TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Никарагва ја прогласи за „персона нон грата“ амбасадорката на ЕУ

Бизнис Вести - 29.09.2022

Министерот за надворешни работи на Никарагва, Денис Монкада, официјално ја известил амбасадорката на Европска Унија во Манагва, Бетина Мускејт, за нејзиното протерување од земјата, изјави неименуван дипломатски извор.

Никарагва ја прогласи за „персона нон грата“ амбасадорката на ЕУ

Опсервер - 29.09.2022

Министерот за надворешни работи на Никарагва, Денис Монкада, официјално ја известил амбасадорката на Европска Унија во Манагва, Бетина Мускејт, за нејзиното протерување од земјата, изјави неименуван дипломатски извор.

Никарагва ја прогласи за „персона нон грата“ амбасадорката на ЕУ

Сител - 29.09.2022

Министерот за надворешни работи на Никарагва, Денис Монкада, официјално ја известил амбасадорката на Европска Унија во Манагва, Бетина Мускејт, за нејзиното протерување од земјата, изјави неименуван дипломатски извор.

Никарагва ја прогласи за „персона нон грата“ амбасадорката на ЕУ

MakPress - 29.09.2022

Министерот за надворешни работи на Никарагва, Денис Монкада, официјално ја известил амбасадорката на Европска Унија во Манагва, Бетина Мускејт, за нејзиното протерување од земјата, изјави неименуван дипломатски извор.

Никарагва ја прогласи за „персона нон грата“ амбасадорката на ЕУ

Канал5 - 29.09.2022

Министерот за надворешни работи на Никарагва, Денис Монкада, официјално ја известил амбасадорката на Европска Унија во Манагва, Бетина Мускејт, за нејзиното протерување од земјата, изјави неименуван дипломатски извор.

Никарагва ја прогласи амбасадорката на ЕУ за „персона нон грата“

Нова ТВ - 29.09.2022

Министерот за надворешни работи на Никарагва, Денис Монкада официјално ја известил амбасадорката на Европска Унија (ЕУ) во Манагва, Бетина Мушхејд, за нејзиното протерување од земјата, изјави неименуван дипломатски извор .

АМБАСАДОРКАТА НА ЕУ ПЕРСОНА НОН ГРАТА: Никарагва ќе ја протера и Мускејт поради мешање на ЕУ во внатрешните работи на ...

Денешен - 29.09.2022

Министерот за надворешни работи на Никарагва, Денис Монкада, официјално ја известил амбасадорката на Европска Унија во Манагва, Бетина Мускејт, за нејзиното протерување од земјата, изјави неименуван дипломатски извор.

Никарагва ја прогласи за „персона нон грата“ амбасадорката на ЕУ

Во Центар - 29.09.2022

Министерот за надворешни работи на Никарагва, Денис Монкад а, официјално ја известил амбасадорката на Европска Унија во Манагва, Бетина Мускејт, за нејзиното протерување од земјата, изјави неименуван дипломатски извор.