TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Схинас: Македонија е пример каде ЕУ не беше секогаш многу фер

Канал5 - 21.03.2023

Македонија испорача се, и сега е време за следниот чекор - отворање на кластерите, по уставните измени – вели потпретседателот на Европската комисија Маргаритис Схинас. Земјата според него е пример каде ЕУ не секогаш била многу ...

Схинас за МИА: Северна Македонија испорача се, сега е време за следниот чекор – отворање на кластерите, по уставните ...

Бизнис Вести - 21.03.2023

Процесот на европеизација на Балканот е неповратен, сите земји од регионот, вклучително и Северна Македонија се цврсто на патот кон ЕУ, вели потпретседателот на Европската Комисија, Маргаритис Схинас во изјава за МИА, дадена на маргините на ...

Шинас: Северна Македонија постигна се, сега е време за следниот чекор

Во Центар - 21.03.2023

Процесот на европеизација на Балканот е неповратен, сите земји од регионот, вклучително и Северна Македонија, силно се на пат кон ЕУ, вели во изјавата потпретседателот на Европската комисија, Маргаритис Шинас за МИА.дадена на маргините на ...

Схинас: ЕУ не беше секогаш фер кон С. Македонија

Локално - 21.03.2023

Северна Македонија е пример, каде мислам дека ЕУ не беше секогаш многу фер, бидејќи побаравме многу различни работи, а вие ги испорачавте, вака изјавил потпретседателот на Европската Комисија, Маргаритис Схинас во изјава за МИА.

Схинас: Македонија испорача се, сега е време за следниот чекор – отворање на кластерите, по уставните измени

Опсервер - 21.03.2023

Процесот на европеизација на Балканот е неповратен, сите земји од регионот, вклучително и Северна Македонија се цврсто на патот кон ЕУ, вели потпретседателот на Европската Комисија, Маргаритис Схинас во изјава за МИА, дадена на маргините на ...

Схинас: Европеизацијата на Балканот е неповратен процес

МКД - 21.03.2023

Процесот на европеизација на Балканот е неповратен, сите земји од регионот, вклучително и Македонија се цврсто на патот кон ЕУ, вели потпретседателот на Европската Комисија, Маргаритис Схинас во изјава за МИА, дадена на маргините на Конференцијата ...

Схинас: Сега е време за следниот чекор – отворање на кластерите, по уставните измени

Независен - 21.03.2023

Процесот на европеизација на Балканот е неповратен, сите земји од регионот, вклучително и Северна Македонија се цврсто на патот кон ЕУ, вели потпретседателот на Европската Комисија, Маргаритис Схинас во изјава за МИА, дадена на маргините на ...

Потпретседателот на Европската Комисија за МИА: Македонија испорача се, процесот на европеизација е неповратен

Точка - 21.03.2023

Процесот на европеизација на Балканот е неповратен, сите земји од регионот, вклучително и Македонија се цврсто на патот кон ЕУ, вели потпретседателот на Европската Комисија, Маргаритис Схинас во изјава за МИА, дадена на маргините на Конференцијата ...

Схинас: Македонија испорача се, сега е време за следниот чекор – отворање на кластерите, по уставните измени

А1 On - 21.03.2023

Процесот на европеизација на Балканот е неповратен, сите земји од регионот, вклучително и Северна Македонија се цврсто на патот кон ЕУ, вели потпретседателот на Европската Комисија, Маргаритис Схинас во изјава за МИА, дадена на маргините на ...

Схинас за МИА: Македонија испорача се, сега е време за следниот чекор – отворање на кластерите, по уставните измени

Курир - 21.03.2023

Процесот на европеизација на Балканот е неповратен, сите земји од регионот, вклучително и Северна Македонија се цврсто на патот кон ЕУ, вели потпретседателот на Европската Комисија, Маргаритис Схинас во изјава за МИА, дадена на маргините на ...

Схинас: Северна Македонија испорача се, сега е време за следниот чекор – отворање на кластерите, по уставните измени

24 Вести - 21.03.2023

Процесот на европеизација на Балканот е неповратен, сите земји од регионот, вклучително и Северна Македонија се цврсто на патот кон ЕУ, вели потпретседателот на Европската Комисија, Маргаритис Схинас, дадена на маргините на Конференцијата во Солун, ...

Време е за следниот чекор за С Македонија, но прво треба да се спроведат уставните измени на кои се обврзавте, вели ...

360 степени - 21.03.2023

Северна Македонија е пример, каде мислам дека ЕУ не беше секогаш многу фер, бидејќи побаравме многу различни работи, а вие ги испорачавте. Сега треба да преминеме на следното поглавје, а тоа е отворање на преговорите по поглавја и затворање на овие ...

Схинас: С. Македонија испорача се, сега е време за следниот чекор – отворање на кластерите, по уставните измени

Frontline - 21.03.2023

Процесот на европеизација на Балканот е неповратен, сите земји од регионот, вклучително и Северна Македонија се цврсто на патот кон ЕУ, вели потпретседателот на Европската Комисија, Маргаритис Схинас во изјава за МИА, дадена на маргините на ...

Схинас: Северна Македонија испорача се, сега е време за следниот чекор – отворање на кластерите, по уставните измени

Либертас - 21.03.2023

Процесот на европеизација на Балканот е неповратен, сите земји од регионот, вклучително и Северна Македонија се цврсто на патот кон ЕУ, вели потпретседателот на Европската Комисија, Маргаритис Схинас во изјава за МИА, дадена на маргините на ...

Схинас: Северна Македонија испорача се, сега е време за отворање на кластерите по уставните измени

Сител - 21.03.2023

Процесот на европеизација на Балканот е неповратен, сите земји од регионот, вклучително и Северна Македонија се цврсто на патот кон ЕУ, вели потпретседателот на Европската Комисија, Маргаритис Схинас во изјава за МИА, дадена на маргините на ...

Схинас: Прво уставни измени во Северна Македонија, па отворање на кластерите

Слободен Печат - 21.03.2023

Сите земји од регионот на Балканот, вклучително и Северна Македонија се цврсто на патот кон ЕУ, вели потпретседателот на Европската Комисија, Маргаритис Схинас, во изјава за МИА, а според него, процесот на европеизација на Балканот е неповратен.

Схинас: Македонија испорача се, сега е време за следниот чекор – отворање на кластерите, по уставните измени

Фокус - 21.03.2023

Северна Македонија, како и сите земји од регионот, се цврсто на патот кон ЕУ. Процесот на европеизација на Балканот е неповратен. Сега е моментот кога регионот треба да биде европеизиран, наместо ЕУ да биде балканизирана, како што многупати се ...

Схинас: Македонија испорача се, сега е време за следниот чекор

Канал5 - 21.03.2023

Македонија испорача се, сега е време за следниот чекор - отворање на кластерите, по уставните измени. Процесот на европеизација на Балканот е неповратен, сите земји од регионот, вклучително и Македонија се цврсто на патот кон ЕУ, вели ...

СХИНАС: ЕУ не беше многу фер кон РСМ, побара и завршивте многу работи, а сега уште Уставот да го смените и продолжувате ...

Денешен - 21.03.2023

Процесот на европеизација на Балканот е неповратен, сите земји од регионот, вклучително и С. Македонија се цврсто на патот кон ЕУ, вели потпретседателот на Европската Комисија, Маргаритис Схинас во изјава за МИА.

Схинас: Македонија испорача се, сега е време за следниот чекор – отворање на кластерите, по уставните измени

Нетпрес - 21.03.2023

Процесот на европеизација на Балканот е неповратен, сите земји од регионот, вклучително и Северна Македонија се цврсто на патот кон ЕУ, вели потпретседателот на Европската Комисија, Маргаритис Схинас во изјава за МИА, дадена на маргините на ...

Схинас: Северна Македонија испорача се, сега е време за следниот чекор – отворање на кластерите, по уставните измени

CivilMedia - 21.03.2023

Процесот на европеизација на Балканот е неповратен, сите земји од регионот, вклучително и Северна Македонија се цврсто на патот кон ЕУ, вели потпретседателот на Европската Комисија, Маргаритис Схинас во изјава за МИА, дадена на маргините на ...

Схинас: Се обврзавте на уставни измени

Вечер Прес - 21.03.2023

Процесот на европеизација на Балканот е неповратен, сите земји од регионот, вклучително и Македонија се цврсто на патот кон ЕУ, вели потпретседателот на Европската Комисија, Маргаритис Схинас во изјава за МИА, дадена на маргините на Конференцијата ...

Македонија испорача се, сега е време за следниот чекор – отворање на кластерите, по уставните измени, рече Снихас

Н.Македонија - 21.03.2023

Процесот на европеизација на Балканот е неповратен, сите земји од регионот, вклучително и Македонија се цврсто на патот кон ЕУ, смета потпретседателот на Европската Комисија, Маргаритис Схинас, пренесува МИА.

Схинас: ЕУ не беше секогаш фер кон Македонија

Lider - 21.03.2023

Северна Македонија е пример, каде мислам дека ЕУ не беше секогаш многу фер, бидејќи побаравме многу различни работи, а вие ги испорачавте, вака изјавил потпретседателот на Европската Комисија, Маргаритис Схинас во изјава за МИА.

Схинас за МИА: Македонија испорача се, сега е време за следниот чекор – отворање на кластерите, по уставните измени

Press24 - 21.03.2023

Процесот на европеизација на Балканот е неповратен, сите земји од регионот, вклучително и Северна Македонија се цврсто на патот кон ЕУ, вели потпретседателот на Европската Комисија, Маргаритис Схинас во изјава за МИА, дадена на маргините на ...

Схинас: Македонија испорача се, ама сменете го уште Уставот

MakPress - 21.03.2023

Процесот на европеизација на Балканот е неповратен, сите земји од регионот, вклучително и Македонија се цврсто на патот кон ЕУ, вели потпретседателот на Европската Комисија, Маргаритис Схинас во изјава за МИА, дадена на маргините на Конференцијата ...