TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За добите резултати: Елон Маск добива бонус од 800 милиони долари

24auto - 01.06.2020

Основачот и првиот човек на Tesla, Елон Маск врз основа на финансиските перформанси на компанијата за минатата деловна година доби награда од 775 милиони милиони долари во вид на награда. Интересно е што Маск како прв човек на компанијата за ...

Знаете ли колку изнесува „платата“ на Илон Маск

Додај Гас - 01.06.2020

Илон Маск, извршен директор на Tesla, награден е со прва рата од 12 можни исплати врз основа на постигнатите резултати. Износот се мери во стотици милиони долари Според официјалните податоци, Маск заработил 1,7 милиони акции на Tesla во вредност од ...

Видео: Ново чудо на милијардерот Маск

Канал5 - 31.05.2020

Компанијата во сопственост на американскиот милијардер Илон Маск изградила тунел под Лас Вегас во САД .„Боринг“ завршила со ископување на вториот тунел под градот на коцката од двата тунела наменети за подземениот транзитен систем.