TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Светот на медните пчели: Колку живеат и зошто умираат после убодите?!

Градина - 26.10.2021

Пчелите играат клучна улога во светскиот екосистем. Всушност, медната пчела е најважниот единствен вид на опрашувач во светот, обезбедувајќи растителна храна за луѓето и голем број животни, покрај тоа што произведува мед, восок и други производи од ...

Треба да си имате матичен пчелар исто како матичен лекар, без пчелите нема живот – Пчеларите од тетовско загрижени

ММС - 25.10.2021

Климатските промени нанесуваат најтешки удари на пчеларите, но голем дел од нив не се откажуваат од оваа дејност, оти, како што велат, без пчелите нема живот, се зависи од нив, цело земјоделие, храната, односно опстанокот за човекот.