TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ДУИ: Унапредување во работните места повеќе не е зависно од хоризонталните движења на различни работни места

Либертас - 01.06.2020

Скопје, 1 јуни 2020 Демократската Унија за Интеграција ги известува сите вработени во државната и јавната администрација дека од денеска стапуваат на сила измените на Законот за државни и јавни службеници.

Манчевски: Администрацијата од денеска се враќа на работа, да комуницира со мобилни и преку интернет

Фактор - 01.06.2020

Дамјан Манчевски, министерот за информатичко општество и администрација, објави дека денеска вработените од јавниот сектор, согласно владината одлука, се враќаат на работните места, освен оние во училиштата и градинките.

Администрацијата се врати на работа по два и пол месеци седење дома

Сакам да кажам - 01.06.2020

Од денеска административците не се ослободени од работа туку мора да се вратат на работните места. Поради пандемијата на КОВИД-19 и со цел да се спречи ширење на заразата, од средината на март администрацијата не одеше на работа, а добија цела плата ...

Администрацијата се врати на работа

360 степени - 01.06.2020

Вработените во јавната администрација од денеска, работните задачи ги извршуваат од своите работни места, соопшти министерот за информатичко општество Дамјан Манчевски. Тој бара административците строго да се придржуваат кон мерките за заштита од ...

Државната администрација се врати на работа

Република - 01.06.2020

Вработените во јавната администрација од денеска, работните задачи ги извршуваат од своите работни места, соопшти министерот за информатичко општество Дамјан Манчевски. Тој бара административците строго да се придржуваат кон мерките за заштита од ...

По повеќе од два и пол месеца, администрацијата се врати на работа

Фокус - 01.06.2020

Вработените во јавната администрација од денеска работните задачи ги извршуваат од своите работни места, соопшти министерот за информатичко општество Дамјан Манчевски. -Секој вработен задолжително да носи лична заштитна опрема на лицето (маска) за ...

Државната администрација се врати на работа – да се комуницира преку мобилен и интернет

Скопје24 - 01.06.2020

Вработените во јавната администрација од денеска, работните задачи ги извршуваат од своите работни места, соопшти министерот за информатичко општество Дамјан Манчевски. Тој бара административците строго да се придржуваат кон мерките.