TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Акцијата на Комерцијална банка забележа рекорд од 10.445 денари

Пари - 06.08.2021

На последното тргување на Македонска берза, со акцијата на Комерцијална банка на ден 05.08.2021г може да забележиме дека акцијата ја достигна максималната цена од 10.445,00 денари. Додека минималната цена изнесувала 9.950,00 денари.

ХАРИ КОСТОВ ИМА АКЦИИ ВРЕДНИ 3,3 МИЛИОНИ ЕВРА ВО КОМЕРЦИЈАЛНА - првиот човек се доближува до еден отсто од ...

Фактор - 05.08.2021

Првиот човек на Комерцијална банка, Хари Костов, според количината на акции што сега ги поседува во банката, се доближува до еден отсто од акционерскиот капитал. Тој денеска купи 3.500 акции од Комерцијална банка, за што инвеститорите беа известени ...

Хари Костов за „Пари“ откри колку акции поседува во Комерцијална банка

еМагазин - 05.08.2021

Главниот извршен директор на Комерцијална банка, Хари Костов како акционер кој не поседува над 5 проценти од акциите директорот нема обврска да го обелодени своето учество. Сепак, директорот Костов одлучи ексклузивно да ги открие бројките за ...

Колку ќе заработи Хари Костов од дивиденда од Комерцијална банка?

Банкарство.мк - 05.08.2021

Вчерашниот ден донесе огромна радост за акционерите на Комерцијална банка, со оглед на фактот дека банката објави известување за исплата на дивиденда за 2020 година . По известувањето за дивидендниот календар, Комерцијална банка АД Скопје ја извести ...

Хари Косотов само во акции во Комерцијална банка тежи над 3 милиони евра

Скопско Ехо - 05.08.2021

Директорот на Комерцијална банка, Хари Костов, според количината на акции што сега ги поседува во банката, се доближува до еден отсто од акционерскиот капитал. Во пари тоа изнесува над 3 мииони евра.

Хари Костов има акции вредни 3,3 милиони евра во Комерцијална банка и се доближува до еден отсто од акционерскиот ...

Нетпрес - 05.08.2021

Првиот човек на Комерцијална банка, Хари Костов, според количината на акции што сега ги поседува во банката, се доближува до еден отсто од акционерскиот капитал. Тој денеска купи 3.500 акции од Комерцијална банка, за што инвеститорите беа известени ...

ЕКСКЛУЗИВНО ЗА ПАРИ: Хари Костов обелодени колку акции поседува во Комерцијална банка

Пари - 05.08.2021

Купувањето акции во некоја компанија е секогаш интересно, но кога долгогодишен директор купува акции од компанијата со која менаџира тогаш интересот е најмалку двапати поголем. Така е и со генералниот директор на една од најуспешните банки ...

Ексклузивно за „Пари“: Хари Костов обелодени колку акции поседува во Комерцијална банка

Точка - 05.08.2021

Купувањето акции во некоја компанија е секогаш интересно, но кога долгогодишен директор купува акции од компанијата со која менаџира тогаш интересот е најмалку двапати поголем. Така е и со генералниот директор на една од најуспешните банки ...

ТТК Банка ќе започне со исплата на дивиденда на 23.08.2021, но кој има право на неа?

Пари - 05.08.2021

ТТК Банка АД Скопје ги известува своите акционери дека почнувајќи од 23.08.2021 година ќе врши исплата на дивиденда за 2020 година. Право на исплата на дивиденда за 2020 година имаат сите акционери на ТТК Банка АД Скопје кои се евидентирани во ...

Ванчо Чифлиганец и Адора ќе добијат енормни 3 милиони евра дивиденда од Комерцијална банка!

Банкарство.мк - 05.08.2021

Во периодот од 01.01-31.12.2020 година Комерцијална банка од своето работење оствари нето добивка за финансиската година во износ од 1.912,0 милиони денари наспроти остварената нето добивка за претходната година во износ од 1.806,8 милиони денари, ...

Првиот човек на Комерцијална банка, Костов, купи нови 3.500 акции на банката

Фактор - 05.08.2021

Првиот човек на Комерцијална банка Хари Костов купил 3.500 обични акции од банката. За оваа информација банката ја извести инвеститорската јавност преку Македонската берза. „Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно ...

Вртоглав раст на акциите на Комерцијална банка по објавата за исплата на дивиденда

Банкарство.мк - 05.08.2021

Советот на Народната банка на Република Северна Македонија донесе Одлука за укинување на Одлуката за привремено ограничување на распределбата и исплатата на дивиденда на акционерите на банките, објавена во Сл.

Акцијата на Комерцијална банка се проби над 10.000 денари откако Хари Костов купи акции

Пари - 05.08.2021

Акцијата на Комерцијална банка се проби над 10.000 денари по објавата дека директорот на банката Хари Костов купи нови 3.500 акции. Во моментов според податоците на Македонска берза една акција на Комерцијална банка чини 10.016 денари и бележи раст ...

Кој ќари 3,3 милиони евра од дивиденда од Комерцијална банка?

Пари - 05.08.2021

Банката ја заврши 2020 година со бруто-добивка во износ од 2.067,1 милиони денари. По пресметување на данокот на добивка од 155,1 милиони денари, нето-добивката на банката изнесува 1.911,9 милиони денари или околу 31 милион евра .

Комерцијална банка ќе исплаќа дивиденда од 24 август, но кој има право на неа?

Пари - 05.08.2021

Комерцијална банка АД Скопје ги известува акционерите на Банката дека на 03.08.2021 година Советот на Народната банка на Република Северна Македонија донесе Одлука за укинување на Одлуката за привремено ограничување на распределбата и исплатата на ...

По објавата за исплата на дивиденда, Хари Костов дополнително го зголеми својот акционерски капитал во Комерцијална ...

Банкарство.мк - 05.08.2021

Комерцијална банка АД Скопје ја известува јавноста преку соопштение на Македонска берза дека г-н Хари Костов, Главен извршен директор и Претседател на Управниот одбор, се стекна со 3.500 обични акции издадени од Комерцијална банка АД Скопје.

Хари Костов ја засили позицијата во Комерцијална банка со уште 3.500 акции

Независен - 05.08.2021

Комерцијална банка АД Скопје извести дека Хари Костов, главен извршен директор и претседател на Управниот одбор, се стекнал со 3.500 обични акции во Банката. Оваа одлука за нова инвестиција Костов ја донел откако Советот на Народната банка донесе ...

Комерцијална банка ќе дели дивиденда

еМагазин - 05.08.2021

Откако Народна банка го укина ограничување за да банките исплаќаат дивиденда, од Комерцијална банка преку најавуваат детали исплата на предвидената дивиденда за минатата година. “Последен ден на тргување со право на дивиденда за 2020 година е ...

Комерцијална банка месецов ќе подели дивиденда

Денар - 05.08.2021

По објавата на 03.08 на Народнатабанка за укинување на Одлуката за привремено ограничување на распределбата и исплатата на дивиденда на акционерите на банките, Комерцијална банка АД Скопје преку официјално соопштение на Македонската берза објави ...

Koмерцијална банка ќе исплаќа дивиденда

Бриф - 05.08.2021

Комерцијална банка АД Скопје ги известува акционерите на Банката дека на 03.08.2021 година Советот на Народната банка на Република Северна Македонија донесе Одлука за укинување на Одлуката за привремено ограничување на распределбата и исплатата на ...

Комерцијална банка го објави дивидендниот календар, еве кога акционерите ќе ги добијат парите

Независен - 05.08.2021

Комерцијална банка ќе почне да ја исплаќа дивидендата на акционерите на банката почнувајќи од 24 август, соопшти банката преку Македонската берза. Ова доаѓа по одлуката на Советот на Народната банка од 3 овој месец со која Централната банка даде ...

Хари Костов се стекна со 3.500 обични акции од Комерцијална банка АД Скопје

Денар - 05.08.2021

Во официјално соопштение преку Македонската берза, Комерцијална банка АД Скопје известува дека г-н Хари Костов, Главен извршен директор и Претседател на Управниот одбор, се стекна со 3.500 обични акции издадени од банката.

ТТК Банка ќе исплати дивиденда

еМагазин - 05.08.2021

Откако Народна банка го укина ограничување за да банките исплаќаат дивиденда, од ТТК Банка преку најавуваат детали исплата на предвидената дивиденда за минатата година. Висината на дивидендата е 90 денари бруто, а вкупната сума за оваа намена е 81,7 ...

Хари Костов купи акции во Комерцијална банка

еМагазин - 05.08.2021

Комерцијална банка АД Скопје преку известува дека , главен извршен директор и претседател на Управниот одбор, се стекна со 3.500 обични акции издадени од Комерцијална ...