TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Европарламентот повика ЕУ веднаш да ги почне преговорите со Македонија и Албанија

МКД - 21.02.2020

Европскиот парламент ги претстави своите нацрт-препораки за проширување на ЕУ, во кои повика на продолжување на проширувањето и побара Европската Унија веднаш да ги почне преговорите за пристапување со Македонија и Албанија.

ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЈУ на европратеникот Томислав Сокол за Магазин: Можам да ја разберам фрустрираноста на македонските ...

Магазин - 21.02.2020

Следејќи ги општите и редовните избори во Европскиот парламент во 2019 година и конституирањето на Деветтото парламентарно собрание, станав член на Комисијата за внатрешен пазар и заштита на потрошувачите (IMCO) и заменик член во Комисијата за ...

Европскиот парламент ги претстави препораките за проширувањето на западен Балкан

Нетпрес - 20.02.2020

Европскиот парламент во четвртокот го претстави нацртот на своите препораки за проширувањето на Европската унија во кој се заложи за продолжување на проширувањето и побара ЕУ веднаш да ги отвори пристапните преговори со Македонија и Албанија.