TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Курти: Во Македонија го слават како антикорупционер, во Косово ги судат неговите за корупција

Независен - 23.04.2024

Сериозни проблеми со независноста на судството; сериозни ограничувања на слободата на изразување и слободата на медиумите, вклучувајќи насилство или закани со насилство врз новинари; сериозна владина корупција и злосторства кои вклучуваат насилство ...

Стејт департмент: Сериозна владина корупција - стара болка, нов извештај

Deutsche Welle - 23.04.2024

Владата усвои измени на Кривичниот законик, значително намалувајќи ги обвиненијата и казните за кривични дела поврзани со корупција, се вели во Извештајот на Стејт департментот за РСМ во 2023 година.

Oдбраната на човековите права е во наш национален интерес, рече Блинкен

Глас на Америка - 23.04.2024

Залагањето за слобода и човекови права е едноставно исправно нешто да се направи, но одбраната и промовирањето на овие неотуѓиви и универзални права, исто така, се длабоко во наш национален интерес, изјави државниот секретар на САД Ентони Блинкен.

Сериозна владина корупција и насилство врз новинари, забележа Стејт департментот во извештајот за човекови права во ...

Глас на Америка - 22.04.2024

Сериозна владина корупција и сериозни ограничувања на слободата на изразување и слободата на медиумите, вклучително и насилство и закани со насилство врз новинари, се регистрирани во извештајот на Стејт департментот за состојбата со човековите права ...

Извештај на Стејт департментот за човекови права во Македонија: Сериозна владина корупција и насилство врз новинари

Во Центар - 22.04.2024

Сериозна владина корупција и сериозни ограничувања на слободата на изразување и слободата на медиумите, вклучително и насилство и закани со насилство врз новинари, се регистрирани во извештајот на Стејт департментот за состојбата со човековите права ...

Извештај на Стејт департментот: Сериозна корупција и насилство врз новинари

Независен - 22.04.2024

Сериозна владина корупција и сериозни ограничувања на слободата на изразување и слободата на медиумите, вклучително и насилство и закани со насилство врз новинари, се регистрирани во извештајот на Стејт департментот за состојбата со човековите права ...

Извештај на Стејт департментот за човекови права во Северна Македонија: Сериозна владина корупција и насилство врз ...

ТВ21 - 22.04.2024

Сериозна владина корупција и сериозни ограничувања на слободата на изразување и слободата на медиумите, вклучително и насилство и закани со насилство врз новинари, се регистрирани во извештајот на Стејт департментот за состојбата со човековите права ...

Извештај на Стејт департментот за Македонија: Владина корупција и сериозни проблеми во судството

МКД - 22.04.2024

Сериозна владина корупција и сериозни ограничувања на слободата на изразување и слободата на медиумите, вклучително и насилство и закани со насилство врз новинари, се регистрирани во извештајот на Стејт департментот за состојбата со човековите права ...

Извештај на Стејт департментот на САД за човековите права во земјава: Сериозна владина корупција, ограничувања на ...

365 - 22.04.2024

Сериозна владина корупција и сериозни ограничувања на слободата на изразување и слободата на медиумите, вклучително и насилство и закани со насилство врз новинари, се регистрирани во извештајот на Стејт департментот за состојбата со човековите права ...

Сериозна владина корупција, ограничувања на слободата на изразување и медиумите и насилство врз новинари

Пулс24 - 22.04.2024

Сериозна владина корупција и сериозни ограничувања на слободата на изразување и слободата на медиумите, вклучително и насилство и закани со насилство врз новинари, се регистрирани во извештајот на Стејт департментот за состојбата со човековите права ...

Стејт Департментот: Сериозна владина корупција и насилство врз новинари

Канал5 - 22.04.2024

Стејт Департментот ја нотира состојбата со човековите права во речиси 200 земји и територии низ светот. Сериозна владина корупција и сериозни ограничувања на слободата на изразување и слободата на медиумите, вклучително и насилство и закани со ...

Извештај на Стејт департментот за човекови права во Северна Македонија: Сериозна владина корупција и насилство врз ...

Локално - 22.04.2024

Сериозна владина корупција и сериозни ограничувања на слободата на изразување и слободата на медиумите, вклучително и насилство и закани со насилство врз новинари, се регистрирани во извештајот на Стејт департментот за состојбата со човековите права ...

Извештај на Стејт департментот за човекови права во Северна Македонија: Сериозна владина корупција и насилство врз ...

Либертас - 22.04.2024

Сериозна владина корупција и сериозни ограничувања на слободата на изразување и слободата на медиумите, вклучително и насилство и закани со насилство врз новинари, се регистрирани во извештајот на Стејт департментот за состојбата со човековите права ...

Во Македонија има сериозна владина корупција и насилство врз новинари, се вели во Извештајот на Стејт департментот за ...

Република - 22.04.2024

Сериозна владина корупција и сериозни ограничувања на слободата на изразување и слободата на медиумите, вклучително и насилство и закани со насилство врз новинари, се регистрирани во извештајот на Стејт департментот за состојбата со човековите права ...

СЕРИОЗНА КОРУПЦИЈА ВО ВЛАДАТА И НАСИЛСТВО ВРЗ НОВИНАРИ Објавен извештајот на Стејт департментот за човековите права во ...

+инфо - 22.04.2024

„Имаше бројни извештаи за владина корупција. Во септември, владата усвои измени на Кривичниот законик, значително намалувајќи ги обвиненијата и казните за кривични дела поврзани со корупција.

Стејт департментот за човековите права во Македонија: Регистрирани сериозна владина корупција и ограничувања на ...

Вечер Прес - 22.04.2024

Сериозна владина корупција и сериозни ограничувања на слободата на изразување и слободата на медиумите, вклучително и насилство и закани со насилство врз новинари, се регистрирани во извештајот на Стејт департментот за состојбата со човековите права ...

Сериозна владина корупција и насилство врз новинари – извештај на Стејт департментот за човекови права во Македонија

Курир - 22.04.2024

„И покрај бројните претходни одлуки на Европскиот суд за човекови права дека негирањето ја нарушува слободата на здружување на групите“, се наведува во извештајот. Сериозна владина корупција и сериозни ограничувања на слободата на изразување и ...

Нов „поздрав“ за власта на СДСМ и ДУИ: Сериозна владина корупција, нотира извештајот на Стејт департментот за човекови ...

MakPress - 23.04.2024

Сериозна владина корупција и сериозни ограничувања на слободата на изразување и слободата на медиумите, вклучително и насилство и закани со насилство врз новинари, се регистрирани во извештајот на Стејт департментот за состојбата со човековите права ...

Извештај на Стејт департмент: Властите на Бугарија продолжиле да негираат регистрација на етничко-македонски ...

MakPress - 23.04.2024

Во однос на слобода на здружување во Бугарија, извештајот вели дека законот предвидува право на слобода на здружување и оти владата генерално го почитувала, но оти „властите продолжија да негираат регистрација на етничко-македонски активистички ...

Стејт департмент: Властите во Софија продолжуваат да не ги регистрираат македонските здруженија

Независен - 23.04.2024

Во текот на годината немаше значителни промени во состојбата со човековите права во Бугарија, оценува Стејт департментот во штотуку објавените извештаи за човековите права. „Значајните прашања за човековите права вклучуваат веродостојни извештаи за: ...

Сериозна владина корупција и насилство врз новинари нотира извештајот за човекови права на Стејт департментот

Телма - 23.04.2024

Сериозна владина корупција и сериозни ограничувања на слободата на изразување и слободата на медиумите, вклучително и насилство и закани со насилство врз новинари, се регистрирани во извештајот на Стејт департментот за состојбата со човековите права ...

Стејт департмент: Бугарија одбива регистрација на етничко-македонски активистички групи

МКД - 23.04.2024

Во извештајот на Стејст департментот за состојбата со човековите права во 2023 година, во кој се третирани состојбите во 200 држави и територии низ светот, во делот за Бугарија се наведува дека и покрај бројни судски одлуки на меѓународни инстанци ...

Сериозна владина корупција – стара болка, нов извештај

Либертас - 23.04.2024

Владата усвои измени на Кривичниот законик, значително намалувајќи ги обвиненијата и казните за кривични дела поврзани со корупција, се вели во Извештајот на Стејт департментот за РСМ во 2023 година.

Извештај на Стејт департмент: Владина корупција и насилство врз новинари, слободата на изразување поткопана од ...

Слободен Печат - 23.04.2024

Сериозна владина корупција и сериозни ограничувања на слободата на изразување и слободата на медиумите, вклучително и насилство и закани со насилство врз новинари, се дел од забелешките во извештајот на Стејт департментот за состојбата со човековите ...