TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Амбициите на компанијата Apple, планови за создавење електрични автомобили

Кумановски м. - 18.01.2021

Вредноста на акциите на „Apple“ се искачи над 80% оваа година бидејќи многу инвеститори остануваат оптимисти за можностите за понатамошна иновација. Стотици добри вести, особено во втората половина на годината, го потикнаa зголемувањето на цената на ...

Дали Apple сериозно работи на телефон со флексибилен екран?

Денар - 18.01.2021

Трендот на флексибилни екрани, односно смартфони на преклопување, лансиран во 2019-та година, продолжи и во 2020-та година, притоа донесе голем број нови, како и концепти на идните модели.

Apple развива флип-екран за iPhone

Кајгана - 18.01.2021

Технолошкиот гигант Apple има дизајн што му овозможува да произведе мобилен со екран на преклоп, а во моментов развива прототип на ваков уред. Конечната верзија на уредот веројатно ќе ја видиме дури по неколку години, но Apple работи на развој на ...