеќето луѓе кои примиле две дози вакцина против коронавирус од различни производители, имале лесни до умерени несакани ефекти, покажува најновото истражување на Универзитетот Оксфорд. Истражувани се над 800 лица и се покажа дека имале мали ...

Ништо страшно: Две дози од две различни вакцини предизвикуваат само благи нус појави

Република - 13.05.2021

Повеќето луѓе кои примиле две дози вакцина против коронавирус од различни производители, имале лесни до умерени несакани ефекти, покажува најновото истражување на Универзитетот Оксфорд. Истражувани се над 800 лица и се покажа дека имале мали ...

Само благи нус појави предизвикуваат две дози од различни вакцини

+инфо - 13.05.2021

Истражувани се над 800 лица и се покажа дека имале мали несакани ефекти по мешањето дози на вакцини од „АстраЗенека“ и „Фајзер/Бионтек“. Повеќето луѓе кои примиле две дози вакцина против коронавирус од различни производители, имале лесни до умерени ...

Истражување: Две дози од две различни вакцини предизвикуваат само благи нус појави

Либертас - 13.05.2021

– Повеќето луѓе кои примиле две дози вакцина против коронавирус од различни производители, имале лесни до умерени несакани ефекти, покажува најновото истражување на Универзитетот Оксфорд Истражувани се над 800 лица и се покажа дека имале мали ...

Истражување: Две дози од две различни вакцини предизвикуваат само благи нус појави

Сител - 13.05.2021

Повеќето луѓе кои примиле две дози вакцина против коронавирус од различни производители, имале лесни до умерени несакани ефекти, покажува најновото истражување на Универзитетот Оксфорд. Истражувани се над 800 лица и се покажа дека имале мали ...

Истражување: Две дози од две различни вакцини предизвикуваат само благи нус појави

Вечер Прес - 13.05.2021

Повеќето луѓе кои примиле две дози вакцина против коронавирус од различни производители, имале лесни до умерени несакани ефекти, покажува најновото истражување на Универзитетот Оксфорд. Истражувани се над 800 лица и се покажа дека имале мали ...

Мешањето ковид вакцини ја зголемува појавата на благи несакани ефекти, вели истражувањето на Оксфорд

Сакам да кажам - 13.05.2021

Мешањето различни вакцини против ковид-19 поверојатно може да предизвика благи и умерени несакани ефекти кај возрасните, покажа ново истражување. Треска, главоболка и болка во мускулите почесто се јавувале кога се давале различни вакцини.

Истражување: Две дози од две различни вакцини предизвикуваат само благи нус појави

Опсервер - 13.05.2021

– Повеќето луѓе кои примиле две дози вакцина против коронавирус од различни производители, имале лесни до умерени несакани ефекти, покажува најновото истражување на Универзитетот Оксфорд. Истражувани се над 800 лица и се покажа дека имале мали ...

Истражување: Две дози од две различни вакцини предизвикуваат само благи нус појави

Курир - 13.05.2021

Повеќето луѓе кои примиле две дози вакцина против коронавирус од различни производители, имале лесни до умерени несакани ефекти, покажува најновото истражување на Универзитетот Оксфорд. Истражувани се над 800 лица и се покажа дека имале мали ...

Една доза од АстраЗенека и една доза од Фајзер предизвикува само благи негативни ефекти

Денешен - 13.05.2021

Повеќето луѓе кои примиле две дози вакцина против коронавирус од различни производители, имале лесни до умерени несакани ефекти, покажува најновото истражување на Универзитетот Оксфорд. Истражувани се над 800 лица и се покажа дека имале мали ...

Истражување: Две дози од две различни вакцини предизвикуваат само благи нус појави

MakPress - 14.05.2021

Повеќето луѓе кои примиле две дози вакцина против коронавирус од различни производители, имале лесни до умерени несакани ефекти, покажува најновото истражување на Универзитетот Оксфорд. Истражувани се над 800 лица и се покажа дека имале мали ...

Што може да предизвика ако се примат две дози од две различни вакцини?

Бизнис Вести - 14.05.2021

Повеќето луѓе кои примиле две дози вакцина против коронавирус од различни производители, имале лесни до умерени несакани ефекти, покажува најновото истражување на Универзитетот Оксфорд. Истражувани се над 800 лица и се покажа дека имале мали ...

Нуспојави кај вакцините за корона вирус – после првата и после втората доза

Екран - 12.05.2021

Несаканите ефекти по приемот на вакцината против корона обично се нормални, карактеристични за било која друга вакцина. Сепак, забележливо е дека овие несакани ефекти се разликуваат едни од други, односно дека се јавуваат нешто повеќе по првата доза ...