TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Хелсиншки: Обвинителството нема храброст да гони за омраза

Телма - 22.07.2019

27 –април, пратеници во крв, претепан со смрт навивачот Саздовски, демолирана ЛГБТ канцаларијата во Скопје, избркан фудбалаер од кафеана се само дел од кривичните дела кои јавното обвинителство ги отпочна, заврши но не спомена ниту еден збор дека се ...

Хелсиншки: Етничката припадност главен мотиватор за кривични дела од омраза, бројките дуплирани

Радио МОФ - 22.07.2019

Двојно е зголемен бројот на кривични дела од омраза за 2018 година, споредено со 2017 година, стои во годишниот извештај за криминал од омраза на Хелсиншкиот комитет за човекови права. Оттаму посочуваат дека иако процентуално е опаднат бројот на ...

Годишен извештај на Хелсиншки комитет: Двојно зголемен бројот на криминални дела од омраза

24 Вести - 22.07.2019

Речиси двојно е зголемен бројот на криминални дела од омраза, скопје е најнебезбеден град, особено Чаир, Гази Баба и Вентар - забележува Хелсиншкиот комитет за човекови права во годишниот извештај.

Европски ден на жртвите на криминал од омраза, се зголемува бројот на дела од омраза, се тепаат деца во поправни ...

CivilMedia - 22.07.2019

Денеска е 22 јули – Европски ден на жртвите на криминал од омраза прогласен од Советот на Европа. Целта на овој датум е да се воспостави како ден за признавање на проблемот со криминалот од омраза во Европа, да им се даде поддршка на жртвите, да се ...

Хелсиншки: Говор на омраза најмногу има меѓу малолетни Македонци и Албанци

Нетпрес - 22.07.2019

На денешната прес конференција на Хелсиншкиот комитет за човекови права, по повод Европскиот ден на жртвите од криминал од омраза, беше презентиран Годишниот извештај за криминалот од омраза во 2018 година.

Хелсиншки комитет: Се зголемува бројот на дела од омраза, лани регистрирани 123

Независен - 22.07.2019

Сто дваесет и три инциденти и дела од омраза регистрирал Хелсиншкиот комитет за човекови права во 2018 година. Во најголем дел од нив, односно во 64,2 отсто основ била етничката припадност, а во 25,2 отсто политичката припадност.

Европски ден на жртвите на криминалот од омраза

CivilMedia - 22.07.2019

Денеска е 22 јули – Европски ден на жртвите на криминал од омраза прогласен од Советот на Европа. Целта на овој датум е да се воспостави како ден за признавање на проблемот со криминалот од омраза во Европа, да им се даде поддршка на жртвите, да се ...

Презентација на Годишниот извештај за криминалот од омраза во 2018 година

Локално - 22.07.2019

По повод Европскиот ден на жртвите од криминал, Хелсиншкиот комитет за човекови права денеска на прес-конференција, ќе го презентира Годишниот извештај за криминалот од омраза во 2018 година, ќе биде даден преглед на инцидентите, а ќе се оцени и ...

Шесто издание на „Турлитава - заедно е послатко“

Окно - 22.07.2019

Со цел да се одбележи 22 јули, како ден посветен на жртвите на дела од омраза, вечерва (понеделник), Хелсиншкиот Комитет за човекови права со поддршка на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, по шести пат го организира настанот „Турлитава - заедно е послатко“ ...

Хелсиншки: Говор на омраза најмногу има меѓу малолетни Македонци и Албанци

Точка - 22.07.2019

На денешната прес конференција на Хелсиншкиот комитет за човекови права, по повод Европскиот ден на жртвите од криминал од омраза, беше презентиран Годишниот извештај за криминалот од омраза во 2018 година.

Хелсиншки: Расте бројот на дела од омраза, лани регистрирани 123

+инфо - 22.07.2019

Потребно е сериозно да се сфати говорот на омраза, затоа што несправувањето значи продукција на инциденти и кривични дела од омраза, рече Пировска на денешната прес-конференција. то дваесет и три инциденти и дела од омраза регистрирал Хелсиншкиот ...

Презентација на Годишниот извештај за криминалот од омраза во 2018 година

Опсервер - 22.07.2019

По повод Европскиот ден на жртвите од криминал, Хелсиншкиот комитет за човекови права денеска на прес-конференција, ќе го презентира Годишниот извештај за криминалот од омраза во 2018 година, ќе биде даден преглед на инцидентите, а ќе се оцени и ...

Хелсиншки комитет: Рекорден број дела од омраза во 2018 година, негативниот тренд продолжува и годинава

Макфакс - 22.07.2019

Во периодот од 2013 до крајот на 2018 година Хелсиншкиот комитет евидентирал 508 инциденти сторени поради омраза, беше соопштено на денешната прес-конференција по повод Европскиот ден на жртвите од криминал од омраза, на која беше презентиран ...

Хелсиншки комитет: Се зголемува бројот на дела од омраза, лани регистрирани 123

Сител - 22.07.2019

Сто дваесет и три инциденти и дела од омраза регистрирал Хелсиншкиот комитет за човекови права во 2018 година. Во најголем дел од нив, односно во 64,2 отсто основ била етничката припадност, а во 25,2 отсто политичката припадност.

Презентација на Годишниот извештај за криминалот од омраза во 2018 година

Либертас - 22.07.2019

По шести пат вечер во Мобилната Галерија сместена во Паркот на Франкофонијата ќе го организираат и настанот „Турлитава – заедно е послатко“, со цел симболично да се одбележи Европскиот ден на жртвите од криминал од омраза.

Рекорден број на дела од омраза, негативниот тренд продолжува и годинава

Академик - 22.07.2019

На денешната прес-конференција на Хелсиншкиот комитет за човекови права, по повод Европскиот ден на жртвите од криминал од омраза, беше презентиран Годишниот извештај за криминалот од омраза во 2018 година.

Хелсиншки комитет: Се зголемува бројот на дела од омраза, лани регистрирани 123

Локално - 22.07.2019

Сто дваесет и три инциденти и дела од омраза регистрирал Хелсиншкиот комитет за човекови права во 2018 година. Во најголем дел од нив, односно во 64,2 отсто основ била етничката припадност, а во 25,2 отсто политичката припадност.

Презентација на Годишниот извештај за криминалот од омраза во 2018 година

24 Вести - 22.07.2019

По повод Европскиот ден на жртвите од криминал, Хелсиншкиот комитет за човекови права денеска на прес-конференција, ќе го презентира Годишниот извештај за криминалот од омраза во 2018 година, ќе биде даден преглед на инцидентите, а ќе се оцени и ...

Рекорден број дела од омраза во 2018 година

Н.Македонија - 22.07.2019

Во периодот од 2013 до крајот на 2018 година Хелсиншкиот комитет евидентирал 508 инциденти сторени поради омраза, беше соопштено на денешната прес-конференција по повод Европскиот ден на жртвите од криминал од омраза, на која беше презентиран ...

Хелсиншки комитет: Лани регистрирани 123 дела од омраза-бројот се зголемува

Нова ТВ - 22.07.2019

Сто дваесет и три инциденти и дела од омраза регистрирал Хелсиншкиот комитет за човекови права во 2018 година. Во најголем дел од нив, односно во 64,2 отсто основ била етничката припадност, а во 25,2 отсто политичката припадност.

„Турлитава – заедно е послатко“ по шести пат во Скопје

Макфакс - 22.07.2019

Со цел да се одбележи 22 јули, како ден посветен на жртвите на дела од омраза, вечерва Хелсиншкиот комитет за човекови права со поддршка на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, по шести пат го организира настанот „Турлитава – заедно е послатко“ во Паркот на ...

Хелсиншки комитет: Лани регистрирани 123 дела од омраза

Окно - 23.07.2019

Хелсиншкиот комитет, по повод Европскиот ден на жртвите од криминал од омраза, го презентираше Годишниот извештај за криминалот од омраза во 2018 година. Преку тековниот проект „Превенција од дискриминација и справување со криминалот од омраза и ...

Хелсиншки комитет: Се зголемува бројот на дела од омраза, лани регистрирани 123

24Инфо - 22.07.2019

Сто дваесет и три инциденти и дела од омраза регистрирал Хелсиншкиот комитет за човекови права во 2018 година. Во најголем дел од нив, односно во 64,2 отсто основ била етничката припадност, а во 25,2 отсто политичката припадност.

Презентација на Годишниот извештај за криминалот од омраза во 2018 година

Канал5 - 22.07.2019

По повод Европскиот ден на жртвите од криминал, Хелсиншкиот комитет за човекови права денеска на прес-конференција, ќе го презентира Годишниот извештај за криминалот од омраза во 2018 година.

Хелсиншки комитет: Се зголемува бројот на дела од омраза, лани регистрирани 123

Опсервер - 22.07.2019

Сто дваесет и три инциденти и дела од омраза регистрирал Хелсиншкиот комитет за човекови права во 2018 година. Во најголем дел од нив, односно во 64,2 отсто основ била етничката припадност, а во 25,2 отсто политичката припадност.

Хелсиншкиот комитет ќе го презентира Годишниот извештај за криминалот од омраза во 2018 година

MakPress - 22.07.2019

По повод Европскиот ден на жртвите од криминал, Хелсиншкиот комитет за човекови права денеска на прес-конференција, ќе го презентира Годишниот извештај за криминалот од омраза во 2018 година, ќе биде даден преглед на инцидентите, а ќе се оцени и ...

Хелсиншки комитет: Се зголемува бројот на дела од омраза, лани регистрирани 123

Либертас - 22.07.2019

Сто дваесет и три инциденти и дела од омраза регистрирал Хелсиншкиот комитет за човекови права во 2018 година. Во најголем дел од нив, односно во 64,2 отсто основ била етничката припадност, а во 25,2 отсто политичката припадност.

Хелсиншки комитет: Се зголемува бројот на дела од омраза, лани регистрирани 123

А1 On - 22.07.2019

Сто дваесет и три инциденти и дела од омраза регистрирал Хелсиншкиот комитет за човекови права во 2018 година. Во најголем дел од нив, односно во 64,2 отсто основ била етничката припадност, а во 25,2 отсто политичката припадност.

Хелсиншки комитет: Се зголемува бројот на дела од омраза, но најчесто се реагира кога се во прашање политичари

ММС - 22.07.2019

Сто дваесет и три инциденти и дела од омраза регистрирал Хелсиншкиот комитет за човекови права во 2018 година. Во најголем дел од нив, односно во 64,2 отсто основ била етничката припадност, а во 25,2 отсто политичката припадност.

Хелсиншки комитет: Се зголемува бројот на дела од омраза, лани регистрирани 123

1tv - 22.07.2019

Сто дваесет и три инциденти и дела од омраза регистрирал Хелсиншкиот комитет за човекови права во 2018 година. Во најголем дел од нив, односно во 64,2 отсто основ била етничката припадност, а во 25,2 отсто политичката припадност.

Хелсиншки комитет: Се зголемува бројот на дела од омраза, во 2018 регистрирани 123 случаи

CivilMedia - 22.07.2019

Сто дваесет и три инциденти и дела од омраза регистрирал Хелсиншкиот комитет за човекови права во 2018 година. Во најголем дел од нив, односно во 64,2 отсто основ била етничката припадност, а во 25,2 отсто политичката припадност.

Минатата година регистрирани 123 инциденти и дела од омраза

MakPress - 22.07.2019

Сто дваесет и три инциденти и дела од омраза регистрирал Хелсиншкиот комитет за човекови права во 2018 година. Во најголем дел од нив, односно во 64,2 отсто основ била етничката припадност, а во 25,2 отсто политичката припадност.

Хелсиншки комитет: Се зголемува бројот на дела од омраза, лани регистрирани 123 случаи

Фокус - 22.07.2019

Сто дваесет и три инциденти и дела од омраза регистрирал Хелсиншкиот комитет за човекови права во 2018 година. Во најголем дел од нив, односно во 64,2 отсто основ била етничката припадност, а во 25,2 отсто политичката припадност.

Хелсиншки комитет: Се зголемува бројот на дела од омраза, лани регистрирани 123

Канал5 - 22.07.2019

Сто дваесет и три инциденти и дела од омраза регистрирал Хелсиншкиот комитет за човекови права во 2018 година. Во најголем дел од нив, односно во 64,2 отсто основ била етничката припадност, а во 25,2 отсто политичката припадност.