TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Паѓа интересот за Фејсбук, младите ги претпочитаат Уатсап, Инстаграм и Снепчет

МКД - 14.06.2018

Голем број луѓе се префрлаат од Фејсбук на затворени форуми како Уатсап за да разговараат за дневните вести, поради загриженоста за приватноста, лажните вести и токсичните дискусии, покажува анкетата на Ројтерсовиот Институт за истражување на ...

ВатсАп падна: Апликацијата не фукнционира во повеќе делови од светот (ФОТО)

Курир - 14.06.2018

Апликацијата за комуникација ВатсАп не функционира во некои делови од светот, јавуваат корисници од повеќе држави во Европа, Јужна Африка и југоисточниот дел на Азија. Корисниците имаат проблем да се конектираат на апликацијата, но и да испраќаат и ...

Истражување: Опаѓа интересот за Фесјбук, расте за затворени форуми како ВатсАп

Локално - 14.06.2018

Голем број луѓе се префрлаат од Фејсбук на затворени форуми како ВатсАп за да расправаат за дневни вести, поради загриженост за приватноста, лажни вести и расправии, се вели во анкетата на Институтот за истражување на новинарство на Ројтерс.

Истражување: Паѓа интересот за “Фејзбук“, младите преферираат “Инстаграм“, “Ватс-ап“ и “Вибер“

Точка - 14.06.2018

Многу луѓе се префрлија од “Фејзбук“ на затворените форуми како “Ватс-ап“, за да можат да расправаат за дневните вести, приватноста, лажните вести и токсичните расправи, докажа институтот “Reuters“ за истражување на новинарството.

Паѓа интересот за Фејсбук, младите ги претпочитаат Уатсап, Инстаграм и Снепчет

Студенти - 14.06.2018

Следењето вести преку Фејсбук опаѓа, особено меѓу младите кои ги претпочитаат Уатсап, Инстаграм и Снепчет. Фејсбук и понатаму е најпопуларната социјална мрежа за вести, со 36 отсто користење минатата недела, но губи во трката со другите апликации, ...

Истражување: Опаѓа интересот за Фесјбук, расте за затворени форуми како ВатсАп

Либертас - 14.06.2018

– Голем број луѓе се префрлаат од Фејсбук на затворени форуми како ВатсАп за да расправаат за дневни вести, поради загриженост за приватноста, лажни вести и расправии, се вели во анкетата на Институтот за истражување на новинарство на Ројтерс.

Се намалува интересот за Фејсбук, расте за ВатсАп

Стандард - 14.06.2018

Голем број луѓе се префрлаат од Фејсбук на затворени форуми како ВатсАп за да расправаат за дневни вести, поради загриженост за приватноста, лажни вести и расправии, се вели во анкетата на Институтот за истражување на новинарство на Ројтерс.

Опаѓа интересот за Фесјбук, расте за затворени форуми како ВатсАп

Слободен Печат - 14.06.2018

Голем број луѓе се префрлаат од Фејсбук на затворени форуми како ВатсАп за да расправаат за дневни вести, поради загриженост за приватноста, лажни вести и расправии, се вели во анкетата на Институтот за истражување на новинарство на Ројтерс.

Опаѓа интересот за Фесјбук, расте за затворени форуми како ВатсАп

CivilMedia - 14.06.2018

Голем број луѓе се префрлаат од Фејсбук на затворени форуми како ВатсАп за да расправаат за дневни вести, поради загриженост за приватноста, лажни вести и расправии, се вели во анкетата на Институтот за истражување на новинарство на Ројтерс.

Опаѓа интересот за Facebook, младите преферираат Instagram, Snapchat и WhatsApp

USB - 14.06.2018

Голем број луѓе се префрлаат од Facebook на затворени форуми како WhatsApp за да расправаат за дневни вести, поради загриженост за приватноста, лажни вести и расправии, се вели во анкетата на Институтот за истражување на новинарство на Ројтерс.

Истражување: Опаѓа интересот за Фесјбук, расте за затворени форуми како ВатсАп

А1 On - 14.06.2018

Голем број луѓе се префрлаат од Фејсбук на затворени форуми како ВатсАп за да расправаат за дневни вести, поради загриженост за приватноста, лажни вести и расправии, се вели во анкетата на Институтот за истражување на новинарство на Ројтерс.

Facebook бележи пад на интересот, но расте за другите платформи

Денар - 14.06.2018

Голем број луѓе се префрлаат од „Facebook“ на затворени форуми, како „WhatsApp“ за да расправаат за дневни вести, поради загриженост за приватноста, лажни вести и расправии, се вели во анкетата на Институтот за истражување на новинарство на ...