TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бајден потпиша важен законски пакет за климата и здравството

МКД - 17.08.2022

Американскиот претседател Џо Бајден потпиша законски пакет за инвестиции во климата и здравството, со цел да обезбеди важна политичка победа за демократите на помалку од три месеци пред клучните парламентарни избори.

Бајден го потпиша законот за борба против климатските промени, намалување на цените на лековите, намалување на ...

Во Центар - 17.08.2022

Претседателот Џо Бајден го потпиша историскиот Закон за намалување на инфлацијата, нарекувајќи го еден од „најзначајните закони во нашата историја“. Законодавството вложува милијарди долари во борбата против климатските промени и подобрување на ...

Бајден го потпиша законот за пакет мерки за климата, здравството и даноците

Р.С.Европа - 17.08.2022

Американскиот претседател Џо Бајден го потпиша пакетот климатски, здравствени и даночни мерки во вредност од 430 милијарди долари, што се смета за најголем климатски пакет во историјата на САД.

Бајден потпиша ѐакон за климата вреден 430 милијарди долари

Кумановски м. - 17.08.2022

Американскиот претседател Џо Бајден го потпиша законот во вредност од 700 милијарди долари, чија цел е борба против климатските промени и трошоците за здравствена заштита, истовремено зголемувајќи ги даноците главно за богатите.

Бајден го потпиша Законот за климатски мерки вреден 430 милијарди долари

Локално - 17.08.2022

Американскиот претседател Џозеф Бајден го потпиша законот вреден 430 милијарди долари, кој се смета за најголем пакет климатски мерки во американската историја и има за цел да ги намали емисиите на штетни гасови, но и да ги намали цените на лековите ...

Бајден стави потпис на еден од најзначајните закони за борба со климатските промени

MakPress - 17.08.2022

Претседателот на САД Џо Бајден денеска треба да го одобри нацрт-законот за климатски промени и здравствена заштита предложен од демократите. Легислативата вклучува една од најзначајните федерални инвестиции во историјата на борбата против ...

Бајден го потпиша Законот за климата вреден 430 милијарди долари

Макфакс - 17.08.2022

Американскиот претседател Џозеф Бајден ја потпиша сметката од 430 милијарди долари, која се смета за најголем пакет климатски мерки во американската историја и има за цел да ги намали емисиите на штетни гасови, но и да ги намали цените на лековите ...

Бајден го потпиша Законот за климата вреден 430 милијарди долари

Точка - 17.08.2022

Американскиот претседател Џозеф Бајден ја потпиша сметката од 430 милијарди долари, која се смета за најголем пакет климатски мерки во американската историја и има за цел да ги намали емисиите на штетни гасови, но и да ги намали цените на лековите ...

Бајден потпиша закон за климатски мерки во вредност од 430 милијарди долари

Н.Македонија - 17.08.2022

Американскиот претседател Џозеф Бајден ја потпиша сметката од 430 милијарди долари, која се смета за најголем пакет климатски мерки во американската историја и има за цел да ги намали емисиите на штетни гасови, но и да ги намали цените на лековите ...

Бајден го потпиша Законот за климата вреден 430 милијарди долари

Centar - 17.08.2022

Американскиот претседател Џозеф Бајден ја потпиша сметката од 430 милијарди долари, која се смета за најголем пакет климатски мерки во американската историја и има за цел да ги намали емисиите на штетни гасови, но и да ги намали цените на лековите ...

Бајден потпиша законски пакет за климата, здравството и даночната политика

Денар - 17.08.2022

Американскиот претседател Џо Бајден во вторникот потпиша законски пакет за инвестиции во климата и здравството, со цел да обезбеди важна политичка победа за демократите на помалку од три месеци пред клучните парламентарни избори.

Бајден го потпиша Законот за климатски мерки вреден 430 милијарди долари

Независен - 17.08.2022

САД- Американскиот претседател Џозеф Бајден го потпиша законот вреден 430 милијарди долари, кој се смета за најголем пакет климатски мерки во американската историја и има за цел да ги намали емисиите на штетни гасови, но и да ги намали цените на ...

Бајден го потпиша Законот за климата вреден 430 милијарди долари

MTM - 17.08.2022

Американскиот претседател Џозеф Бајден ја потпиша сметката од 430 милијарди долари, која се смета за најголем пакет климатски мерки во американската историја и има за цел да ги намали емисиите на штетни гасови, но и да ги намали цените на лековите ...

Бајден става потпис на еден од најзначајните закони за борба со климатските промени

CivilMedia - 17.08.2022

Претседателот на САД Џо Бајден денеска треба да го одобри нацрт-законот за климатски промени и здравствена заштита предложен од демократите, пренесува МИА. Легислативата вклучува една од најзначајните федерални инвестиции во историјата на борбата ...

Бајден го потпиша законот за пакет мерки за климата, здравството и даноците

Канал5 - 17.08.2022

Мериканскиот претседател Џо Бајден го потпиша пакетот климатски, здравствени и даночни мерки во вредност од 430 милијарди долари, што се смета за најголем климатски пакет во историјата на САД.