TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ДИК го заклучи избирачкиот список

Сител - 01.07.2020

Државната изборна комисија го заклучи избирачкиот список. Право на глас на претстојните парламентарни избори на 15-ти јули имаат милион 814 илјади 263 граѓани. Со шест илјади повеќе од минатите избори за пратеници, првиот човек на Државната изборна ...

ДИК го затвори избирачкиот список, право на глас имаат 1,8 милиони граѓани

Алсат-М - 01.07.2020

На изборите право на глас ќе имаат еден милион и 814 илјади граѓани. Државната изборна комисија денеска го затвори избирачкиот список во кого вообичаено се вклучуваат и лицата кои ќе наполнат 18 години до денот на изборите.

ДИК го заклучи избирачкиот список

Скопје1 - 01.07.2020

Денеска е заклучен избирачкиот список, претседателот на ДИК Оливер Деркоски кажа дека списокот е чист и ги содржи податоците на сите полнолетни граѓани кои имаат наполнето 18 години и имаат државјанство.

Заклучен е Избирачкиот список

Телма - 01.07.2020

На Избирачкиот список се запишани точно еден милион 814 илјади 263-ца граѓани. Поделени се во шест изборни единици, а во нив, општина со најголем број гласачи е Куманово со 93 илјади 600, а општина со најмал број гласачи е Лозово – помалку од 2 ...

ДИК го затвори избирачкиот список и го промовира избирачкото ливче

Канал5 - 01.07.2020

Точно 1.814.263 лица ќе имаат право на глас на изборите на 15 јули, откако државната изборна комисија денеска го заклучи списокот. Најголем број на гласачи има во Куманово или 93 илјади, а најмалку во Вевчани, Кривогаштани и Крушево.

ДИК го заклучи избирачкиот список

24 Вести - 01.07.2020

Денеска е заклучен избирачкиот список, претседателот на ДИК Оливер Деркоски кажа дека списокот е чист и ги содржи податоците на сите полнолетни граѓани кои имаат наполнето 18 години и имаат ...

ДИК го заклучи избирачкиот список: Право на глас имаат 1.814.263 милион граѓани

Нова ТВ - 01.07.2020

Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список (ИС) за предвремените парламентарни избори. Право на глас на 15 јули ќе имаат 1.814.263 милион граѓани. Во изводите на Избирачкиот список се запишани 1.729.189 лица, а како лица ...

ИЗБИРАЧКИОТ СПИСОК Е ЗАКЛУЧЕН: Koлку граѓани ќе можат да гласаат на 15 јули?

Фактор - 01.07.2020

На изборите на 15 јули своето избирачко право ќе можат да го искористат 1.814.263 милион граѓани. Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список (ИС) за предвремените парламентарни избори.

Избирачкиот список има 1 814 263 гласачи – најмногу во Куманово, а најмалку во Конче

360 степени - 01.07.2020

Државната изборна комисија го заклучи избирачкиот список со 1 814 263 гласачи за изборите на 15 јули. Според податоците од комисијата, општина со најголем број гласачи е Куманово каде има повеќе од 93 илјади, а најмалку гласачи има во општина Конче, ...

ДИК го заклучи Избирачкиот список

Телма - 01.07.2020

На претстојните парламентарни избори, право на глас имаат 1.814.263 избирачи. ДИК го заклучи Избирачкиот список и го дополни со сите кои ќе наполнат 18 години до 15-ти јули и кои поседуваат важечки лични документи.

Eдно говореа на власт друго во опозиција: Избирачкиот список поголем од минатите избори, но СДСМ сега нема забелешки

PressingTV - 01.07.2020

Државната изборна комисија денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи. Ова информација не би била воопшто зачудувачка ако не се ...

Македонските села стареат и изумираат: Годинава нема да се гласа дури во 90 места

Фактор - 01.07.2020

Секоја година, односно на секои наредни избори во Македонија се зголемува бројот на избирачки места на кои што нема да се гласа. За предвремените парламентарни избори на 15 јули нема да се гласа во 90 населени места, затоа што не постои економска ...

Општина Куманово со најмногу гласачи во избирачкиот список

Кумановски м. - 01.07.2020

Општина Куманово ќе има најмногу граѓани со право на глас за претстојните парламентарни избори во целата држава. Според Избирачкиот список во Куманово право на глас ќе имаат 93.000 граѓани, од вкупно 1.814.263 гласачи во земјата.

Право на глас на парламентарните избори на 15 јули ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи

Опсервер - 01.07.2020

Скопје, 1 јули 2020 () – Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи.

Избори 2020: Една недела од изборната кампања, денеска треба да биде заклучен избирачкиот список

ММС - 01.07.2020

Се интензивира кампањата за парламентарните избори на 15 јули. Носителите на кандидатските листи и денеска ќе го продолжат претставувањето на собири и средби со граѓаните, на социјалните мрежи и на електронските медиуми.

Право на глас на парламентарните избори на 15 јули ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи

Канал5 - 01.07.2020

Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи.

Заклучен избирaчкиот список: Право на глас на 15. јули ќе имаат 1.814.263 гласачи

ТВ21 - 01.07.2020

Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи.

Заклучен Избирачкиот список, право на глас имаат 1.814.263 граѓани

Сител - 01.07.2020

Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи.

Заклучен Избирачкиот список, право на глас имаат 1.814.263 граѓани

Република - 01.07.2020

Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи.

Заклучен Избирачкиот список, на 15 јули ќе гласаат 1. 814. 263 гласачи

+инфо - 01.07.2020

Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи.

Право на глас на парламентарните избори на 15 јули ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи

Press24 - 01.07.2020

Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи.

Заклучен избирачкиот список, еден милион 814 илјади и 263 гласачи имаат право на глас

Слободен Печат - 01.07.2020

Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи.

Право на глас на парламентарните избори на 15 јули ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи

Алсат-М - 01.07.2020

Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи.

Право на глас на изборите на 15 јули ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи

ММС - 01.07.2020

Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи.

Право на глас на изборите ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи

Бизнис Вести - 01.07.2020

Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи.

Заклучен избирачкиот список - МАКЕДОНИЈА ИМА 1.814.263 ГЛАСАЧИ

Вечер - 01.07.2020

Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи.

ДИК го заклучи Избирачкиот список, ќе гласаат 1. 814. 263 гласачи

Нетпрес - 01.07.2020

Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи.

Право на глас на парламентарните избори на 15. јули ќе имаат 1.814.263 гласачи

24 Вести - 01.07.2020

Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи.

Заклучен Избирачкиот список, право на глас имаат 1.814.263 граѓани

Независен - 01.07.2020

Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи.

Заклучен Избирачкиот список, право на глас имаат 1.814.263 граѓани

Курир - 01.07.2020

Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи.

Заклучен Избирачкиот список, право на глас имаат 1.814.263 граѓани

Опсервер - 01.07.2020

Скопје, 1 јули 2020 () – Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи.

Заклучен Избирачкиот список, право на глас имаат 1.814.263 граѓани

24Инфо - 01.07.2020

Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи.

ДИК го заклучи Избирачкиот список, запишани 1.814.263 гласачи

МКД - 01.07.2020

Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули и во него има 1.814.263 гласачи. Во изводите на Избирачкиот список се запишани 1.729.189 лица.

Заклучен Избирачкиот список, право на глас имаат 1.814.263 граѓани

Кајгана - 01.07.2020

Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе имаат 1 милион 814 илјади и 263 гласачи.

ДИК: Право на глас имаат 1.814.263 гласачи

Фокус - 01.07.2020

Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе имаат 1.814.263 гласачи. Во изводите на Избирачкиот список се запишани еден милион 729 илјади и 189 ...

Заклучен Избирачкиот список, право на глас имаат 1.814.263 граѓани

Локално - 01.07.2020

Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи.

Заклучен Избирачкиот список, право на глас имаат 1.814.263 граѓани

А1 On - 01.07.2020

Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи.

Заклучен Избирачкиот список, право на глас имаат 1.814.263 граѓани

iPortal - 01.07.2020

Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи.

ДИК го заклучи Избирачкиот список, ќе гласаат 1.814.263 гласачи

Точка - 01.07.2020

Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи.

Заклучен избирачкиот список, 1.814.263 граѓани со право на глас

Р.С.Европа - 01.07.2020

ДИК денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули и право на глас на изборите ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи, информираше денеска претседателот на Комисијата, Оливер Дерковски.

Заклучен Избирачкиот список, право на глас имаат 1.814.263 граѓани

Frontline - 01.07.2020

Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи.

ДИК го заклучи Избирачкиот список, запишани 1.814.263 гласачи

Скопје инфо - 01.07.2020

Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули и во него има 1.814.263 гласачи. Во изводите на Избирачкиот список се запишани 1.729.189 лица.

Заклучен Избирачкиот список, право на глас имаат 1.814.263 граѓани

CivilMedia - 01.07.2020

Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи.

Заклучен Избирачкиот список, право на глас имаат 1.814.263 граѓани

Либертас - 01.07.2020

Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи.

Сега СДСМ не бара фантомски гласачи: Избирачкиот список поголем од изборите во 2016 година

Република - 01.07.2020

Државната изборна комисија денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе имаат . Ова информација не би била воопшто зачудувачка ако не се погледнете внимателно бројката на ...

1.814.263 граѓани ќе гласаат на предвремените парламентарни избори

MakPress - 01.07.2020

Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи.

ЗАКЛУЧЕН ИЗБИРАЧКИОТ СПИСОК: Во Македонија право на глас имаат 1.814.263 граѓани

Денешен - 01.07.2020

Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи.

Заклучен Избирачкиот список, право на глас имаат 1.814.263 граѓани

еМагазин - 01.07.2020

Државната изборна комисија (ДИК) денеска го заклучи Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 15 јули. Право на глас на изборите ќе имаат еден милион 814 илјади и 263 гласачи.

ДИК го заклучи избирачкиот список

4NEWS - 01.07.2020

Државната изборна комисија го заклучи избирачкиот список. Право на глас на претстојните парламентарни избори на 15-ти јули имаат милион 814 илјади 263 граѓани. Со шест илјади повеќе од минатите избори за пратеници, првиот човек на Државната изборна ...

Четири гласачки места во Струмица не ги исполнуваат условите за гласање согласно протоколите

Сител - 30.06.2020

Неколку од избирачките места во струмичкиот регион не ги исполнуваат условите согласно предвидените здравствени протоколи за претстојните избори. Пред се станува збор за избирачки места кои немаат соодветни просторни услови и каде нема можност за ...