TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Гинеколозите од болниците ќе станат и матични

+инфо - 20.03.2019

Во некои градови се соочуваме со сериозен недостиг и практично нема гинеколози во Крушево, Демир Хисар, Македонски Брод и Пробиштип, додаде Филипче. Комисија од Министерството за здравство со искусни гинеколози направи проверка и ги посети сите ...

Во Кичево почна со работа нова модерна приватна гинеколошка поликлиника

Сител - 19.03.2019

На свечен начин во Кичево се пушти во употреба нова приватна гинеколошка поликлиника „Ера њу лајф” , која ќе работи во склоп на приватната поликлиника „Ера медика” во сопственост на бизнисмен од Кичево кој живее и работи во САД, Идриз Шабани.

Жените имаат право на бесплатни гинеколошки прегледи, но дали во пракса тоа се почитува?

MTM - 19.03.2019

Со цел да се намали процентот на доеничка смртност, како и да се унапреди здравствената заштита на жените и децата, во Македонија сите гинеколошки и микробиолошки прегледи, биохемиски анализи вклучувајќи го и самото породување за секоја бремена ...

Филипче: Се решава проблемот со недостигот од гинеколози

Локално - 20.03.2019

Комисија од Министерството за здравство со искусни гинеколози направи проверка и ги посети сите здравствени установи каде има недостиг од гинеколози. Ќе се дадат дозволи овие установи повторно да ги вратат гинеколошките диспанзери, а гинеколозите ...

Филипче: Се решава проблемот со недостигот од гинеколози

24Инфо - 20.03.2019

Комисија од Министерството за здравство со искусни гинеколози направи проверка и ги посети сите здравствени установи каде има недостиг од гинеколози. Ќе се дадат дозволи овие установи повторно да ги вратат гинеколошките диспанзери, а гинеколозите ...

Филипче: Се решава проблемот со недостигот од гинеколози

Независен - 20.03.2019

Комисија од Министерството за здравство со искусни гинеколози направи проверка и ги посети сите здравствени установи каде има недостиг од гинеколози. Ќе се дадат дозволи овие установи повторно да ги вратат гинеколошките диспанзери, а гинеколозите ...

Филипче: Се решава проблемот со недостигот од гинеколози

Press24 - 20.03.2019

Комисија од Министерството за здравство со искусни гинеколози направи проверка и ги посети сите здравствени установи каде има недостиг од гинеколози. Ќе се дадат дозволи овие установи повторно да ги вратат гинеколошките диспанзери, а гинеколозите ...

Филипче: Се решава проблемот со недостигот од гинеколози

Вечер - 20.03.2019

Комисија од Министерството за здравство со искусни гинеколози направи проверка и ги посети сите здравствени установи каде има недостиг од гинеколози. Ќе се дадат дозволи овие установи повторно да ги вратат гинеколошките диспанзери, а гинеколозите ...

Филипче: Се решава проблемот со недостигот од гинеколози

Канал5 - 20.03.2019

Комисија од Министерството за здравство со искусни гинеколози направи проверка и ги посети сите здравствени установи каде има недостиг од гинеколози. Ќе се дадат дозволи овие установи повторно да ги вратат гинеколошките диспанзери, а гинеколозите ...

Филипче: Се решава проблемот со недостигот од гинеколози

Бриф - 20.03.2019

Комисија од Министерството за здравство со искусни гинеколози направи проверка и ги посети сите здравствени установи каде има недостиг од гинеколози. Ќе се дадат дозволи овие установи повторно да ги вратат гинеколошките диспанзери, а гинеколозите ...

Филипче: Се решава проблемот со недостигот од гинеколози

Сител - 20.03.2019

Комисија од Министерството за здравство со искусни гинеколози направи проверка и ги посети сите здравствени установи каде има недостиг од гинеколози. Ќе се дадат дозволи овие установи повторно да ги вратат гинеколошките диспанзери, а гинеколозите ...

Филипче: Го решаваме проблемот со недостиг на гинеколози

Фокус - 20.03.2019

Комисија од Министерството за здравство со искусни гинеколози направи проверка и ги посети сите здравствени установи каде има недостиг од гинеколози. Ќе се дадат дозволи овие установи повторно да ги вратат гинеколошките диспанзери, а гинеколозите ...

Филипче: Се решава проблемот со недостигот од гинеколози

Опсервер - 20.03.2019

Комисија од Министерството за здравство со искусни гинеколози направи проверка и ги посети сите здравствени установи каде има недостиг од гинеколози. Ќе се дадат дозволи овие установи повторно да ги вратат гинеколошките диспанзери, а гинеколозите ...

Гинеколозите од болниците ќе станат и матични

Либертас - 20.03.2019

Комисија од Министерството за здравство со искусни гинеколози направи проверка и ги посети сите здравствени установи каде има недостиг од гинеколози. Ќе се дадат дозволи овие установи повторно да ги вратат гинеколошките диспанзери, а гинеколозите ...