TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Тестот на ракетата што требаше да ги испрати Американците на Месечината заврши предвреме (ВИДЕО)

Кумановски м. - 18.01.2021

Тестирањето на моторот на новата ракета на американската вселенска агенција (НАСА), која би требало да ги лансира Американците на Месечината, заврши предвреме, но агенцијата негира дека тестот бил неуспешен.

Virgin Orbit успешно лансираше сателити на НАСА

Кајгана - 18.01.2021

Компанијата на сер Ричард Брансон Virgin Orbit успешно лансираше сателити за американската вселенска агенција НАСА. Неколку месеци по неуспешниот обид, Virgin Orbit ја исполни задачата и ги испорача сателитите на НАСА во орбитата со својата ракета.

Virgin Orbit успешно ги лансираше сателитите на NASA (ВИДЕО)

USB - 18.01.2021

Компанијата на сер Ричард Брансон Virgin Orbit успешно лансираше сателити за американската вселенска агенција NASA. Неколку месеци по неуспешниот обид, Virgin Orbit ја исполни задачата и ги испорача сателитите на NASA во орбитата со својата ракета.

Дали луѓето повторно ќе стапнат на месечината: НАСА неуспешно ја лансираше ракетата

Локално - 17.01.2021

Тестот на моторот на новата мега-ракета на Американската вселенска агенција (НАСА), со кој се претпоставува дека ќе ги лансира Американците на Месечината, заврши пред време, додека агенцијата одбива да каже дека тестот бил неуспешен.