TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Албарацин во Шпанија е најубав град во светот

Н.Македонија - 08.06.2023

Списанието „Конд наст травелер“ објави листа на 50 најубави градови во светот, а првото место го зазеде Албарацин во Шпанија. Некои од критериумите што ги користело споменатото списание биле архитектура, пејзаж, инфраструктура итн.

Ова шпанско мало гратче е прогласено за најубаво во светот

Факултети - 08.06.2023

Туристичкиот магазин „Конде наст травелер“ објави листа со 50 најубави мали гратчиња во светот. Листата вклучува различни делови од светот, од Бразил, Канада, Словенија до Јапонија. Листата била составена од нивните уредници, а она што особено им се ...